5-те порока на мъжа в днешно време

Мъжкото съсловие отдавна знае, че присъствието в обувките на силния пол не е просто даденост, гарантирана от висулки и голям полов орган. Ако беше толкова лесно, сигурно и жените щяха да си присаждат във всеки удобен случай. Истината е, че не всичко е обвързано със сексове, понякога трябва и твърдост, по която всяка една гърла се захласва. В този ред на мисли, представяме някои от най-негативните качества, с които трябва да се разделиш, за да ти говорят в мъжки род:


1. Обвиняваш другите

Един от най-лесните начини да не правиш нищо с живота си е като обвиняваш другите. Трудно или не, едно от най-големите предизвикателства е да приемеш отговорността като своя собствена. Практически, това означава, че виновни за твоето нещастие са държавата,, богатите, родителите ти, приятелите ти, учителите и каквото още може да се сетите. Виктор Франкл е забелязал, че само онези, които приели своето положение в концентрационните лагери са успели да оцелеят. Както пееха едни добри другари: "не съм бил там, когато са писали законите, но правя всичко, за да ги следвам сега.". Не можеш да контролираш всичко, но можеш да контролираш собствените си действия, мисли и желания. И какво? Животът е цветя и рози за всички? Някой те е прецакал и не е бил справедлив, нямал е чест? Честта, друже, е качество, подплатено само с финикийски знаци, а в живот като днешния, всички правила са отпаднали. 

2. Оплакваш се

Мъжът е силен, когато действа, не говори и мисли. Оплакването е оправдание да не свършиш нещо, пречката да бъдеш силен и гаранцията, че никога няма да получищ нещо по-различно от съчувствие. Никой не казва, че трябва да се отречеш от чувствата си, напротив, те са последният бастион на твоята същност, но отново трябва да знаеш на кого трябва да ги показваш. Можеш да говориш за трудностите, можеш да говориш за безкрайните изпитания, сервирани с доза фекалии, но като цяло, не можеш да се жалваш, това само ще превлече акулите, надушили страха ти. Добрата новина е, че можеш да контролираш дори това. 


3. Предаваш се

Ако искаш сигурна гаранция за провал, отказвай се при първа възможност. Така е сигурно, че никога няма да познаеш победата и вкуса от нея. Друго си е да те дондурка мама или милото. Разглезените не постигат абсолютно нищо, даже напротив, много често пропускат възможността да се борят за самите себе си. Да отхвърлиш милувките в полза на болката и страданието е форма на мазохизъм, но колкото повече те боли сега, толкова по-малко ще е после. Пък знае ли човек, животът винаги има какво още да даде, макар и да си мислиш, че не е така. 

4. Бягаш от всяка битка

В тези емблематични моменти, човекът от ляво и дясно са единствените, които трябва да оценяваш. Онзи, който запали гуминетките, никога няма да получи своето бойно кръщене. А селското забавление с 3 букви никога не може да се смята за квалитетно израстване, но се случва. Ето защо поне един път трябва да е звъняла кратуната ти, за да знае, че ръцете се вдигат високо, за да пазят. А щом болката стане непосилна, могат да върнат жеста. Щом свикнеш с този вид наказание, какво друго остава, освен предизвикателството на следващия. Раните зарастват, срама от бягството - никога! 

5. Мързел

Да живееш ден за ден и смело да смяташ, че всичко завършва с брадъри и някакви други телевизионни извращения, значи наистина пропиляваш живота си. Вместо това, можеш спокойно да инвестираш времето си в знания, в опознаването на света, опознаването на самия себе си. Колко книги си прочел тази година? А какво научи от телевизията и всички сериали? Приеми, че човешките трагедии в страниците могат да ти дадат уроци, спестявайки ти цели животи. Последният път след проверката се оказа, че имаш само един. Изгради си график, инвестирай времето си в нещо, което ще се върне като по-полезно и работещо за теб. Дори елементарните сутрешни тренировки ще ти дадат повече от бъркането в носа и гледането в точка. По-добре да се износиш, отколкото да ръждясваш, нали? 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
17 ноември 2018 | 09:20