9 кратки урока за мъжко щастие

Един от основните проблеми на лутащите се хора е, че никога не сядат, за да отговорят искрено на себе си какво искат да направят. Щом часовникът се завърти и трябва да отметнете 40-те работни часа, животът изведнъж става малко по-безвкусен и горчив. Започнеш ли да се ядосваш на себе си, че нищо друго не се случва, тогава е редно да не търсиш вината в други, а наистина да разбереш какво точно искаш от себе си. В този момент няма да има място за оправдания, мрънкане и съжаление, тук говориш с вътрешното си аз, което знае всички отговори и причини за липсата на нова мотивация. Ако искаш нещата да се променят и просто да усетиш малко по-свежата промяна. 


1. Бъди честен със себе си

... ако не си, не очаквай и някой друг да бъде някога с теб. Седни и помисли какво наистина би искал от себе си, но го прави без пречупването през призмата, без отчитането на трудностите и всички останали ограничители. Това е моментът, в който сам трябва да прецениш какво искаш да ти се случи. Оцени себе си, премери морала си и осъзнай защо искаш да направиш нещо. Ще се изненадаш как това не боли и практически дава нова посока. 

2. Миналото си е минало

Няма да се върне, няма да се повтори, ако не си научил уроците и е гарантирано, че не можеш да го поправиш. За него са изпяти много песни, написани са много творби, нарисувани са картини, запечатано е в историята и още много други. Приеми го, спри да се обръщаш назад и върви в избраната посока, дори и това да е кръчмата. Миналото е за получаване на опит и вадене на изводи, не очаквай нещо повече от него. 


3. Повтори уроците

Преживяваш някои житейски катарзиси, осъзнаваш колко си грешал в определена ситуация, взимаш един лист и започваш да описваш какво би направил, ако имаше втори шанс, опиши и какъв би бил резултатът. Сега си отговори дали наистина щеше да си щастлив. Ако не си сигурен, значи си направил най-доброто. Позитивният отговор пък ще покаже, че вече имаш опита да обърнеш всичко в своя полза. Опитай се да не се съдиш, това е най-доброто решение. 

4. Толкова си можел

Една от основните причини за лошия сън, стреса и главоболията, са изразени в пропуснатите възможности, неказаните думи и премълчаните истини. И месарите знаят, че отстрани всичко е много лесно, в противен случай щяхме да имаме кучета, вместо майстори. Във всяко едно действие търси своя урок и опита, след това спри да го мислиш, иначе наистина се обричаш да влезеш в един безкраен болезнен цикъл. 

5. Продължавай напред

... Кобрата успя да се изправи, а ти още се търкаляш. Ако вярваме на позитивното мислене и всички почитатели на този вид движение, човек трябва първо да прости на себе си, преди да започне да прощава на останалите. Признавайки човешката черта, можеш да започнеш да съдиш по-малко, да откриваш положителното около себе си и да бъдеш много по-буден, когато лайното достигне вентилатора и започнат да летят някои красиви подробности. 


6. Помисли за какво съжаляваш

Анализът на дълбокото страдание често се оказва твърде претоварен от други фактори. Ядосваш се, че не си станал пилот, не си успял да се превърнеш в порно актьор и като цяло страдаш, че никой не оценява творчеството ти в хамстера, животът ще се подреди и за теб, спокойно. Важното е да не се фокусираш в тази посока, да се разминеш с мечта не е толкова фатално, тя винаги ще може да се върне, а докато това се случи, никога не можеш да бъдеш сигурен дали нещо по-добро не е тръгнало към теб. Не си Нострадамус, помисли малко по тази тема. 


7. Приливи и отливи

Днес можеш да бъдеш най-успешното човече, утре можеш да бъдеш най-бедния просяк - всичко зависи от теб. Оплеска ли се всичко, усетиш ли, че корабът потъва и дори не искаш да помагаш на Кейт и Лео да се спасяват, приключи всичко и се опитай да започнеш на чисто. Човешките възможности са безкрайни, а и щом можеш да стоиш на два крака, разсъждаваш и съществуваш спрямо нови закони, новото начало е гарантирано с конституцията, първака и наследствената Golf 2-ка. Във всеки един момент, щастлив или нещастен, повтаряй си тази мантра "Няма да е все така!". Осъзнай това и ще имаш причина да ставаш всеки ден от леглото, дори и това да е чисто любопитство. 

8. Не си перфектен

И не забравяй, че най-големите победители са тези, които са си позволили да направят най-много грешки. Айнщайн отдавна е установил, че нашите знания не се градят на теории и допускания, градят се на чистия опит и нищо друго освен него. Каквото и да правиш, където и да бъркаш, трябва да се радваш, че имаш тази възможност - безгрешните не са щастливи и рядко имат шанс да научат нещо ново. Ти, от друга страна, разполагаш с прекрасната привилегия да грешиш, да учиш и да израстваш. Ако оцениш това, много скоро ще започнеш да се наслаждаваш на грешките си, няма да ги мразиш, както много други ги направят. Имай милост, човече! 


9. Обичай се

Звучи егоистично, звучи малко странно (не говорим само за чекиите). Всеки психолог търси детето в теб, опитва се да го открие, защото в него се е закодирало вселенското щастие. Като мъже, всички осъзнаваме жестоката тайна - не можем да пораснем никога. Ето защо е хубаво поне да се обичаме. Превърни всяко време за почивка в 5-звездно изживяване, извличай позитивите от ситуацията и рано или късно ще усетиш колко по-добре вирееш. Не спестявай нищо, когато дойде времето за глезене.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
21 септември 2017 | 10:03

Можели сте да пишете и хубави текстове. Браво! Сега, ако спрете да наричате и жените харпии, ще сте чудесни