Абитуриентските страсти

Този месец винаги се превръща в изключително интригуващ за онези хора, които търсят сензацията. Абитуриентите винаги са били повод за размисли и страсти, събуждат достатъчно завист сред аудиторията и най-често правят фрапантната грешка да изглеждат като порно звезди преди филм (обикновено са жените). Длъжни сме да отбележим, че българската абитуриентка е залитала често в грешните посоки, но има места в България, където меркантилното и пошлото не влизат сред моралните ценности и по този начин лишават местните медии от необходимото внимание. Смеем да твърдим, че повечето младежи взеха поука и прецениха, че балните дрешки не бива да са толкова оскъдни, а доказателството се изразява с факта, че последните няколко години се показват едни и същи кадри от абитуриентския бал. И докато младите и смели души броят от луксозните коли, крещят с пълно гърло и поздравяват подлата математичка, която успя да скапе цялото настроение на класа, ние ще отбележим някои основни казуси при подготовката на абитуриентското чедо. 

Официалните дрехи

Добрата стара поговорка винаги ще напомня, че човек се посреща по дрехите, но ще се изпраща по ума. Нашата родина е известна със серията от чудеса, които се постигат и за 18-тата годишнина на принцове и принцеси, родата прави задно салто, за да открие максимално много финанси и да изпрати детето на бал в стил "Като хората". Зад ранг "хората" се крият всички разноски по 15-минутното наемане на луксозно возило, скъп костюм, прически, злата, гримове, обувки, дрон за заснемане, пари за героя и неговите 12-годишни премеждия и още много други. Комбинацията от подобни бални чудеса ще достигне до няколко хиляди лева и със сигурност би изненадала всеки нормален човек, който не може да разбере как това може да се случи с минималната работна заплата. Кредит ли ще теглите? Чест прави на онези младежи, които осъзнават, че не са богати и нямат особена нужда от доказване и изпъкване - синдромът "Господин за един ден" не е присъщ на тях. 

Нощта на вещиците

Добрата новина е, че роднините стигат най-често до прага на дома или до хотела, пропускайки грозната гледка и запазвайки доброто мнение на баби и дядовци за отрочето. Порочната фатална вечер най-често се изразява в реки от алкохол, весели хапчета, тонове никотин и още много други грешки. Не обвиняваме никого, просто се възхищаваме на младата физика, която смело би могла да се конкурира с тази на Чарли Харпър. Точно вчера видяхме младеж да се подготвя за всички пороци с четири кутии цигари, джобната метална манерка с алкохол и табакера с други специални добавки. Положението става "Който оцелее ще разказва". Препоръчваме да изчакате фотографите да си тръгнат, преди да започнете груповото омазване и прескачането от вселена във вселена - мама и тате ще ви гледат после. 

Социалният елемент - бой

Последните няколко години можехме да бъдем на първи ред на смесените двубои между съученици и съученички. Не разбираме какво точно се опитват да докажат младежите, когато скъсат костюма за 18 000 лева, но пък сме сигурни, че всичко това може да се размине. Дори и по американските продукции няма толкова меле, колкото в родната реалност. Господа и дами, как намирате сили и време за премерване на силите по най-първичен начин? Размахването на юмруци отнема целия ви престиж и показва, че образователната система се е провалила. Стойте мирни, радвайте се на купона (може да е последният) и просто не влизайте във вечерните новини. 

Вашата следваща социална мрежа е Jobs-a

Може да е така, но може и да не е. Шегата се изтърка след 165-тото споменаване и по тази причина сме решили тази година да не я пускаме. Няма нищо срамно да се работи, а и поемането на отговорност ще направи мнозина много по-красиви, отколкото са били, защото отговорността променя хората. Вече няма извинения, зимни ваканции и други подобни, вече ще работите сами за мобилните телефони, разходките до морето и всички останали прищявки. Освен това ще позволите на родителите си да отдъхнат, изплащайки своя 18-годишен безлихвен кредит. Едва сега ще разберете, че вниманието в клас е просто ключ към по-добра професия, позволяваща да се доближите максимално близко до добрия живот, защото са малцина тези с доходоносните мечти. 

Благотворителните цели

Дали е мода, или просто начин за телевизионно внимание, това не можем да знаем, но пък сваляме шапка на онези млади хора, които зачеркват пошлото, отказват се от подаръци като "силикон в циците" и други подобни, за да се превърнат в Пепеляшка за една вечер. Все по-често можете да видите ученици и абитуриенти, които отказват разходката до бутика, слагат удобните дънки и една тениска и отиват да се забавляват така, както трябва. Отделените финанси отиват за благотворителност и най-често служат за подаряването на един нормален ден от живота на тези, които никога не са имали нищо нормално. Апропо, всяка година има и рокери, които с удоволствие карат абитуриенти от сиропиталища, защото те често не могат да си позволят луксозното возило. И подобни жестове определено биха направили човек по-красив от скъпия костюм и луксозните изпълнения, които по-скоро хранят егото на родата, отколкото егото на абитуриента. Все пак сме виждали хора като Зукербърг да ходят с най-обикновени тениски, а определено могат да си позволят далеч по-лъскав живот, замислете се защо не го правят.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
2
27 май 2015 | 09:48

Много силна статия , особенно посления абзац ... костюмите за 20 бона се носят като почнеш работа и поемеш фирмата на мама и тате и почнеш да си силния , то тогава си просто пикльо с пари , макар да съм от друго време, родителите ми имаха пари за скъп костюм примерно да речем 2000 лв , но аз си харесах за 350 , те също бяха на мнение че нещо което ще се облече един път ,няма смисъл да е скъпо , просто стилно и удобно :) в последствие завършваш почваш да бачкаш и ако са ти дали сребърна лъжица и се стараеш да я запазиш и си позволявай каквото искаш :) но голотата и това да изглеждаш като пепеляшка е доста пошло , вечерни рокли и обикновенни костюми , ама чалгата (без да обиждам никой) явно твърде много впечатлява децата , които все още се надяват да живеят във времената на Георги Илиев !

27 май 2015 | 00:54

Аплодисменти за статията, много точна, актуална и написана с вдъхновение. Няма и следа от показност, която ме е дразнила преди...