Ако имаше 1 милиард лева

Последните гениални идеи на новото правителство продължават. Съвсем скоро стана ясно, че в родната хазна ще влезе около 1 милиард лева. Това ще бъде дълг, който ще се изплаща и от твоите деца. Нуждата от такъв дълг ще остане неясна за абсолютно всички. Все пак има много версии, които ще се появят след време. 

Не заемаме позицията на нито една политическа сила, но просто ще напомним за онзи интересен случай, в който технически ръководител за изграждането на язовир получи няколко милиона лева, а имаше висше образование по философия. Добре дошъл в 21-ви век, където важи мотото "Акъл не ми трябва, пари ми дай!". Виж какво ще се случи с тези финанси.

Преброяване на делфините - 3.5 млн. лева

Оказва се, че това е първата сериозна инвестиция, от която имаме нужда. Броим делфини, защото дивите зайци бяха броени преди много време. Самият социален акт се превърна в култов роден филм. Удоволствието ще струва 3.5 млн на данъкоплатеца. Следващо на дневен ред е броенето на еднорози в Тетевенския балкан. 

Подмяна на автопарка - 100 млн. лева

Знаеш, че BMW и Mercedes-Benz са "чупливи" автомобили. Те овехтяват и омръзват много бързо на управляващите. Следователно е време да се пребоядисат в розово и да се предадат на младото поколение. Очаквай инвестирането на 10-15 милиона, за изкупуване на последните изработени автомобили от Maybach. Фирмата фалира, но това не означава, че нямат автомобили на склад. 

Шведска маса за Жоро - 100 млн. лева

Известен е още като Георги Петров или Георги Тъпото! Човекът винаги е мечтал да седне на една маса с шведите. Той прави първата иновация и поставя стол на богатата трапеза. Защо не му позволиха да изчака шведските представители, за да им стане на крака в тяхна чест? Колко скъпа е една шведска маса? Подозираме, че цената ще е сериозна. Г-н Петров вече ще може да седне и да сбъдне мечтата. 

За екскурзии на електората - 200 млн. лева

Ако се даваха Оскар-и за цялостно творчество, автобусните тълпи щяха да получат своя веднага. Протестите се превърнаха в истинска театрална и телевизионна изява. Имаш работа до София, използвай безплатния правителствен транспорт, но не забравяй да се появиш и пред протеста. Кой точно финансира автобусните екскурзии и колко струват те за теб? Не очаквай отговор на този въпрос. Важното е, че вечерните новини се превърнаха в поредната тъжна комедия. 

За командировки на правителството - 200 млн. лева

Правителственият самолет няма газово! Представителите на страната ще трябва да се бръкнат дълбоко, за да посещават локации като Брюксел, Монако, Хаваи и други важни политически дестинации за подобряване на българо-световната дружба. Посещенията там са строго секретни и нямат нищо общо с почивните станции. 

Захранка на избирателите - 200 млн. лева

Знаем какво не направи на миналите избори! Защо не скри личната карта на баба ти? Тя ще получи скромното и мечтано увеличение на пенсията от 20 лв. Вече няма да се налага да й изпращаш пари, когато женицата закъса. Новото правителство и Биг Ша ще я пазят. Бог помага, а когато не може, Станишев участва. 

Други - всички останало от милиарда

Съгласи се, че тежка работа от този вид трябва да се възнаграждава. Това е моментът на гордост, в който можеш да кажеш, че оставяш бакшиш от няколко милиона за добре свършена работа. Какво като ще се изплаща още 10-20 години? Ние винаги сме били ларж! 

Какво би направил с 1 милиард лева, ако ги имаше? Отговори ни тук, във фейсбук или туитър! 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
ема
24 януари 2016 | 19:52

crorkz matz
05 август 2014 | 21:23

3kaXoQ Very good blog article.Thanks Again. Keep writing.

фото редактор
19 август 2013 | 17:20

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!