Английската домакиня заработва по 172 000 паунда

Учени изчислиха колко точно губи една жена на година от вършенето на домакинската работа. Кратко изчисление показва, че всяка една дама, която се занимава с домакинска работа, заслужава годишно заплащане от 172 000 паунда. Изчислението е направено за англичанките, които прекарват дните си у дома, докато съпрузите най-често работят. Учените смятат, че работното време от 7 часа сутринта до 11 часа вечерта щяло да изплати крупната сума, ако домакинята извършва всички задължения в чужда къща като персонал. Задълженията на жената са най-разнообразни и включват всичко от готвене, шофиране, терапевтиране до пазаруване. Най-много време се губило в готвенето и в детската учебна асистенция.

Огромното възнаграждение се изгражда на база заплатата на различните длъжности, които жената изпълнява. Готвач взима около 33.66 паунда за два часа в кухнята, учителят получава по 17.79 паунда на час, а психологът взима по 47 паунда за 60 минутна терапия. В това изследване всичко се заплаща, включително и играта с деца, което в детската градина би лишило родителите с 30 паунда на час. 60% от жените са признали, че децата им често са били с по-високи изисквания, отколкото някога са били шефовете им. 80% твърдят, че най-неприятно е емоционалното изтощение, докато 69%% са на мнение, че физическата умора побеждава. 

Екипът реши да направи кратка калкулация и на изгубените финанси, които мъжкото съсловие губи всеки ден, докато носи рицарската броня и влиза в ролята на закрилник. Сведохме заниманията с нежния пол до минимум, за да не се налага отново да викаме охрана, която да гарантира безопасното ни излизане от офиса - феминистките, колежките и всички останали са на линия при всеки подобен материал. Английските учени може да правят скромни сметки, но нека изчислим мъжкото работно време и цената на труд. Силният пол трябва да получи сериозни суми на час за следните интервенции:

1. Личен денонощен шофьор, както и асистент по паркирането

Английските дами може и да шофират, но първата снежинка ги парализира моментално, изисквайки помощ от най-добрия тракшън контрол - мъжът. Джентълменът е задължен да кара своята любима на работното място, когато вали сняг/дъжд, духа вятър, горещо е, студено е, тъмно е, светло е или е уикенд. Автобусният шофьор взима по 9.19 паунда на час, но ние бихме удвоили цената за извънредни повиквания, нощна тарифа, разстояние и се спираме на 18.38 паунда и добавяме разхода на гориво, който също би трябвало да се поеме от клиентката. 

2. Учителят Йода

В тази графа попадат всички случаи, в които мъжът трябва да слуша за колежките, приятелките и останалите досадници в естествения хабитат на неговата партньорка. Почти всяка жена около Вашата любима е тъпа, малоумна, злобна и дебела, което би трябвало да се таксува с 47 паунда за час. Не сме сигурни какво е заплащането на екзорсист, както и на грехояд, който поема всички негативни емоции. 

3. Личен моден консултант

Животът в каторга е по-привлекателен от висенето в различните стъклени дрешници с еднаква стока, но различна цена и марка. Трудно е да разберем защо има толкова много магазини, след като стоката се повтаря на всички локации. Логиката се заличава моментално, когато единствената жена в сърцето Ви е решила да провери съдържанието на всеки един от тях. Професионален асистент по външния вид не трябва да взима по-малко от 50 паунда на час, следователно печелите, докато стоите на плюшения диван с поглед на куче, което чака пред кабинета на ветеринаря. Часовете през уикенда се таксуват двойно. 

4. Коучинг

Няма само Наталия Кобилкина да таксува по 300 до 500 евро на семинар. Всеки мъж влиза в ролята на персонален коуч, преди да открие спасението в алкохола. Ролята на всеки коуч е да мотивира, подпомага и насочва своята половинка в правилна посока за достигане на най-възвишените цели като "Не си дебела в тази рокля!" и други подобни. 

5. Водопроводчик

Може да не е една от най-чистите професии, но водопроводчикът често взима повече пари от лекар на час, за извънредни случаи се препоръчва да започнете ускорен строеж на Ноевия ковчег, вместо да викате професионалист. Поставяме 20 паунда на час за протеклата мивка, пералня и водопада в хола!

6. Електротехник

Защото винаги има един котлон, който не работи - 22 паунда на час! 

7. IT специалист

За онези случаи, в които "То така си беше!", "Изведнъж спря!" и нашето любимо "Нищо не съм пипала!". Тук ще трябва да порежем жената малко по-жестоко, защото наистина се изморихме от безкрайните технологични еволюции, които се случват в личния й лаптоп, таблет и телефон. На този етап смятаме да бъдем сурови и да таксуваме по 30 паунда за час борба с всички вируси от кенийския принц, който й предлага брак, както и от починалите африкански роднини със завещание от няколко милиона долара - кога?

8. Google

Подозираме, че поне веднъж на ден сте длъжни да отговаряте на абсурдни въпроси от рода на "Защо колибрито никога не каца?", "Каква е разликата между зимни и летни гуми?", както и много други. Възнаграждението на служител в Google варира между 18 до 58 долара, но понеже често се отговаря на абсурдни въпроси, препоръчваме да таксувате по високата тарифа. 

9. Жиголо

Този труд винаги трябва да се възнаграждава, а и мнозина биха признали, че сексът с някои дами често трябва да бъде придружен и с награда. Половият контакт е обвързан с високи изисквания като добра лична хигиена, поддържане на добра фигура, обезкосмяване на определени зони и по-сериозна издържливост от 2-минутното еякулиране, за което читателка говореше по-рано. Един сеанс не трябва да се таксува за по-малко от 25 паунда на час - все пак сме елитни. 

10. Хамал

Защото тези торби са тежки, диванът трудно се премества сам и някой трябва да свали тези буркани в мазето. Физическото натоварване е свързано с редица рискове, следователно няма да си мръднем задниците за по-малко от 10 паунда. Извънредният труд през уикенда се таксува с допълнителни 2 паунда с бонус за "Всички торби за едно ходене до колата!". 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!