Честит празник на всички мъже

5 ноември е бил официалният празник на мъжа, а датата е била празнувана за първи път през 2000-а година. Празникът е въведен от Михаил Горбачов, който освен това предлага даването на приз - копие на "Мислителят" на Роден. Тази награда се давала на мъже, които се доказват в някои сфери като икономика, бизнес, политика, изкуство и други. За съжаление традицията продължела до 2006-а година и след това всичко приключило. И след като най-накрая имаме някаква дата, в която може да се отбележат заслугите на малцината останали истински мъже, нека вдигнем няколко тоста за духовните наследници на шотландския боец. 


Нека пием за всички мъже, които успяват да постигнат нещо напук на предсказанията, злобата и завистта. За онези, които продължават да се изправят и в най-трудните моменти ще намерят причина да се усмихнат, да продължат напред и да гледат позитивно от дъното на социалната клоака, в която всеки от нас има запазен специален панелен парцел. Първата чаша е за всички, които са разбрали житейската истина "Когато нямаш проблеми, имаш много приятели. Когато имаш много проблеми, оставаш с малко приятели!". Наздраве за онези 2-3-ма души, които може да се разпознаят точно в тези редове. 

Наздраве и за бащите, които всеки ден възпитават доброто в нашето общо бъдеще. Те не протестират и не мрънкат, тяхната работа е без почивен ден, няма точно описани правила и винаги става ясно дали са успели да се справят с начинанието. Днес празнуват всички онези родители, чиято отговорност не е свършила с прибирането на половия орган и хвърлянето на смешни пари, които носят още по-жалкото име "Месечна издръжка". Благодарение на тези хора, жените могат да казват, че все още съществуват аномалии като джентълмена и кавалера, защото само един баща може да изкове правилното възпитание за мъжкото съсловие в бъдещето. Погледнете синовете си и ще разберете дали сте успели да минете най-важният тест на живота. 

Да се чувстват поздравени и всички мъже, които по една или друга причина проявяват особено благородство и избягват всички конфликти с женското съсловие. Следващият тост е за всички, които знаят, че нито една жена не трябва да се удря, нито да се унижава. Прекланяме глава пред всички господа и тяхното невероятно вселенско търпение и спокойствие, благодарение на което можем да показваме хора на по 100 години и все още водят своята съпруга по улицата, показвайки някои от най-важните човешки черти. 

Да се чувстват поздравени и онези хора, които не използват заплатата си за оправдание на мързела и правят всичко така, както трябва да бъде направено. Защото нека не забравяме, че мъжът е творец във всичко, включително и работата си. Няма значение колко е тежка, важното е да бъде направена така, че на нас да ни хареса. Или както казваше един не толкова скромен герой (вие ще познаете от коя книга) "Ако не ми харесате работата, ще струпам сичко накуп и ще го запаля, огън да го гори. Но аз нищо нема да ви покажа, докато сам не го харесам. То се познава кое е за пред люде и кое не е.". На днешният празник трябва да се чувстват поздравени точно онези идеалисти, които не могат да заспят спокойно, ако знаят, че нещо не е направено или е можело да бъде направено по-добре.

И в последния тост ще трябва да включим всички онези герои, които са като животоспасяваща линия! Едно позвъняване и те идват, за да ви приберат, когато пиянството вземе своето. Те са до вас, когато сте готови да направите духовното харакири и винаги ви подкрепят, без значение дали искате да счупите поредния Jackass рекорд или смятате да започнете всичко отначало. Ако винаги сте се чудили каква е разликата между мъжете и жените, имаме огромно желание да отговорим - мъжкото приятелство няма срок на годност! Защото може да не сте се виждали няколко години и да не сте се чували, но само с една малко ще смажете застарелите панти на приятелството и всичко ще е по старому. 

Господа, това е вашият празник, направете така, че да му се насладите повече, отколкото жените се кланят на 8-ми март!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
fade
05 ноември 2015 | 15:39

Готина статия. Дума "куака" обаче няма. Може би сте имали предвид "клоака", а този, от когото сте я чули, не може да казва 'л' ;)

fade
05 ноември 2015 | 15:33

Готина статия. Дума "куака" обаче няма. Може би сте имали предвид "клоака", а този, от когото сте я чули, не може да казва 'л' ;)