Доброто дири добро

Светът е гаден? Хората са зли? Всеки гледа само себе си? Продължавайте да вярвате на тези лъжи. Свободни сте да вярвате в каквото искате, но ако вярата Ви не помага за личното щастие, не е ли редно да се замислите в какво точно вярвате? Добрата новина е, че не всички вярват в това и се стремят да променят негативната статистика. Ето някои кадри, които връщат вярата в човечеството и доказват, че не трябва да забравяме хуманното. 

Кенийска състезателка дава шише вода на дехидратиран китайски атлет. Нейното забавяне ѝ коства първото място, но познайте дали се е притеснила? Това може просто да бъде едно състезание. 

7-годишната Дана и нейната майка от Болдър са създали цяла фондация, която да помогне на най-добрата приятелка на детето - Мила. Диагнозата на Мила е рядка, фатална и както сами се досещате - много скъпа за лечение. Цената най-вероятно можела да надвиши повече от 700 000 долара. Дана и майка ѝ започнали да правят курабийки и след като всички разбрали каква е целта на Cookies 4 Mila, мнозина решили да се включат. Кампанията минала успешно, както и операцията след това. 

Един дъждовен ден 6-годишният Райдър забелязал бездомник, който стои под капките и мръзне. Нещастникът нямал обувки, нито дъждобран, били са само той и капките. Отнело му около 5 месеца, преди да успее да събере 7000 долара. Това бил и еквивалентът на 170 чифта обувки, чорапи, ръкавици и пончота. 

Ако имате нужда от доказателство, че човек е по-силен от системата, вижте следващия кадър. Това е жена, която събирала пластмасови бутилки от контейнерите. За тази луда дързост, била глобена 2000 евро. Историята стигнала до социалната мрежа и доброволци дарили повече от 7000 евро. Само няколко дни били необходими за събирането на сумата. 

Старецът стоял до ескалатора, но отказвал да се качи. Причината? Човекът един път се заклещил и от този момент избягвал механичните стълби. Младежът до него решил да асистира и да реши целият проблем. Понякога просто трябва да предлагаш помощ. 

Този младеж не знае как да връзва вратовръзка, човекът до него знае. След няколко неуспешни опита, съпругата с червеното сако е помолила нейният мъж да асистира. Резултатите са ясни, нали? 

През 2006-а година, Уолт гледа реклама на благотворителна кампания, която събирала пижами за осиновени деца. По тази причина, Уолт попитал всичките си приятели и роднини, дали нямат излишни пижами. Оказало се, че има повече от достатъчно и малко по-късно, неговото действие довело до втора кампания, която събира сумата от 4000 долара. Той и сестра му са доброволци в местно НПО и сега помагат на бездомници. 

Джереми прави демонстрация на различни блендери, проповядва здравословния начин на живот - слоган на Vitamix. Един ден, по време на демонстрацията до него се приближава жена, която слуша цялата история на кухненските уреди и защо са толкова полезни. Джереми разбрал, че неговата клиентка не може да си позволи нито един от продуктите. Всичките ѝ пари били инвестирани в химиотерапията. Малко по-късно, търговецът оставил една торба, в която стоял чисто нов блендер за 400 долара. Така и не поискал нищо в замяна. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!