Дразнещият колега

Знаеш, в Men.bg сме пияници и се разбираме добре. Обаче обикновено във всеки офис има поне един колега, който те побърква. Виж вероятностите и се пази!

Досадникът

Той непрекъснато се опитва да ти прочете нещо забавно, което е видял из нета, да ти разкаже виц, да ти сподели къде е бил снощи. Смее се шумно и често. Има ужасно чувство за хумор и изобщо се хили на тъпотии, а не зацепва наистина забавните неща (които вероятно в твоята работа не са много, съжаляваме). Трябва да проучиш къде живее приблизително и ако е в твоята посока, винаги да си измисляш оправдание, за да не пътувате заедно.Злият

Идва рано и преди всички. Ако се случи дори да подраниш за работа, той отдавна се е настанил на мястото си, направил си е кафе и вече работи, защото е и подмазвач. Когато му казваш "Добро утро", дори не те поглежда, а отговаря с половин уста. Смята се за всезнайко и задължително се включва във всяка импровизирана дискусия, дори да няма понятие от темата. Винаги прекъсва събеседниците си (освен шефа) и е отработил онзи специфичен поглед с послание аз-съм-много-над-вас-въшки.


Позитивният

Много често това е природосъобразен пич. Нахилен е като ланшна краставица непрекъснато и поздравява ведро всеки новодошъл. Като цяло не е отчайващо гаден, но понякога приказките му как навън птичките греят, а слънцето пее (или обратното) ти идват в повече. Обяснява как всички трябва да сте щастливи, как работата ви е прекрасна и се радва на новото ти яке повече, отколкото самият ти. Всичко за него е прекрасно, изключително, уникално, жестоко, фамозно, потресаващо и велико.Клюкарят

Не се бъркай - той е различен от Досадника. Този ще те разпитва, без да нахалства, но ще го прави често. Ще се опитва да наднича в монитора ти, докато работиш. Ще знае всичко за всеки от колегите и ще го споделя с всеки поотделно, като задължително отбелязва, че по принцип така не прави, ама само на него ще каже.

Аристократът

Често той е на длъжност сходна на твоята, но винаги умишлено създава впечатление, че е нещо повече. Автомобилът, дрехите и цялостното му поведение са като на патриций, който по случайност е попаднал сред недостойните дори за взора и вниманието му плебеи. Говори често с пренебрежение, ухае на скъп парфюм и то съвсем не дискретно, а натрапващо се, за да демонстрира положение. Също винаги ще държи да изтъкне колко по-умен е от теб, колко много чете, на какви изискани места ходи вечер, какви известни хора познава и т.н. Ако трябва да обсъдите нещо, ще ти говори като на идиот, защото те подценява и защото иска да те подценява; такъв си е.Пасивният

Добре, знаем, че досега ти говорихме срещу определено поведение на колега, който именно с това се превръща в дразнител. Е, има и друг вариант - липсата на отношение. Ако някой каже, че The Beatles са най-допринеслата за музиката банда за всичко времена, той ше отвърне с "О, безспорно! Велики са, дори не може да бъдат дефинирано колко са огромни!"; когато ти споделиш, че според теб Pink Floyd са най-най и се аргументираш, той ще отговори, че "Ами, всъщност май са те, да, да, непременно са те, уникални са, признавам!". Разбра идеята.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
k303
04 октомври 2012 | 14:25

аз съм май аристократа. все трябва да се изтъквам. :)

spam2
04 октомври 2012 | 12:10

Ааааа пичОве, а кой е готиния и недразнещ колега :D Тука сте описали почти всички типове колеги като цяло! Oказва се, че всички работим само с дразнители.

spam
04 октомври 2012 | 11:29

ааааааааааа жестоко, 10 точки, менове браво!