Един пост за последните нормални

"Невежеството е свобода" е казал някога Оруел. Сигурни сме, че "свободен" е било последното, което му е минавало през главата, докато туберколозата го е унищожавала. Приемете го като игра на времето, дар на вселената, която е осъзнала, че малцина ще го прочетат и най-голямото му постижение ще бъде превръщането на една от най-добрите му книги в телевизионно риалити за блокиране на всякакви мозъчни клетки. Пък и нали книгата вече се гледа като нещо грешно и опасно, абсурдно дори. То пък и едни книги има, нали? Като модерното изкуство са, отивате, друсате крушата, снимате и изкуство. Мирише, ама е изкуство. Не го разбирате? Синузит е вашето оправдание. Пишем тези прекрасни редове за последните 10-15 човека в столицата, ставащи свидетели на хунската простотия, панелното варварство и мозъчната инвалидност сред подрастващите млади. Бихте казали, абе и тия ли почнаха да философстват, кво се правят на благородници и най-вероятно ще сте прави. Достигнахме свещения миг, в който всичко около нас прилича на сниф филм, в който Роко развява големия си член, а надупената логика плаче с крокодилски сълзи, докато безумците ръкопляскат и цъкат "лайкчета".

И щом сеирът започне да прилива и да горчи, решихме да напишем няколко реда за нормалните, онези с някакво осъзнато присъстсвие на норма, закон и каквото още може да се сетите. Онези, наричани също така мрънкачи от банда селяци с интелектуално ниво, едва прескачащо леката олигофрения. Не обиждаме хората, страдащи от това, все пак те не са виновни, обиждаме онези, които имат възможността да направят една висока крачка в еволюцията и просто да спрат да изхвърлят фаса си през терасата, но вместо това го хвърлят през балкона, защото е по-лесно! Та уважаеми 10-15 местни нормални, искрено се надяваме, че един ден ще ви срещнем, ала до тогава ще виреем сред около 2-3 милиона наследници на австралопитека и други подобни. Благодарим Ви, че сте тук, макар и още да не сме Ви виждали, благодарим и за:

1. Фактът, че няма да паркирате като камила в пустинята и ще помислите за онези грешни хора, които ходят с крака до работа и искат да оцелеят, вървейки по гарантираната от общината пътека. 

2. За употребата на думи като "Извинете", "Бихте ли", "Благодаря" и други сложни вилиевати фрази, показващи класа, липсваща в последния клип на Сузанита.

3. Особена благодарност изказваме на онези добри хора, които не смятат общата площадка за новия завод за отпадъци, където старият хладилник и диван се превръщат в свърталище на хлебарки. 

4. Благодарим и на родителите, които смятат, че пейката пред блока не е наследствена и гледането на наследниците, галено крещящи като обран евреин на пазар, могат да се разхождат в парка.

5. За логиката и разума, проявен и в най-елементарни ситуации, където употребата на "Къв си ти, бе!" няма да бъде необходима. 

6. Отчитаме и факта, че мнозина все пак не смятат, че фаса им трябва да бъде оставен на плажа, жълтите павета, градинката, детския пясъчник и други специални зони. Да разпознаеш кош за отпадък очевидно е качество, овладяно от хора, отказващи да възприемат сказанието "Законът е врата в полето и само идиотът минава през нея!".

7. Поклон и пред хората, които спират на пешеходни пътеки, не само защото има мини митинг на пешеходци, чудещи се дали да хвърлят бабата като жертва на булеварда, за да стигнат до другия мечтан край на улицата.

8. Усмихваме се пред хората, които не вярват на Оля Акропова, изтъркала билетче и променила изцяло съдбата си, а вместо това предпочитат да учат и разширят познанията си за света.

9. Обичаме да спорим, особено с хора, познаващи логиката, философията и търсещи истината, сервирана без водка с утеха и други специални опияти.

10. Стискаме ръката на всеки с 50 ръка, който преди да чупи зъби, се е опитал да усмири бесовете на крепостните вилиджъри, вярващи в човешката глупост и плоскостта на земята, макар и техният гений да страда от същата плоскост. 

11. Оценяваме все още и хората, които не са слезли от колите си, за да бушинират поредния мозъчен имбецил в такси, повярвал, че може да оправи всичко от майка ти до държавата и формирането на Волтрон. Осъзнаваме и колко изкушаващо е всеки път.

12. Приветстваме всеки дръзнал да излезе срещу системата, за да покаже безумните ѝ грешки и се пени като бесен вълк за общото благо, било то и изселването на алкохолизиран плиткоумник, търсещ повод да му забиеш кирка в кухата кратуна и да приключиш иначе емблематичното му съществуване. 

13. Особено внимание даваме и на мъжете-джентълмени, държащи вратата отворена, признаващи женското начало и фактът, че именно от тях може да тръгне едно ново начало, я на турбо фолк-чалгар, я на интелект, заминаващ за чужбина, а понякога и на грешник, останал тук, за да се бори с вятърните мелници. Всичко е шанс, господа!

14. Аплодисменти за хората, които знаят, че има едни часове 2-4 и след 10 вечерта, в които се пази тишина и битовите скандали, новото на Кондьо, както и лепенето на плочки, трябва да приключат. Една от всички тези причини е фактът, че никой не е длъжен да служа душевните диарии на съседите, били те и интелектуални инвалиди.

15. Нека благодарим и на собствениците на домашни любимци, навеждащи се след кучето си, за да съберат изпражнението, което никак не стои добре на обувките, плочките и градската фауна. 

16. Да не забравим и всички люде, които знаят, че асансьорът не е просто магия, случваща се на жилищния блок и върви с пари, такива се плащат на едно лице - касиер, а то след това ги превежда на съответните институции, за да е сигурно, че блокът няма да завъди крокодили и всеки етаж ще може да стигне спокойно до своята обител, показвайки техническа мисъл и развитие. 

17. Не трябва да пропускаме и хората, използващи страничните огледала, пускащи мигачи и познаващи знаците, те спасяват животи, за другите нямаме коментар. 

Можеш спокойно да добавиш и всички останали, които заслужават внимание и правят света малко по-различен от водката с утеха и останалите нисши форми на забавление!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
05 септември 2018 | 22:57

mozak
04 септември 2018 | 16:49

wtf