Еволюцията на порното в България

След като тази сутрин започнахме традиционната тема за порно, някои от най-чистите откровения ни накараха да се замислим за този световен феномен. Порното, изхождайки от позицията на "Правете любов, а не война", е средство, което е помогнала за развитието на технологиите от зората на интернет. Как порното се озова до нас? В следващите редове ще проследим първите мигове на любовта, които мнозина тийнове (тогава известни като пионери) са събирали. Днешната младеж не знае как се е живяло без интернет и онзи сайт с хамстерите!

Преди много години, в една далечна галактика, родните наборни войници си спомнят, че ръкоблудството и онанизма са нещо опасно. Въпреки това, всеки пост е разполагал с поне няколко плаката на Лепа Брена, окачени на видно място. В малките часове на нощта, подозираме, че не само АК-47 е бил обгрижван с особено внимание. Чаят с бром се е давал само на зайците, всички останали помнят сръбската звезда с добри чувства. Мислиш си, че това е легенда? Казармата е била около 3 години, помисли си какво се е случвало по време на отпуските. При всички положения Лепа Брена е заслужен герой на родилните домове в цялата страна, но за жалост ще се помни само от бившите трудоваци. 

Снимка: YouTube

Към края на 80-те години, когато режимът позволява всичко вносно да върви за цената на злато (попитай родителите, ако не си чувал за БКП и други подобни извращения), започват да навлизат и онези добри немски списания, в които едни жени с жив прилеп между краката показват своите тела. Дали са дошли като подарък от някой чичко - тираджия, закупени са за някакви абсурдни суми и на финала се озовават в правилните ръце. Справката може да бъде забелязана моментално дори в "Маргарит и Маргарита", където режисьорите много лесно представят цялата красота и първите крачки на порното. Филмът е от 88-а година и прави голямата крачка към...

Видео касетите и порното с уникален доблаж от един човек - и за мъжете и за жените. Видео плеърите се появиха в Кореком, а след това предизвикаха изключителна сензация и във всички останали. Някъде там се появи видео касетата на Памела Андерсън, започнаха да изникват същите девойки с катерици, но този път вече имаха емоция и движения, понякога сме благодарни, че поне онзи добър чичко не пъшкаше в ролята и на жените. Интересното е, че такива касети се появяваха в някои видеотеки, а смяната на служителките изненадваха крехките детски натури, които очакваха да видят "Цар Лъв", а вместо това получаваха прелестната Нина Хартли в зората на кариерата си! Порното съществуваше и беше там, просто беше обществена тайна. 

Следващата щастлива крачка дойде под формата на кабелната телевизия, която след 12 часа вечерта отключваше една друга тайна - порно видеотека в собствения Ви дом. Само изчакайте румънската телевизия да приключи излъчването и всички сме в играта. За жалост запомнихме, че четвъртък просто не е ден за порно, защото тогава идваха едни по-нежни момчета. Въпреки вечната поговорка, че "Задникът няма пол", наистина имаше едно свещено въздържание от тази гледка. Държим да отбележим, че максималният брой такива канали не надвишаваше повече от два и единият наистина беше пълна еротика и скука. 

Може и да не ви се вярва, но единственото време, в което човек е плащал за порно материали, е било през 90-те години. Тогава се появи вестник Чук-Чук, след него имаше няколко сръбски списания, както и популярния "Zoo" - разпространява се и до днес. И понеже времената бяха трудни и единственият източник на спонтанна ерекция може да е била Роси Кирилова. И изборът беше ясен - една седмица без джобни, но с Чук-Чук или фантазията за преподавателката по биология. Разбира се, подобна интелектуална литература се предаваше от ръка на ръка, а години по-късно Зукербърг ще го нарече шерване. 

Цивилизацията все пак пристига и въпреки мистичните слухове, Playboy все пак достига и на родна почва, а още по-важното е, че на корицата присъства Лили Иванова. Покрай нея се появяват и някои други мили прелести, които сме виждали в някое друго издание. И въпреки голите жени, наличието на текстове трогваше повече читателите, но това е друга история за друг филм. 

Към 2000-а година, когато се появиха и компютрите, започна да се прокрадва и първата идея за порно в мрежата. Родителското тяло започва да те плаши с идеята, че има програма за следене на отворените страници (години по-късно ще познаваш опцията History). Със светлинната скорост от 10 кб и лимитирано интернет време, шансовете да видите поне една гола снимка от Playboy отнемаха около 20-30 минути, но си заслужаваха! Това, което порното прави за интернет е постоянния опит за развиването на мрежата, онлайн стрийминга и дори камерите. И след това се появиха торентите, сайтовете и редица други ползотворни адреси от високоскоростния интернет! 

Наистина искахме да открием някаква по-сериозна информация за родния "Секс партия бридж", но за жалост няма никаква описателна информация - нито за актьорите, нито за режисурата. Самият филм е правен във време, в което никой не е искал да споделя толкова много. Днес със сигурност щяха да бъдат герои, но уви! Днес има достатъчно аматьорски клипове, които мечтаят за внимание, както и героини като Лора Роу с нейните изяви в чужбина. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Задникът няма пол
24 април 2019 | 12:48

08 май 2018 | 12:00 "Задникът няма пол" педали сте не съм размислил

17 ноември 2018 | 09:25

"Задникът няма пол"
08 май 2018 | 12:00

"Задникът няма пол" педали сте