Хората, които създават всички задръствания (18+)

Всеки човек има една свещена мисия, когато работното време свърши - да се прибере у дома и да свали панталоните. Звучи просто и елементарно, но до същото заключение са стигнали и много други хора. Обикновено се изненадваме от двойния стандарт на агресивните хора зад волана и тяхната тотална трансформация, когато не се налага да си късат нервите. Разгледахме обстойно основните проблеми за ПТП-та, които все по-често се случват в следствие на негативните емоции. Понякога имаме огромното желание да притежаваме малко власт и най-накрая да променим пътната обстановка, редуцирайки принудителното съкращаване на живота. Войната по пътищата ще спре, когато опитът при всички се изравни.  Всички ще сме по-щастливи, когато се наложат следните промени:

Хората без опит

Порочната практика за покупка на книжка е публична тайна. Контролът се затегна с видео камери, но взетият изпит не дава всичко необходимо. Дания има най-строги закони за придобиването на "любителска шофьорска книжка" и ефектът от това начинание веднага се забелязва, когато статистиката я нареди в челните класации по безопасност на движението. Преди няколко години се срещнахме с професионален дрифт пилот, който препоръча на всички млади състезатели да потърсят инструктори и бивши състезатели, които да им обяснят технологията, да покажат следствията от неразумното каране и да подготвят младия кадър за всички опасности. Повечето състезания се случват на контролирани писти, паркинги на молове в късните вечерни часове, когато рискът от евентуално ПТП е нула. Хората с бензин в кръвта трябва да задоволяват страстите си, но често нямат терен и тестват уменията си по публичните пътища. Едномесечните знания дават само подготовка и предпоставка за евентуален сблъсък. 3-месечният курс трябва да се върне обратно и към него да се включат екстремните упражнения като скоростно потегляне, скоростно спиране, поднасяне, каране на заледена или мокра настилка, нощни курсове и още много други. 

Минимална задължителна скорост

Това е особена необходимост за всички охлюви на пътя, които създават задръствания. Ниската скорост е безопасна само за малките улички, но при наличието на две платна е грях да наблюдаваме автомобил с 35 км/ч в лявата лента. Безопасният принуждава всички други да го изпреварват от дясно - законът винаги е в полза на бавния. Ниската скорост е причината за всички задръствания, както и фактът, че трафикът в пиковете часове трябва да се управлява от регулировчици, а не от програмирани светофари, които не правят разлика между натоварените часове и укенда. 

Паркингът е навсякъде

Безплатен съвет за всички полицаи, които може да четат тези редове - заповядайте всяка сутрин пред семинарията, където гладните българи пускат аварийки пред баничарниците (цялата улица е покрита с тях) и блокират платното за движение, щото топлото плюскане е по-важно от спазването на закона. Къде са хората с паяци, къде са онези с фишовете? Гарантираме, че само за един час (от 8 сутринта до 9 сутринта), полицаят ще раздаде една месечна заплата под формата на глоби. Аварийните светлини очевидно започнаха да индикират липсата на интелект и празно шкембе! 

Така трябва да се изнасят всички на светофара! 

Конските сили

Господа, какво бихте направили с возило, на което пише, че разполага с V6 TDI? Не сме запознати с точната мощност, но подозираме предстоящи приключения и много емоции зад волана - всичките приятни. Не сме почитатели на високите скорости, но сме сигурни, че никога няма да тръгнете с 5 километра на зелена светлина, както направи културната девойка, спирайки колана от над 50 коли в пиков час (кръстовището на гара Пионер е всекидневен пример). Защо няма нито един закон, който да задължава устройството зад волана да натисне педала и да се изнесе максимално бързо от кръстовището, прежалвайки 2-та лева за газ, позволявайки и по-бързото изнасяне и на колата зад него? Защо изобщо се купуват големи и мощни коли, след като потенциалът им не се използва и ще се пресмята само разхода за гориво? Времето е по-ценно от икономисаният литър, който ще бъде изгорен на следващия светофар! 

Мъртвата точка

Запознайте се със съществото, което настоява да Ви купи нова кола или да Ви помогне с осребряването на каското. Присъствието на призрачната кола се забелязва, едва когато тръгнете да се престроявате и чуете свистенето на гуми, клаксона и поздравите за майката. Нашият съвет към всички е да пускате мигача малко по-рано, преди да предприемете маневрата, защото така ще дадете шанс на "преследвача" да намали навреме и да редуцира шанса за покупка на нова броня. 

И за финал ще покажем защо не трябва хората да пресичат, КЪДЕТО ИМ КЕФНЕ!

ИЗПОЛЗВАЙТЕ ЗЕБРИТЕ И ПОДЛЕЗИТЕ! СПАЗВАЙТЕ ЗНАЦИТЕ И СВЕТОФАРИТЕ, ЗАЩОТО РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ЗА ГЛАВАТА НЯМА! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
123
28 януари 2015 | 14:08

Кой се издаде първи, че кара като стара баба? ахахах!

Светофар
28 януари 2015 | 14:03

Това с 3 литровия дизел, потеглянето и 2та лева за гориво си е право в целта :)

Kris
28 януари 2015 | 13:43

Наистина страшно малоумна статия :( . За такива глупости плаща ли се ? Искам и аз да "плямпам" и да взимам пари.

супер
28 януари 2015 | 13:03

малоумна статия