Идеалният колега

Да се разберем от сега: идеалният колега си е колежка, която ти носи бира, айрян и кафе сутрин, а след това ти врътва една бърза за разсънване; ходи винаги с къси поли или тесни панталони и те смята за велик. Но ако колегата е мъж, също може да се окаже нефатално. Е, поне ако изпълнява повечето изисквания. Виж ги и прецени дали хората, с които работиш, струват за нещо.

Уикендът

Него не го интересува как ти си прекарал уикенда си, както и теб какво е правил и струвал той. Така че хайде да не си губите времето, в което той ти обяснява колко ама-ебаси-яките неща са му се случили, а теб това изобщо не те вълнува. Така няма да се налага да кимаш псевдозаинтересувано и изобщо да практикуваш културно игнориране.

Тишина сутрин

Понякога (в някои случаи доста честно!) сутрин отиваш на работа с махмурлук, който създава илюзията, че главата ти ще се пръсне, а вътрешностите весело искат да напуснат тялото ти през носа. Точно в тези случаи е много важно да няма някой, който да се опитва дори от учтивост да води small talks с теб. Да, знаем за шегичките на шефчето, на които трябва да се смееш уж по задължение (ние например не го правим), ама хайде поне докато сме малко по-ОК, никой да не ни занимава, а?

Смяна

За такива случаи са ни разказвали доста често. Втора смяна си след някого (независимо от какво естествено е работата ти), а той/тя изобщо не си е свършил/а работата и всичко остава за теб. На всеки може да се случи, ама когато се превърне в регулярна практика, време е да си поговорите с кръшкача и да му обясниш, че не пасеш трева. Получаваш бонус точки, ако го направиш елегантно и със стил, ама така, че той/тя да се почувства унизен и крайно тъп.

Шум и възпитание

Има много такива хора по всякакви офиси - смеят се невъзпитано шумно през 5 минути, говорят като цяло на ненужно висок глас, разказват вицове, кихат така, че всички наоколо подскачат в столовете си, кашлят без ръка пред устата си, оригват се шумно и обгазяват пространството, а после самодоволно се хилят... Не ни разбирай погрешно - човещинката си е човещинка, ама ако си имал такъв колега, ще разбереш, че е по-добре никога отново да не ти се случват такива приятни неща.

Мазничко

Не дали яде банички сутрин (това изобщо не е лошо и спасява от споменатия тежък махмурлизъм), а дали откровено се мазни на шефа. Много са досадни такива типове, знаеш ги. Все ще се опита да подхване разговор, който очевидно е намъчен и много често всеки път е един и същ. Да, спокойно - самото началство скоро ще се отегчи и ще го отреже да е малко по-спокоен, ама дотогава ти какво, да го търпиш ли?! Натегачите са в същата категория и много ни дразнят още от училищните години.

Флирт

Сега, ясно е, че ако имате прекрасна надарена секретарка с абсурдно идеална фигура, няма как да не й обърнеш внимание. Помним обаче един съученик, който толкова абсурдно се опитваше да сваля една по-млада наша учителка, че всички се чудехме дали да му се смеем, или да го съжаляваме. Флиртовете на работното място не се поощряват обикновено, но това не бива да ти пречи, стига да не е нагло очевидно. Всякакви реплики от типа "Ооо, здрастиии! Много сме хубави днес!" и "Хайде после да те водя на вечеря, щом така си се издокарала, мацко!" могат да бъдат използвани само саркастично и с твърда убеденост,ч е всички ще разберат иронията. 

Безалкохолен

Може никога да не станете приятели или дори добри познати с повечето колеги, но алкохолът сближава. На офисно парти и рожден ден тези, които изобщо не алкохолопият, почти винаги се превръщат в аутсайдери. Не караме никого на сила да се налива, но знаем, че въздържателите или се правят на много принципни, видиш ли, да не пият на работа, или просто те дебнат да прекалиш и да се направят на интересни. И в двата случая: внимавай!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Fumiko
21 април 2013 | 07:48

Holy Toledo, so glad I cileckd on this site first!

1
21 февруари 2013 | 02:00

Нали идеята е да опишеш критериите идеалният колега, защо си тръгнал да посочваш характеристиките на обратния полюс?!