Индустриите, които можеш да променяш

Икономиката никога не те приема за фактор, нали? Напълно сме съгласни с теб, след като не си член на определена мода, значи не си и таргет за огромната икономическа аудитория, която се занимава с изграждането на джаджи, от които нямаш много голяма полза. В последните години се появиха много възможности за промяна и пряка намеса на потребителя в редица чудеса, които се опитват да ти бъдат пробутани. Добрата новина е, че ти можеш да бъдеш фактор и мотиватор за промяна към по-добро. Виж как потребителите по света променят големите фирми.

Брадите

Какво се случва, когато американците решиха, че идва новата мода с брадите? Изведнъж се усети онзи сериозен трус в бранша. Доста години в изследване на мъжкото лице бяха необходими, докато стане ясно, че косенето на моравата може да си извършва и с далеч по-ефективни уреди от конвенционалните. Тяхната употреба също намаля, защото накрая се оказа, че брадата те прави много по-сексапилен за женското съсловие. Говорим за нормалната брада, а не за разперения гарван в Playboy от 60-те години.

Фитнесът

Едни добри момчета предложиха по-лесен вариант за правене на мускули. Те използват всичко налично, за да превърнат всеки домашен атрибут в малка тренировка. Някои дърпат автомобила си с въже, други използват лоста за тупане на килима, а трети вдигат зимните гуми, защото са много по-ефективни от хромираните тежести на компаниите - да не говорим, че са и по-евтини. Извайването на тяло не се изразява във възможностите за посещение на залата или финансите, а само в желанието. Ако го имаш, всичко останало е твърде лесно. Имаш тяло, то тежи и сега трябва да направиш така, че да ти е по-леко в него.

Музикалната индустрия

Кога беше последният път, когато си купи диск с музика? Съжаляваме, но интернет дава повече. Не говорим за пиратските mp3-ки, а за сайтове като YouTube (благодарим много и за смешните котенца). Коя песен не можа да откриеш там? И как точно ще те накарат да си купиш музиката им? Вече можеш да слушаш най-новата селекция в колата чрез модерната технология - интернет радио. По някаква причина, музикалният бизнес се върна обратно в най-чистия си стадий. Тя се използва за забавление, удоволствие и много по-малко комерсиализация. Понякога дори можеш да се замислиш за всички трофеи, които се раздават на база продадени дискове, абе плочите живи ли са още? 

Дрехите

Един от най-сериозните и необходими консумативи е и много по-достъпен. Веднага се сещаш за всички магазини с дрехи "Втора ръка", но покрай тях се появиха и много възможности, които позволяват да се сдобиеш с лично твои изработени дрехи. Достатъчно е да откриеш правилния модел, да покажеш как искаш да изглежда и след това да си готов да се разделиш със символична сума. Можеш сам да си бъдеш дизайнер, както и сам да си бъдеш продуцент (видяхме буса на фирмата до редакцията). И все още не разбираме онези хора, които продават "Маркови дрехи - втора употреба". 

Горивата

Бихме искали да ти кажем, че тази криза е разрешена и вече можеш да се движиш по-свободно, но нещата не са точно такива, каквито изглеждат. Когато нещата излязат извън контрол, винаги се доверявай на българския гений. През последните няколко години си видял уникалните български таланти. Един беше превърнал своето Траби в електромобил. Появиха се колелата с малък електромотор, който се зарежда в движение. Все повече хора предпочитат велосипеда си и големите крачки пред автобуса и възможността за хващане на всеки възможен грип. И тази война ще бъде спечелена. Трябват само повече хора с убеждението, че "Работата не е твърде далече". 

И никога не вярвай, че обикновеният потребител няма мнение, напротив, той е господарят на много индустрии, както и причина за редица иновации. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
22 януари 2014 | 14:20

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g