Искрено и лирично за българката

Все по-често забелязваме, че в медийното пространство започва да се говори отново за така наречената Истанбулска конвенция. Този нажежен въглен, както обикновено разпали най-различни страсти и отново събра леви и десни в една доста опасна игра, подхвърляйки нажежения до червено въглен над басейн с бензин, надявайки се, че пожар няма да има. Преди да продължим следващите редове, трябва ясно да уточним, че сме против насилието във всякакви форми, както към жени, така и към мъже, животни и всякакви други форми на живот, включително и към колорадските бръмбари. Последните няма да бъдат тема на разговор, защото искаме да се фокусираме върху българската жена. Знаете ли, през последните 6 месеца имахме удоволствието да се запознаем с доста представителки на нежния пол - отказваме да ги наречем слаби, защото така или иначе, българката никога не е била слаба. Както беше написал Андрей Велков, един ден трябва да имаме паметник на българската жена и домакиня, усмихната вървяща смело напред, стиснала своята найлонова торбичка и гледаща оптимистично напред към бъдещето. И докато Бийонсе се дърви и обяснява, че момичетата владеят света, ние спокойно ще се присмеем на американската дива, защото светът го въртят жените и най-вече майките. Какво искаме да кажем? 

Имаме честта да познаваме майки, които в този мъжки свят се справят повече от отлично и понякога демонстрират по-големи тестиси, отколкото Рон Джереми би развял, където и да било. Родната българка винаги е изненадвала с натуралните познания на изкуството на войната. Макар и в последно време да виждаме все по-напомпани гърли със силикон, често забелязваме, че тази естетична хирургия не може да развали красивото. Казахме, че няма да се фокусираме върху визията и ще говорим за някои житейски качества. 

Да започнем с това, че родната българка е порода, която познава и е видяла всичко на този свят - от микропенисът до сътворението на света. Докосвала се е до лукса, докосвала се е до мизерията (по-често до второто) и се е запознала с горчивата цена на всичко, много преди да се появи лъскавото BMW за бала. Благодарение на този опит и понякога лишения, тя не спира да мечтае и да преследва целите си. Изключваме средностатистическата кифла, която със силикон преследва дубайски петролни синчета, това е тема за друг разговор. Нашите жени, ама истинските такива, имат цели от самото начало. Те ясно са начертали плана си, познават кариерата си и бързо изграждат периметър около собствените си интереси. Представете си ги като теран от Star Craft, опънал  танковете, пуснал круйзърите и чака нападението. Женският ѝ свят е толкова добре издържан, че немската политика би завидяла и плакала от мъка, че не може да постигне същите резултати. 

Любопитен факт е, че Станка Златева предава своите знания на млади таланти напълно безплатно. Причината е, че държавата така или иначе ѝ давала нейната олимпийска пенсия. Няма какво да добавим по темата!

След като нежното създание има цели - много често реални и достижими - тя започва да действа и да работи върху тях. Не се рее в облаците, не хапе всичко, което лети и грам не кълве на лъскави G-класи. Парадирането с пари и възможности по-скоро би я обидило, отколкото изкушило. За разлика от кифлите, опитомили природата на враните, привличани от всичко лъскаво, този вид жени гледа само напред в своите цели. Някои искат да станат най-младите доктори в определени научни сфери, други започват малък бизнес, който постепенно разрастват, а трети намират призванието си в творчеството и изкуството. Изброените в предишните редове, правят всичко това, докато отбиват работната служба от 9 до 5, летят по лични ангажименти и като цяло се докарват на ръба на лудостта, доказвайки, че истерията не случайно може да ги порази във всеки удобен момент. 

По-важното е, че същите много рядко поемат подадената ръка за помощ. За тях е обидно да признаят, че не могат да се справят с дадена задача, особено след като искат да бъдат еманципирани или равни на мъжа, понякога техен партньор. За тях това е признак на слабост и като Рамбо ще пълзят с малкото лъкче и ще поразяват целите една след друга. Имунизирани са към подигравки, присмех и каквото още може да се сетите. И те като Анди Дюфрейн биха пропълзели 300-метровата тръба с лайна, за да излязат чисти от другата страна. Съжаляваме, но жената-чудо е някаква евтина холивудска история, произведена в Китай и предлагана за сензация. Истинската жена, такава, каквато бихме искали да я видим, се ражда на балканите. 

И понеже женският организъм се движи в съвсем различен график от мъжкия, все по-често може да видите млади майки. Точно така, освен красива сексуална фантазия, същите много често успяват да докажат, че българката може да стане само по-красива след раждането. Освен това имаме толкова много примери, че реално Ви е бедна фантастиката. Родните жени доказват, че дори виното не може да стане толкова впечатляващо, колкото стават те. И изобщо, вицовете, че една жена напълнява след бременност, можем да ги оставим на руснаците и техните очарователни девушки, които след 23-тата си година могат спокойно да влязат в категорията "Лелка на пролетариата". Дай на една майка пилатес, 15 минути йога, 20 минути да потича в парка и отново ще видиш как дупето ѝ се превръща в 2 шепички. Да не говорим, че всичкото това време ще се вземе от съня. Говорейки за сън, предоставяйте им го по-често и японските очила за дъжд ще бъдат редовна практика. 

Най-красивото, за мнозина и фантастично, в цялата тази история е, че въпреки еманципацията, всичките им ангажименти, възпитанието на децата (често повече от съвършено), тези създания намират време и за своите партньори. Те са истинското олицетворение на мастър шеф в кухнята, пререждайки спокойно личности като Манчев, Токев и онзи малкия Рамзи с нервната криза. Те са ходещото сексуално изкушение, което от втори клас те дърви и разплаква от кеф, когато започнат да падат дрехите. И на финала са по-нежни и гальовни от котки. А котката, както знаеш, е животно, способно в един миг да се гушка в теб, а в следващия да забие дълбоко нокти в сънната ти артерия и покрай нея да изтръгне душата ти. И най-важното, доверието им е като стъкло, счупиш ли го, никога няма да се върне. Спечелиш ли го, те няма да се откажат от теб никога. Биха те носили на гръб, биха те бранили като орлица и ще бъдат по-верни от лъв, хранен с пържоли. 

Наздраве за Вас, българки! Благодарим Ви, че правите живота ни по-красив, по-див и често по-щастлив. Казваме често, защото от време на време изправяме джанти, ама това не е такава болка за умиране. Обичайте красавиците, само те знаят как да направят истинската мусака. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!