Как да имаш незабравима почивка на морето?

Високите температури са като наркотик за работещия човек и желанието за отпуска. Август най-накрая успя да достави усещането на подпален асфалт, метаморфозата на пясък в стъкло и дзен усещането за бира с цаца. Победителите за този летен сезон са хората, които успяха да запазят отпуската за този месец и да се хвърлят към морето. Броят на почиващите се увеличава, а с него идват и промоционалните летни оферти за наемане на всичко от скала на плажа до президентски апартамент. В следващите редове ще ти покажем част от някои специфични промоции и подводните скали зад тях. 

1. Бунгалата

Те са създадени, за да може и габровец да отиде на море, без да получи белодробен инфаркт. Сред читателите ще се открият онези, които наистина разбират пълния смисъл на  "Копърка в собствен сос". На тези мистични оазиси се раждат форсираните приятелства в следствие на общи и жизнено важни помещения като тоалетна и баня. Може да си много широкоскроен, но една тоалетна за 5 човека и алтернатива като храстите е малко в повече и за най-търпеливите. Топлата вода минава за безценна екстра, след като се бориш за ред и се надпреварваш с всички за пълния капацитет на отоплителното тяло (30 литра). Броим ли сауната за екстра? 

2. Почивните станции от соц-а. 

Социализмът все още създава топло и приятно чувство в трудещия се човек на 80-те и 90-те години. В тях гори споменът за първо, второ и трето. Модернизацията трудно успява да се наложи и е склонна да лиши гостите от екстри като климатик, кабелна телевизия и дори перде. Оптимистът ще оцени ретро красотата и ще си спомни, че на подобен (ако не е същият) русенски креват е правил своите деца. Демографският приръст очевидно се повишава под звуците на скърцаща пружина. Може да е странно, но при наличието на многозвездни хотели, които конкурират и Млечния път, хората все още предпочитат утвърдените станции. Те са позиционирани на част от най-добрите места по родното Черноморие и дават нещо различно като: разговор фейс то фейс, липса на всякакъв интернет и мобилна мрежа, както и шанс за откриване на нови приятели! Хигиената не е нулева, лелките щедро изсипват хлорна вар за доказателство и връщане на спомените от едно време! Чистотата мирише остро, а не на прах за пране! 

3. Всичко под наем

Преустройването на жилището в хотел или хостел е нормална практика за по-малките курортни градове. Собственикът се превръща в хънтър на туристи и започва да дебне по автобусни спирки, табелите на града и дори в мъжката тоалетна - един път ни подадоха флаер, докато чупихме рекорда на "Flappy Birds". Практиката ще докаже, че по-голямата част от собствениците може спокойно да влезе в политиката, след като с години е усвоявала професията на надлъгването. Така например се договаряш за стая с гледка към морето, хладилник, климатик и телевизия, докато собственикът се заклева и гарантира наличието на площадка за хеликоптер, ако си поканил Абрамович на гости. С огледът разбираш, че отдавна е време да спреш да се доверяваш на непознати, защото гледката към морето наистина присъства, но трудно я фокусираш с преносимата версия на Хъбъл, но пък получаваш рафт от хладилник Мраз на рецепцията и можеш да гледаш три ефирни телевизии, когато антената не е паднала от покрива. Климатикът поне работи, но е специална екстра, която повишава цената. 


4. Малките семейни хотели

Желанието за пълноценна почивка ще надделее пред осезаемите разлики за нощувка. В малките крепости получаваш нормално отношение, чисти чаршафи и работещ климатик. Някои предлагат закуска, която се калкулира в цената, а дори и да няма, съдържателят ще направи по едно кафе след тежка вечер. Не всички са инвестирали достатъчно пари, за да построят басейн в задния двор, но нека не забравяме, че на басейн може да се ходи по всяко време и биенето на 600+ километри е повече от абсурдно, ако няма приятното усещане на горещ пясък и солена вода - понякога става и по-солена, ако малките чавета са научени да облекчават нуждите си в морето! Семейните хотели са доказателството, че на родното море няма пълно щастие. 

5. Хотелът на НАСА - разполага с много звезди

Поставянето на звезди успя да превърне всеки хотел в астролог. Звездобройците също са известни с предлагането на букет от екстри за госта. Там откриваш басейн, фризьорски салон, SPA, магазин, паркинг и дори персонал с добра заплата, който да ти се усмихне, когато се разминава с теб по коридора. Заспиването с морски саундтрак е гарантирано, когато не чуваш електронната музика и скандирането "Sunny, Sunny F@cking Beach!". В такива моменти се проверява и качеството на шумоизолацията - тя е висококачествена, но пак не може да блокира погледа на младото поколение, което съсредоточено наблюдава половия акт между младите в басейна. Луксозният курорт е такъв само за родните гости, а за всички останали е "Няма такава евтиния!". 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари
19 август 2014 | 18:22

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 12 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g