Как да оцелееш на работа

В последните няколко години, родните фирми се сдобиха с един нов паразит в речника. Кризата се нанесе сред колеги, приятели и роднини, но не дава признаци за напускане. Честно казано я мразим, защото най-често плащаме за грешките на някой друг с мечта за 19-то Bentley. 

Животът се промени и работата може да се открие по-трудно от голите снимки на Ема Уотсън (търсихме, но няма). Следователно е добре да мислиш много, преди да започнеш да се държиш като задника в офиса. Взимането на заплата е по-добре от никакви пари в джоба. Възползвай се от най-добрата работна стратегия и изпъквай пред другите. Ето и някои основни задължения, които трябва да правиш, докато симулираш работа:

1. Отношението

Мрънкането е досадно, но биенето в гърдите, високото самочувствие, гордостта и изтъкването на добродетели е само още една причина за мотивиращ шут в задника. Научи се, че не си Мойсей и не може винаги да бъдеш прав. Огромното его и самочувствие ще помогнат да си срежеш клона по-бързо, отколкото си мислиш. Всички тези качества трябва да остават пред вратата на офиса, а след това можеш да си ги вземеш. Бъди като джедаите - нека смирението те води. 

2. Клюките

Ако имаше първенство, ние щяхме да сме на първото място. Винаги ще се открият достатъчно клюкари в работа, които само скапват настроението.  Издействат някое наказание и най-често се превръщат в повод за огромното каране. Клюките се пораждат от изкривяването на личното мнение, което е станало публично след някоя твоя тъпа изцепка на тийм билдинга, когато налази секретарката на шефа. Тези комуникации са само във вреда на служителя и е най-добре да бъдат пазени в тайна. Всички мразим началника, който смята, че неговите фекалии не миришат и имат вкус на шоколад, но никой няма да го каже. Изрази свободно мнението си и ще затваряш вратата от външната страна. За жалост може дори да не изгориш за твоите думи, добрият колега винаги ги украсява повече. 

3. Критиката

Защо не можеш да оправиш една жена на площада? Нивото на акъли и препоръки ще бъде твърде голямо, за да свършиш работата. Точно това е забавната част при определени служители. Те знаят как да сглобят атомен реактор, знаят как се ръководи фирма като тази на Гейтс, но не им се занимава и предпочитат да чоплят семки, да пушат цигари, да пият кафета и да се мазнят на шефа. Колегите могат да бъркат критиката с мрънкането, но ти не го прави. Твоите препоръки трябва да правят живота на всички малко по-добър. В противен случай ще влезеш в графата на кухите парчета и после ще се сбогуваш с повишението.

4. Бъди честен

Ако имаш екип от хора, благодарностите винаги трябва да отиват за тях. Ти вече взимаш по-голяма заплата, остави егото на тях. Бил Гейтс отдавна се опитва да покаже на света, че в неговата компания има твърде много талантливи хора, които извършват основните промени, а той просто е собственик и прибира парите. На много работни позиции, обикновеният човек има статут на хлебарка, докато един събира аплодисментите за всички останали. Ако това се случи, докажи, че ти си отговорен за тази идея, говори с крадльото и му припомни. Ако някой друг се възползва от твоя успех, ти си длъжен да го защитиш. Недей да го биеш на паркинга, това помага много, но няма да помогне в професионален план. 

5. Времето

По договор си зает за 8 работни часа. По съвест ще са много повече. Много малко са хората, които си тръгват на време от офиса. Трябва да бъдеш добър в планирането, допълнителните часове не винаги се заплащат, но ще се оценят, когато му дойде времето. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели пари онлайн
10 декември 2013 | 18:48

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 15 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g

ibisa
10 декември 2013 | 14:40

Не работя повече от 8 ч с фас паузите. И това е много мамка ви