Как да пропуснеш работния ден

Работата в събота е като онези абсурди, които издигаха янките за войната във Виетнам. Човешкият организъм не може да работи правилно, ако знаеш, че календарът напомня за почивен ден. Тихо протестираме в офиса и се надяваме, че ще си тръгнем след половин час, защото срязахме кабела на рутера, а IT-то е в отпуска. Ако смяташ, че не е полезно да работиш, виж най-добрите оправдания за напускане на работното място.

1. Релегиозните причини

Точно вчера имаше връзка с шефа на втория етаж. Той ти каза, че си евреин и нямаш право да работиш в събота. Прабаба ти е имала съседи евреи и е празнувала всички празници с тях, което означава, че и ти имаш някаква роднинска връзка. Сори шефе, но Шабатът е важен празник и не можем да работим. Разбира се, че ще изпием алкохола в офиса. 

2. Пиянство

Първото нещо, което научихме е, че всеки човек има право на един свободен ден с уважителна причина - пиянство. Можеш да попиташ личния лекар и той ще потвърди същото. Само трябва да предупредиш човека, за да подготви документите един ден по-рано и можеш да хващаш пътя. Случват се и такива работи! Отиваш с приятели, пиеш една бира, една водка, един ром, джин, бутилка и после не си работоспособен. 

3. Няма никой в офиса

Добре, защо да броиш мухите, след като в офиса няма жива душа. Охраната си тръгна преди половин час и взе дългокраката секретарка със себе си. Подозираме, че ще я пазят ревностно с палките си на всички уязвими места. Да не говорим, че нищо полезно не се случва в офиса. Сложи табела "Ревизия", "Карантина", "Не преминавай жълтата линия!" и се прибирай у дома. 

4. Старата мъдрост

"Лоши работи грозят началника, който те кара да работиш в събота!". Добре, имаше и такъв репертоар за следобедите и най-вече в петък, но това е горчивата истина. Работната събота е изпълнена с вагинални вербални емоции за жената на шефа! Дори и тази причина е достатъчна, за да се прибереш у дома и да се подготвяш за Левски-Лудогорец. 

5. Жената

Ако си обвързан - тя е най-доброто оправдание. Точно в събота може да започне да ражда, да посреща тъщата, да направи някоя щета в къщата, на колата и т.н. Включи въображението и действай. Трябва само да кажеш, че си женен и всички ще ти съчувстват. Поне веднъж да е полезна, нали?

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!