Как да се справяме с идиоти

Един наш верен читател си беше плеснал гениалните заглавие и подзаглавие като статус във FB, откъдето ние най-подло му ги откраднахме! Защото просто няма как да не си се запитвал как трябва да се постъпи в определени ситуации. А след отговаряне на толкова лични драми в рубриката „Искрено и цинично“ ние вече вирнахме носове и се самопровъзгласихме за спецове. Ето ти една шепа кофти ситуации, в които трябва да оцелееш.


 

Ситуация: Пенсионерка се блъска в автобуса, размахва лакти, квичи „Их, таз' младеж, едно време децата не бяха такива!“.

Твоята реакция: Отдръпваш се почтително и й правиш място с преманиерното „Но, госпожо, заповядайте, седнете! По времето на Тодор Живков не беше така! А така, сложете си тук тубите за вода, браво! Толкова обичам стари хора, които пътуват в 7 сутринта, за да си налеят вода, прекрасни сте умилявам се направо!“, след което можеш даже да я щипнеш по бузката, като внимаваш да не те наръга с чадър или да не се разпадне.

 

Ситуация: Пиян ходи едновременно по двата тротоара, но очевидно иска да си поприказва с теб, въпреки че бързаш. Фъфли, залита и носи стъклена бутилка в ръка.

Твоята реакция: Без да изглеждаш смешен, стоиш в прикрит гард - стъпваш напред с противоположния на силната ти ръка крак, като си в готовност да удариш, акос е наложи. Естествено, не целиш това да се случи, опитваш се да се разминете, като подхвърляш добронамерен лаф, но внимаваш защото стъклена бутилка плюс крайно пиянство често е равно на безпричинна агресия. Бъди подготвен.

Ситуация: Бивше гадже, което вече нямаш НИКАКЪВ шанс да боднеш, ти звъни и ти досажда да сте излезели на вечеря, защото й било скучно.

Твоята реакция: Опитваш да откажеш учтиво и категорично, но след като не се получава, залагаш на репликата „Виж, мацко, тая вече смятам да изкъртя моята, която е моделка бай дъ уей, а после да гледам повторение на Californication и да чета Men.bg. Разкарай се, 'щото вече ми наду главата!“. Но всичко това с равен глас. Затваряш телефона и voila, свободен си.

 

Ситуация: Отпуск си, но шефът ти е решил да ти звъни на половин час с тъпи въпроси и молби.

Твоята реакция: Обясняваш, че нямаш компютър наблизо. И не, нямаш и нет на телефона нещо. И не, и обхват нямаш. Всъщност едва го чув...ТшшшшшВВВввххххх..... (Изключваш телефона.)

Ситуация: Крайно далечен твой познат от гимназията те намира някак, звъни ти и настоява, че трябва (не да преспи, а) да се нанесе у вас за месец-два, че има тука да се види с едни авери, нали не е проблем, копеле, айде, де. Не си отреагирал навреме и сега трябва да импровизираш.

Твоята реакция: „Брато, няма проблеми по принцип, ама у нас сега живее леля ми, сещаш ли се, онази храчещата, с астмата... Точно тя, да! И няма как да я изгоня, а и само една стая има свободна... Но каквото решиш!“.

 

Ситуация: Касиерка в банката ти подава 18 формуляра за попълване. Четеш, пишеш, пак четеш, но някои неща не са ти ясни и когато я питаш, тя ти отговаря троснато да четеш внимателно, тя не е бюро справки.

Твоята реакция: Противно на логиката, питаш с още по-любезен и мек тон, което най-вероятно ще я изкара от нерви (ако наистина е сприхава и на прага на истерията). Когато ти повиди тон, пускаш най-интелигентния си вид (ние нямаме такъв) и изискваш да се видиш с прекия й началник, за да помогне при разрешаването на проблема. Не заплашваш, не викаш и не псуваш. Изведнъж нещата се оправят моментално.

Ситуация: От съседен отдел ти звънят с въпроси през 3 минути и половина. Отговаряш, но в един момент обясняваш, че имаш много работа и няма как да вършиш и тяхната. Започват да ти крещят в слушалката.

Твоята реакция: Отново с равен тон подчертаваш, че няма няма как да решиш проблемите им. Ако не избеснеят и не затворят сами, задаваш агресивен въпрос със спокоен тон: „Искате ли да дойда до вашия отдел и там да го обсъдим с шефа ви?“. Това не е гадно измъкване, а необходимо, за да те оставят на мира.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
02 декември 2011 | 06:17

тоя сайт беше як едно време.... сега само смешките от twitter са яки, картинките от 9gag ги гледам преди да ги постнат, а писаниците са блудкави. Пичове дайте повече итнервюта с мацки и интересни хора и по специализирани статии, тия лигавщити писнаха отдавна

непреклонния
01 декември 2011 | 18:26

фъни

MADRID
01 декември 2011 | 12:15

Мацка се измъква от навлек...
Бай Тоз от 01 декември 2011 | 11:47

ето една и от мен: СИТУАЦИЯ: Някъв непознат те зарибява на бара с баналния въпрос: "Имам чуството, че те познавам от някъде?!" РЕАКЦИЯ: Най-спокойно му отговаряш след няколко секунди закъснение: "Ами да така е, но от тогава спрях да ходя там!" Това го видях с очите си и ми стана кофти а да не говорим за този пич :))

Да, а също така е и стар виц ...

Бай Тоз
01 декември 2011 | 11:47

ето една и от мен: СИТУАЦИЯ: Някъв непознат те зарибява на бара с баналния въпрос: "Имам чуството, че те познавам от някъде?!" РЕАКЦИЯ: Най-спокойно му отговаряш след няколко секунди закъснение: "Ами да така е, но от тогава спрях да ходя там!" Това го видях с очите си и ми стана кофти а да не говорим за този пич :))