Как един хаштаг няма да промени нищо

Освен ако не живеете под камък, със сигурност сте забелязали, че много жени са се вкючили в невероятното хаштаг "приключение" #metoo. Дори не разбирахме защо беше необходимо, след като всеки знае, че актрисите не просто са обект на сексуално внимание, в този случай негативно, но и много често сами предпочитат да предложат тялото си за няколко роли повече, един златен глобус и още куп други бонуси, които Холивуд дава. Голямата холивудска машина прави точно това - чука всички и накрая гледаме най-красивите във впечатляващи роли. Преди години самата Лана Дел Рей каза, че до върха има много чукане и е минала през доста кревати, преди да разкрие своя музикален талант. Положението е толкова извратено, че дори Уилям Шатнър се шегува с факта, че всеки може да спи с актрисите безплатно - дали се шегува наистина или опитът проговаря? 

Да се даде гласност на такъв проблем е нещо хубаво, все пак винаги сме били против насилието и много често се опитваме да открием материали или съвети, които биха предпазили Вас, жена Ви и дори децата Ви от големите изроди, които можете да откриете в интернет - безкрайният извор на идиотизъм и извращения. Единственият проблем е, че един хаштаг няма да промени нищо, няма да спре изнасилванията, няма да засрами престъпника и със сигурност няма да облекчи болката. С други думи, разбрахме, че около 4.7 милиона души са споделили този хаштаг или са започнали да коментират по темата. Ако повярваме на елементарната математика, най-вероятно от другата страна стоят около 4.7 милиона сексуални престъпници. 

Негодуванието в този случай се изразява във факта, че останалите нормални ще трябва да изчистят петното на тези 4.7 милиона, евентуално ще бъдат засрамени, следени и обвинявани във всичко, в което може да се обвини един мъж. В следващите месеци ще е трудно дори да предложите питие на жена, без да се замисли дали това не влиза в секцията #metoo. #shit, нали? Следващият проблем е, че хаштагът, лайкът във фейсбук и споделянето на чудотворната икона наистина нямат никакъв шанс да помогнат с абсолютно нищо. В противен случай щяхме да споделяме #don`twanttobeaddy всеки път, когато се приберем от някоя неизвестна чикита, която съвсем случайно е хвърляла страсти по дансинга и друга мебел в бара. Това, което ще направи особена разлика е да отидете в полицията, да извадите медицинско и след това да повдигнете обвинение. Ако някъде в съзнанието Ви като жертва се появи мисълта, че файда няма, тогава дори не се напъвайте да слагате хаштагове и да обяснявате каква жертва сте. Липсата на желание за справедливост Ви прави съучастници на насилника, а не жертви. Магията на социалната мрежа е, че помага да покажете всякакви абсурди, включително и малоумни тиндър профили, но не и да преминете през действия, в противен случай ние сме Роза Парк на скъпия билет и продължаваме да бягаме от контрольорите като дявол от тамян.

Помните ли го?

С други думи, съпричастни сме, но е по-добре да помислите за всички случаи, в които наистина може да бъдете промяната, която в този случай идва в лицето на една жена - Алиса Милано. Хаштагът се е появил по-късно. Защо мъжете не използват хаштаг? Те никога не говорят за случаите, в които самите те могат да бъдат жертва. Още повече, че днес е абсурдно да четем материал, в който мъж е станал жертва на изнасилване, в повечето случаи това се приема за геройство. Като добавим и фактът, че има толкова много млади преподавателки, които не спират да бъркат в кацата с меда, започваме да се чудим дали не трябва да има и хаштаг #luckyyou? И докато ние се шегуваме, шведите вече имат първата клиника, която ще оказва помощ на изнасилени мъже. Честър Бенингтън също е бил жертва и мълчанието му е допринесло за фаталния край. Нямаме нужда от хаштагове, действията трябват! 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!