Кампания на Фондация победи рака в подкрепа на мъжкото здраве

Ракът на простатата е едно от най-често срещаните ракови заболявания при мъжете. Често ракът на простата в начална фаза няма никакви симптоми и обикновено се развива много бавно. Заболяването засяга мъже над 50-годишна възраст и рискът от диагнозата се увеличава с възрастта. 

При мъже над 50-годишна възраст се препоръчва годишно тестване на нивата в кръвта на ПСА/PSA (простата-специфичен антиген). Нормалните стойности на ПСА/PSA в кръвта е до 4 ng/ml. Повишените стойности не означават непременно наличие на рак.

Откриването на заболяването в ранен стадий води до добър контрол при терапирането, забавяне развитието на далечни метастази и по-добро качество на живот.Говорете с лекаря си за риска от рак на простатата при Вас и дали имате нужда от скринингов тест.

Прегледите навреме са от изключителна важност и ако имате симптоми не се колебайте да потърсите лекар, като спазвате препоръките на СЗО и РЗИ в условия на световна пандемия.„Зa Фондация победи рака“.
Фондация "Победи рака" работи в помощ на онкоболните в България и техните близки. Ние предоставяме достоверна информация за онкологичните заболявания, съгласувана с водещи специалисти в страната, оказваме подкрепа на пациентите и семействата им чрез организиране на събития, в които да се обсъждат не само важните въпроси за заболяването, но и как се преминава по пътя на пациента. Искаме да насочим вниманието на обществото към превенцията и извършването на редовни профилактични прегледи, тъй като знаем, че колкото по-рано се диагностицира едно онкологично заболяване, толкова по-голям е шансът за неговото излекуване. Нашата мисия е намаляване на смъртността от ракови заболявания в нашата страна.

https://www.cancercare.bg/
info@cancercare.bg

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
PaulaFox
20 януари 2023 | 23:14

❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id387032