Линда Скарпа: Аз бях дъщерята на убиеца на мафията

Родителите са единственото, което един човек не може да избира. Има много хора, които ги обвиняват за протичането на живота им, но мнозина дори не оценяват факта, че биха могли да останат и без малкото, което имат. Все пак знаем, че всички сираци мечтаят за семейство и родители, при които да могат да се прибират. Какво се случва, когато се окаже, че един от родителите ви има прякора "Смъртта" и изпълнява най-зловещата функция в мафията? 

Линда Скарпа разкрива истинската професия на своя баща на 18 ноември, 1991-ва година, когато става свидетел на неуспешната екзекуция на своя роден баща. В студената зимна сутрин, 22-годишната жена подкарва семейния автомобил, следвайки баща си по улицата. Докато двете коли се движат в конвой, от нищото изкача микробус, който се засилва и в последния момент натиска спирачки, преди да се блъсне в колата на Линда. След няколко пресечки се забелязва камион, който блокира цялата улица. Линда спира точно зад баща си, а зад тях се озовава и ванът, който по-рано се е опитвал да изпревари Линда. След няколко секунди започнали да се чуват и първите изстрели, които много приличали на фойерверки. 

Наказателната бригада носела ски маски и автоматично оръжие със заглушители. Още с първите изстрели, Линда забелязва как баща й пада под седалката. В миг на паника, жената стои и наблюдава как колата на баща й се превръща в швейцарско сирене, докато въздуха не се разцепва от по-силни изстрели. От другата страна на улицата стои Джоузеф "Джо Рибата" Мара, който иска да помогне на приятеля си в беда. След бърза размяна на куршуми, групата се изнася максимално бързо, а Линда среща погледа на един от убийците и го помни и до днес, защото имал сини очи. Предполагайки най-лошото, жената обръща колата и се прибира бързо, подготвяйки се за най-лошото - да съобщи новината на майка си. На входната врата среща родния си баща, който е бял като призрак, но видимо невредим. 

Линда разказва, че през целия си живот е била потопена в заблудата, която нейните родители са създали. Жената вярвала, че кротък и скромен човек на име Чарли Широ е нейн баща, докато Грег се смятал за приятел на семейството. Животът бил прекрасен, защото през цялото време имало партита у дома, тя била возена в най-новите коли, обличала се в най-скъпите дрехи и имала кожено палто на 6-годишна възраст.

Много по-късно става ясно, че нейният баща спира да брои своите убийства, след като минава номер 50. Неговата работа е била предпочитана за периода 1991-1993 година. След известно време, Грег пожелал да се пенсионира и се свързал с агент на ФБР, на когото да продава информация в замяна на пари.

През 1992 година нарушава домашния си арест, за да отиде и лично да се разправи с други двама свои "колеги", които имали доблестта да заплашват сина на г-н Смърт. По време на престрелката, убиецът губи едното си око и решава, че няма да отиде в болница, а ще полее раната с уиски и всичко ще мине.

След този случай, Скарпа влиза в затвора и е осъден на доживотна присъда, но след това му дават 10 години затвор поради лошото му здравословно състоения. Един от най-зловещите убийци на мафията, чиито дела могат да се изравнят с тези на Куклински, умира в затворническата болница през 1994-та година. Неговата история е описана в книгата на дъщеря му, която носи името "Дъщерята на убиеца на мафията". В нея можете да прочетете за методиката на американската мафия, както и за живота по много острия ръб. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!