Мъжете не могат без майките си

Съвсем скоро се захапахме с една прелестна феминистка, която много отчаяно се искаше да обясни, че не е честно мъжът да има повече привилегии от жената (макар и реално да няма никакви) и как може да изисква каквото и да било от жената, включително и да определя нейната форма, визия и дори окосмяване. Ако един мъж не харесва например дебелата жена, той е официално сексист, примерът важи и за епилираната, за русата, кривокраката или която друга несъвършена форма може да се сетите. Очевидно жените искат да бъдат космати и дебели, както и обичани. Добре, никой не ги спира, а и фетишистите са достатъчно, но не всички са точно такива фетишисти, някои обичаме слаби булки, които да ни галят големия космат тумбак и да го пълнят с мусакичка. Ние конкретно няма какво да кажем, след като през по-голямата част от времето се отдаваме на други философски наблюдения като количеството бира, което човек може да изпие, преди да повърне. Както виждате, при нас е много възвишено, но ако това не е успяло да те подразни, нека споделим какво наистина ни подразни. 

Четохме интервю на представителка на нежния пол, която смело заяви, че видите ли, мъжете не могат без майките си. Интересно, жените винаги се определят като уникални създания, които не могат да бъдат разбрани и понеже най-накрая откриха и разбраха всичко, решиха да се захванат с нашия космат задник (такъв е признаваме си). Та мъжът не можел без майка си. Не знаем какво се случи с поколенията след нас, но ние сме онази стара школа, която се е научила да оцелява и да се справя във всякакви ситуации без помощ. За нас е писана онази популярна приказка "Червата ти да се влачат по земята, ще кажеш, че поясът ти се е разпасал, така постъпва гордият мъж.", а всички останали момченца, които се появиха, е те са Ваше творение, сами си ги направихте. Мамините момченца са такива, защото не са имали таткото, който да ги запознае със суровия свят, да ги адаптира в уютната сивота, в която Бамби го разчекват 3-ма бракониера, а Мики Маус пада натровен от отрова за мишки.

Ревльовците на нашето поколение се лекуваха с Шолохов, писали сме много пъти за него и ако сте пропуснали легендата за мъжката сълза, значи това е изцяло Ваш пропуск. Лъвовете хвърляли малките в пропастта и отглеждали само онези, които успявали да се изкачат, а вие, уважаеми мами, бихте ли удушили малкия ревльо, защото си е изпуснал сладоледа? Можете ли? Не ви чуваме? Как изведнъж започнахте да съдите мъжа за това, което е? Та нима сте виждали? Крещите с цяло гърло, че на вас ви е много трудно, а ние да започнем да се оплакваме? Да се превърнем ли в актьори на популярния анекдот "И сега чакаме някой да ни оправи"? Та казвате, че не сме можели без майките си, а истината е, че можем и без вас. Хвърляте първия камък по Адам, но нека сега посипем с пепел и главата на Ева, искате ли? 

Защо има толкова много жени, които не могат без татковците си? Този специален въпрос искаме да зададем! Как стана така, че света се напълни с малки принцеси и големи претенции. Как всяка жена започна да търси копието на татко - огромният закрилник, който винаги ще обича безгранично и никога няма да каже, че приличате на Дъмбо. Татко беше там, за да ви обича, да избърше сълзите, да осигури роклята, куклата, балончето, сандалките, шоколада. Разбира се, много често трябваше да го делите с мама - тази зла жена, при която по-трудно минаваха номерата и там можехте да ревете като зрител на "Титаник" и пак да не се получат нещата, но тате беше бастион и неговата дума си оставаше закон. Впрочем, нашата мамина любов не винаги можеше да се разгърне до такава висота, но при вас това е факт, нали? Я да ви питаме и нещо друго: какво търсите днес, равностоен партньор или просто следващото копие на татко? В последно време забелязваме, че жените не искат равенство, искат някой да ги гледа и да им предложи нещо лесно.

Тънка е границата между равенството, любовта и изгодата, уважаеми дами. Крийте се колкото искате зад магическите думи като "сексизъм", "равни права" и други популярни заклинания, но не забравяйте, че трябва да имате адекватна версия на въпроса "Откъде имаш този джип?" и "КажИ честно, как от последна писта на село, стана бизнес дама?". Та нека си го кажем, когато се откажете от татко фонда, тогава може да говорите за нашите майки, когато поискате равенство и спрете да се тупате в гърдите, че вършите домакинска работа, за която сигурно не си плащаме в обувки от мола, почивки не знам си къде и още много други, тогава ще можете да зачеквате темата и да гледате нас. През останалото време, докато си мислите "Този тъпак ще си умре сам и какво е тръгнал да ни говори!", напомняме, че ние сме мъже, а като такива, винаги излизаме и от най-дълбокото блато.

Ако ще си говорим за равенство, предлагаме да започнете да си плащате сметките, да започнете сами да си обслужвате колата и най-важното, един път да отидете в сервиза за бяла и черна техника, та да ви заболи душата, когато някой ви вземе 50 кинта за преинсталиране на изчадието, наречено Windows. Четохме откровенията на жените, които крещят, че искат мъже, а не момчета и ги разбираме, ние също искаме жени, а не принцеси. Разликата е, че едните позволявaт да ги консумираме и знаят за какво изобщо са с нас, докато другите най-често имат интелекта на принцеса с кайма и кашкавал. Айде със здраве, поздравете нашите майки, те поне си знаят за какво ги сърби задника!

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!