Модерната сексология

Сексът винаги е бил особена тема във всяко общество. В Източният блок е промотиран като тотално табу, а разискването му може да ти помогне за достатъчно клюкарене и осъждане от хора, които изобщо нямат работа в твоя личен живот. 70-те и 80-те години на миналия век са доста тежък период за подрастващите. Едва ли си бил истински почитател на "Мъжът и жената интимно" и хич не те е вълнувало за "Социалните функции на любовта при социализма". Изчакай късните емисии на някои канали и се приготви за по-интересните функции на половите органи. Ограниченията раждат допълнителни грешки, а от там и до по-големи последствия. И въпреки, че живеем в 21-ви век, фейсбук продължава да цензурира всяка женска гръд, която се описва през тясната блузка. Всичко това е особено тъжно. Някои точки на света продължават да изумяват със законите си. Ето някои особени моменти, на които е хубаво да се обърне внимание, докато говорим за сексуалните следствия у дома. 

Липсата на информация може да бъде жестока

Не може да се очаква нормално развитие в едно общество, докато е силно потискано. В казармата получаваш чай с бром, за да не вдигаш самолета, мачкаш чаршафите само след брак (поне така разказват) и на финала живееш в здраво семейство, но ти пиеш, а жената бучи. Тц, не е толкова здраво. В много моменти се изпитват редица пориви към другия пол, но само като сексуален обект, няма функции или мотиви - всичко си е секс.    

В този режим се раждат и доста аномалии на перфектно устроения свят. Такъв е и Чикатило. Да, обвиняваме именно липсата на информация за създаването на такъв обект. Той има две деца, което означава, че всичко е наред. Но се оказва, че зачеването им не е било стандартно. 

Не е бил издържлив в леглото и приключвал играта твърде бързо. Накрая използвал пръстите си, за да може да има деца (имаш фантазия, представяй си го). Ако подобни проблеми имаха гласност и липсваше пропагандата за дома и половете, Чикатило можеше да се консултира с лекари, да получи правилната терапия и да бъде пълноценен мъж, но такава липсва. Той изпитва сексуална възбуда от убийства, защото там е силният и никой не му се смее. Ако това е твърде фантастично за теб - чалгата няма да е. Според много историци, подтискането на сексуалността води до създаването на този друсащ музикален жанр. Приеми го като шамар по всички безполови хора. 

Семейните ограничения

Сигурни сме, че си чувал за хората с отворени връзки и еднополовите бракове. В последно време е трудно да откриеш и здраво семейство - обстоятелствата се промениха толкова, че се отчете в демографски план. Не живеем в приказка на Дисни, за да вярваме, че родителите ще се обичат вечно, принцът не винаги живее щастливо с Пепеляшка. Понякога има и бракоразводни дела. Глупаво е да си затваряме очите и да мислим, че еднополовите двойки не съществуват. Наричаме тази точка "ограничения", защото сме способни да изключваме и осъждаме всеки, който е различен от нас.

Ограниченията падат за тези, които имат достатъчно пари. Елтън Джон си призна за сексуалните си влечения и дори има деца. Нийл Патрик Харис (Барни Стинсън) също има деца и живее в "различно" семейство. Да не говорим за редица връзки, които остават отворени. И това не се случва сега, когато сме "модерни". Върни се назад към спартанците и гърците. При тях е документирана еднополовата любов. Ако е толкова неприятно, защо винаги гледаш лесбийки в интернет? Точно така, те са на трето място като най-търсен жанр в последните години. Чакаме деня, в който сексуалната ориентация ще остане лична. Кога? 

Проституцията

И нека си дойдем на думата. Трябва ли да бъде легализирана или да продължаваме да позволяваме на хора в 21-ви век да бъдат истинските робовладелци. Разходи се следобед по бул. "Мария Луиза" а.к.а. софийските червени фенери. Тази професия се преследва, но е трудно да повярваш. В последните няколко месеци се оказа, че жриците се обединиха и създадоха профсъюз в Испания, представителки от Македония протестираха за равни права, а други дори се подготвиха за революция. За какво точно служи такъв закон?

Неговата основна функция е да пази морала и доброто поведение, нали? Не е морално да заплащаш за сексуалните услуги. Така се разбиват семейства, а освен това се разпространяват редица болести(мнението на критиката). Интересното е друго. Проституцията е разрешена на много малко места. Там има много по-нисък процент на изнасилвания за разлика от другите страни. Изнасилвачите и всички останали психари потвърждават, че са имали много труден полов живот, защото родата ги е "възпитала" така, че да им помогне за всички комплекси по-късно. Сексът е навсякъде, в рекламите, в книгите, в телевизията. Скъп и легален за гледане, но преследван от закона за практикуване. 

Азия

Цивилизацията се движи от изток на запад. Поне така казват философите. 

Япония може да бъде много по-добър модел за подражание, отколкото САЩ. Японското правителство дава заплати на медицински сестри, които да облекчават хора в неравностойно положение. Говорим за сексуално облекчаване. Не, не са проститутки, а медицински лица (най-често жени), които помагат на пациента да мастурбира. Дали това е морално? За много от нас няма да е. Хората обясняват, че срещу тях също има човек, който изпитва сексуални нужди. 

Китайското правителство събира ДНК материал от мъжкото съсловие по иновативен начин. За целта са наети достатъчно медицински сестри, които свършват работата. М-да, и ние решихме, че ще се включим в дарението, но полетите до Китай са леко скъпи. 

Какво да променим?

Отдавна свърши епохата на подтисничество. Дори малките деца знаят какво е секс, как се прави и с кого трябва да се прави. Нали сме модерни? Защо се опитваме да контрoлираме зверове, които отдавна са пуснати от клетката? Социалният модел е по-стар от първия Playboy на Хю Хефнър. Младите предпочитат да потърсят съвет от непознати в интернет, отколкото да се обърнат към собствените си родители - ефект от "срамното". И докато половата система се изучава 8-ми клас по биология, възпитаниците ще качват аматьорското си порно като практическа задача за отличен. Проституцията не е морална, порното не е морално, но правенето на деца и превръщането им в просяци е морално. За тази практика няма закон, който да го забранява. И скоро няма да има, нали е морално. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
111
06 февруари 2014 | 10:50

Много силна статия, браво

Men.bg
30 януари 2014 | 12:42

Много силно против!

29 януари 2014 | 22:58

Обичам статиите ви, но понякога прекалявате с ироничните изречение и не мога да хвана позицията ви. В крайна сметка "ЗА" или "ПРОТИВ" сте цензурирането и преследването на сексуалния акт?

Печели Пари Онлайн
29 януари 2014 | 22:37

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g