Особености на зимния алкохолен сезон

Сигурни сме, че малко хора са способни да обикнат родната зима. Ако сте почитатели на зимните спортове, тогава със сигурност чакате първата снежинка и се приготвяте за екстремните преживявания. Ако сте от хората, които обичат повече усещането на меката вътрешна топлина, тогава можем да кажем, че наистина познавате част от истинската зимна приказка, която би могла да се превърне дори в национален спорт. Ето някои зимни изживявания, които много трудно бихте могли да усетите в друга точка от света. Те са за истинските ценители и никога не биха могли да бъдат толкова уникални без някои родни изживявания:

1. Виното

Наистина сме почитатели на това съвършено питие и винаги сме уважавали родните производители. За разлика от всички останали, това вино няма нужда от реклама, то просто е хубаво и винаги ще донесе достатъчно зимна емоция. Легендата разказва, че при най-леките понижения на телесната температура е добре да започнете да тествате качествата на виното с редица местни продукти. И както казват старите хора „Истината е във виното“, никога не спирайте да консумирате истината в големи количества – полезна е. Дори не се опитвайте да продавате теориите си за виното, ако е българско, значи е хубаво. Поклон пред творците от Мелник. 

2. Домашната ракия

Това е изключително социално питие, което е създадено да спира българите от превземането на света. И след като традиционната шопска салата започва да има вкус на пластмаса, гроздовият еликсир с висока температура започва да се консумира с по-люти продукти. Не искаме да разказваме какво се случва, когато 50-градусовите температури се срещнат с лютия зелен лук и добрата маруля. Консумацията на това питие се препоръчва навсякъде, включително и на открито. Все пак сме виждали скромните мъжки сбирки, чиято единствена цел е да поддържат вътрешния огън. Адмирации към Троян и неговите производни.

3. Качественото мезе

Ако сте домакин на нощните мъжки митинги, тогава наистина трябва да се запознайте с етикета за покупка на правилните продукти за максималното изживяване. Ако сте готови за дегустация на вино, тогава се подгответе с няколко вида сирена и не избирайте онези, които ухаят на 3-седмични чорапи. Изберете тези, които все пак имат някакъв вкус. Към тях задължително трябва да присъства и добре препечен хляб. Същият е известен с това, че изчиства остатъчния вкус от виното при евентуалната дегустация или традиционното мерене на… вината. Всичко зелено може да се използва за добър дресинг на високооктановите родни питиета. Сухите мезета, както и добрата стара Елена, са винаги добре дошли. 

4. Музикалното оформление

Забелязали сме, че всичко започва с по-леките китарни мотиви, евентуално можете да чуете житейските мъдрости на господата от Pink Floyd, бихте заявили, че не можете да бъдете задоволени и ще се търкулнете заедно с Rolling Stones, а на финала, след като се намираме на Балканския п-в, трябва да се подготвите за серия от малко по-познатите мотиви. Винаги ще стигаме до онзи прекрасен момент, когато изведнъж ще си спомняме всички лирики на Миле Китич и евентуално ще оформяме атмосферата с Горан Брегович – по-изявените патриоти биха завъртели и вечните хитове на Слави, все пак сме на Балканите. 

5. Дежурните теми за размисли и страсти

Излишно е да казваме, че именно в тези мигове сме способни да открием достатъчно поводи за революция, изобретяването на атомната бомба и всичко, което би могло да промени настоящото ни състояние. Преди години имахме време да си поговорим с един английски психолог, който смяташе, че българските психолози биха умрели от глад, ако всички бяха толкова социални. Подобни сбирки не могат да се случат в страни като Швеция, където депресията е твърде висока. Социалният фактор тук е нещо, което трудно бихте могли да откриете някъде другаде. В един момент ще бъдете част от спортната беседа и ще се чудите дали тази година ЦСКА ще получат премия под формата на прасе от противник във „В“ Група. В следващия момент ще преминете на световните конспирации и ще се чудите дали Русия наистина разполага с психотронно оръжие, както и с друга версия на Haarp, а на финала бихте могли да се захванете и с казуси като “Защо всички жени са кучки?“. Това са основните зимни мероприятия, които се случват всяка година и препоръчваме на всеки да се включи в тях, все пак е някаква светлина в иначе толкова мрачното време.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
софиа
03 декември 2015 | 16:12

Сега наблизо летят 15 стари модели и поне пет нови комфортни с тоалетни в тях..пият безалкохолни с хим составки подобни на подсладителите които им затлачват лимфната и имунната система..Имало проишествие над Белград и бързат

JJivanov
03 декември 2015 | 16:09

изключително нагли извънземни наркоманчета ..ползват неправилния превод и обсебват с техни оръжия и летящи тарелки набедени хора че "МАЙ СА БИЛИ ПИЛИ"..Жертвите на техни оръжия получават трайни мозъчни увреждания./вижте Елцин и паднали моми в пежня ру показани на снимки... Тарелките се разпознават лесно въпреки генераторчетата за невидимост в тях.Издават специфичен звук от движители с несменяно десетки години масло/сега се чуват ясно на микрофона/

софиа
03 декември 2015 | 16:06

ХОрата произвеждат САМО ЛЕЧебни дестилати предназначени за оцеляване .. лично проследих процеса оказа се че никой не може да произведе"Ракия".. Словото е древно и се споменава с лошо заради истичане на ракетно гориво в воднист разтвор на ферментиращи плодове тикво подобни някъде в Африка..

софиа
03 декември 2015 | 16:03

Процеса на био гео технологична преработка на истинска информация подадена от огромни региони е изключително важен и осигурява стабилизиране на постоянно уврежданите е климатични условия на живот.. Хората правят само целебни напитки вкл дестилати с цел оцеляване на рода.. Чрез този процес природата получава незаменима благодатна информация..от огромни региони като се отчитат всички условия на живот вкл климатични ,електромагнитни,радиационно мутагенни,времеви..Несъзнателно се решават страшно трудни проблеми нерешими по друг начин..