Пълно бойно снаряжение

Телевизията е показвала разнообразие от машини за убиване. Сигурни сме, че си гледал многократно Рамбо, Терминатор и Чък Норис. Обожаваме филмите, в които човек унищожава цяла армия! Реалността е малко по-различна - битките се водят с повече разум, от колкото с мускули. Ще ти покажем част от нещата, без които не могат да живеят едни от най-коравите армейци на планетата - Морските Тюлени!

1. Бронежилетка

Някои плочки може да спрат смъртоносните куршуми от АК-47, ако боецът ги носи. Бронежилетката е тежка и изморява, когато се носи всеки ден. Има войници, които махат част от предпазните плочи. От там идва и лафът "Ако ме прострелят, не казвай на мама, че не съм носил плочите!".

2. Жилетката

Това е чудото с много джобове, което може да пренесе половината боен арсенал. Всичко е под ръка в екстремните ситуации, а това увеличава допълнително бойната ефективност. 

3. Каска

Задължителна е. Може да тежи и да е неудобна, но тази "шапка" спира шрапнели и други вредители. Носещият не е безсмъртен, но поне ще бъде цял за разпознаване!

4. Нощното виждане

Онази готина приставка, с която разполагаше Хищникът. Очилата за нощно виждане варират между 3 000 долара и 65 000 долара. Едни от най-техничните бойци трябва да разполагат с такива за различни видове маневри. За жалост не можеш да си купиш най-добрите. Старите модели са по-лесно откриваеми. 

5. Модифицирана М-4 пушка

Разработена от Heckler и Koch (HK). Предпочитана от много специални части. Определя се като Ролс Ройсът на тактическото стрелково оръжие. Можеш да си вземеш такова за 4 000 долара, а допълнителният пакет ще ти струва още 3 000 долара. 

6. 45 калибър за различни цели

Отново с автографа на HK. M45C разполага с десет патрона, което означава, че трябва да бъдеш точен! Малък, лек и надежден приятел във всяка по-специална битка. Можеш да поставиш и заглушител за по-тихата война!

7. М79

Има много хора, които са го пробвали на различни видео игри. M79 носи много имена и става популярен във Виетнамската война. Гранатометът може да изстрелва различни боеприпаси, но е смъртоносен с взривоопасните материали. 

8. Заглушители

Добрите играчи не издават позицията си. Тези джаджи ще помогнат за запазване на тайната, когато започнат престрелките. Добрият снайпер не издава позицията си. 

9. Мерниците

Разнообразието от такива може да бъде перфектен коз в по-сериозните престрелки. Може да си виждал електрическите бързомери, които представляват малка червена точка, в която ще се забие куршумът. Точно тези са създадени, за да помогнат на цветнокожите армейци, защото армията още вярва, че имат по-малко развито зрение!

10. Гранати

М67 има смъртоносен радиус от 5 метра, а на 15 метра ще събори и слон. Рекордът на разпръскване е по-голям, но не толкова ефективен. Гранатите се използват в различни ситуации, но най-често за чистене на затворени пространства! 

11. Остриета

Има поне няколко в арсенала на истинския боец. Специалните части използват един за щик, един за хвърляне и един като на Рамбо. Най-добрите остриета са запазена марка на Daniel Winkler. 

12. Клещи 

Огромни са. Използват се за прерязване на най-различни защити. Същите разфасоват огради, вериги, катинари и други метални чудеса. Обикновено се поставят точно зад раницата и се достигат изключително лесно! 

13. Пробивни заряди

Използват се за същото, за което се използват и клещите, но с тази разлика, че са малко по-шумни. Унищожават всяка ключалка, а после ще бъде унищожено и всичко зад нея. Поставя се и след 30 секунди ще имаш широко отворена врата!

14. Камера

Спомняш ли си израза "Ще хвърля едно око!". Сега хвърляш една малка камера, за да видиш какво са намислили от другата страна. Портативните камери от този вид се продават и в интернет за около 1 000 долара. Може да се поставят на рамото и да правят милиони снимки на разнообразие от цели. 

15. Инфрачервена камера

Най-добрият начин за маркиране на приятелски части. Поставят се върху возила, войници и друго имущество. В тъмното е по-добре, ако се разпознаваш с приятелите. Светлините се виждат единствено и само от нощното виждане на специалните части.

16. Мултифункционални инструменти

Никой не е застрахован на бойното поле. Добре де, всички войници имат застраховка, но тя се получава при фатален край. За всичко останало се използват тези малки клещи, които са новото швейцарско ножче. С тях можеш да вадиш горещи шрапнели, да режеш бодлива тел и други малки вредители. В много голяма част се оказват полезни и стават незаменима част от оборудването. 

17. Два турникета

… , защото всеки има артерии. Те са евтини и животоспасяващи. Поставят се върху бронежилетката, за да са под ръка, когато завали дъжда от метал. Повечето войници си ги поставят сами, преди да дойде медикът. За радост, медицината напредва и хирурзите може да спасят крайника дори и след 8 часово носене на турникет. 

18. Вода

Ако трябва да носиш всичко това, вземи си повече вода. Манерките се правят от много твърда пластмаса и не се деформират толкова лесно. В повечето случаи използват и камилска гърбица, която е по-безшумна, но често се деформира при битка!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
noone
06 януари 2013 | 18:02

"5. Модифицирана М-4 пушка - Разработена от Heckler и Koch (HK)" Внимавайте като си спестявате наименования - написаното може да ти отвърне... Отне ми две минути да разбера, че оръжието на снимката е HK416, а можеше да ми спестите търсенето, коментара и объркването на останалите прочели тази статия... "6. 45 калибър за различни цели" - обикновено ползват USP на HK или Beretta 9 mm.

hristo
21 декември 2012 | 20:18

поне мога да потвърдя че цялото това описано оборудване се раздава и на БГ армията в Афганистан (разликата е само в оръжията ,но със същата ефективност).Това че някои БГ военни ,повечето неща не знаят как да ги използват и не знаят за какво служат е едно на ръка,но те бяха неразделна част от мен цели две кампании

Печели пари онлайн
20 декември 2012 | 11:59

w w w . i c o n b u x b g . a l l e . b g >>>>>>>>>>>> Печелете "ДОЛАРИ, ЕВРА И ПАУНДОВЕ" за 15 МИНУТИ на ден. За повече инфорамция посетете посочения по-горе сайт. Посетете един от най-посещаваните сайтове през последните няколко месеца за печелене на пари. Сайта е посетен над 26 000 пъти и харесан от 14 000 потребителя във Фейсбук.

20 декември 2012 | 00:10

Нито М4, нито Colt1911 са разработка на Hk. Mark23 (пак .45) e, но пистолетът на снимката е 1911.