Полезните мъжки съвети

Мисията на всеки мъж е да успее да предаде своите знания за живота на младото и бъдеще поколение. Това винаги е била добрата стара традиция, ти научаваш всичко от твоя баща, правиш го на обратно и разбираш, че е бил прав за 99% от ситуациите, в които си попадал. 

Мъжете не са такива гадняри, каквито ни изкарват колежките. Напротив, ние сме добри същества, но се появяват някои грешни жени (познати като кучки), които променят цялата картинка за нас. И ако си от онези в класацията на лошите хора, значи е време да си припомниш онези съвети, които си чувал 100 пъти, но никога не си се осланял на тях. Запомни най-важните мъжки съвети, които ще важат завинаги.

1. Никога не смесвай алкохол

Това беше първото и най-важно правило, което нарушаваш в тази среда. Добрата новина е, че някой е проверил тази версия за пиенето и си е откачал главата поне 5-6 пъти, лошата е, че никога не повярва. Най-точните думи, които чуваш след тежкия махмурлук са: "Пиенето не е за малки деца!". Защо е така? Алкохолът е ритуал и трябва да се уважава. Не си Буковски, не си Харпър или Муди. Не можеш да смесваш скъпо уиски с евтина ракия. Уважавай марката, за да не те боли главата. Научи традицията за пиене и тогава започни да търсиш истината на дъното на бутилката. Всичко останало остава работа за аматьори. 

2. Никога не се влюбвай

Жените са по-измамни от Хитлер пред Полша. Нежният пол винаги е влизал в различни метафори през нашия мироглед, но тук ще бъдем честни. Не позволявай да се доближава много до теб, защото накрая ще ти вземе и душата. М-да, издръжката и имуществото не са достатъчни. Няма нищо по-хубаво от побесняла жена, която се опитва да ти направи гадно. Заключи чувствата и ги остави в сейфа. Така ще можеш да излезеш цял от всеки ад, който ти уреди милото. Не забравяй, че: "На спящо куче и плачеща жена, не вярвай!".

3. Нищо не е такова, каквото изглежда

Колко пъти си чувал това? Повече от един път, сигурни сме. Медалът винаги има две страни, както човекът. Базовата психология ще ти подскаже, че всяко добро, което се прави за теб е с претекст, че ще останеш задължен в бъдещето за друга услуга. Законът гарантира, че ти ще трябва да се постараеш 3 пъти повече, за да изкупиш греха си. Както казваше Дензел: "Дори сиренцето за капана на мишката струва пари.". Историята е валидна за всяка една ситуация. 

4. Купувай скъпо, не си богат за евтини работи

Добре, критиците ще разпознаят горното като английска поговорка. Ние я чухме от родителското тяло и я спазваме винаги. Скъпото е такова, защото има много причини! Същото важи и за старото. Винаги се доверявай на старото. Избирай старо уиски, старо сирене, стари коли и още много други джаджи, които са имали времето да се докажат във времето. Всичко останало е просто хвърляне на пари в тоалетната. По-добре не го прави, за да не страдаш! 

5. Никога не оставяй приятелите да вършат глупости сами

Най-важното правило, което трябва да се спазва винаги. Позволи на младото поколение да се опари само на котлона. Най-добрите знания идват от опита, ожулените колене, махмурлукът, първият кръчмарски бой и още много други. После остават само добрите спомени и снимките за фейсбука. Постарай се да не пропускаш нито една възможност за влизане в семейните архиви със заслугите за "луда глава". 

Бонус:

Възпитай джедаи

Всички снимки са тематични от любимата поредица на Лукас, която попадна в лапите на Дисни. Не забравяй да научиш твоето бъдещо поколение на най-ценната любов, която ще срещне в живота си - любовта към Star Wars. Ти може и да не стана джедай, но никога не се знае дали твоят малък падуан няма да овладее силата и да те накара да се гордееш. Използвай силата, Люк и заличи спомените на русата сервитьорка от снощи!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
crorkz matz
04 август 2014 | 23:06

umkxBs Really enjoyed this blog.Really looking forward to read more. Really Cool.

crorkz
03 август 2014 | 21:41

eHmcyr I really liked your article post.Really thank you! Really Cool.

фото редактор
07 август 2013 | 09:51

photo-edit.vpramatarov.eu - Сайтът Фото Редактор Ви предоставя възможност да редактирате вашите любими снимки, без да трябва да имате знания или умения по сложни програми като Photoshop, Corel Draw или GIMP!

LLC
06 август 2013 | 21:31

Мда, вярно си е всяко едно правило...Статията те кара да се замислиш. Браво на автора, добра гледна точка

Джак Спароу
06 август 2013 | 10:32


боркос от 05 август 2013 | 20:59

Вино и ракия ,най-бруталната комбинация съсипваща ерекция,походка и мнението на околните за теб :D Иначе до 800мл всякакъв друг вид бъркоч от твърди алкохоли мога да понеса,до толкова колкото да се кача в таксито и да си кажа заучената фраза!

Епа страхотен селяк си. Браво!

Gosh
06 август 2013 | 08:47

изпуснали сте едно БЕЗ в началото на заглавието

боркос
05 август 2013 | 20:59

Вино и ракия ,най-бруталната комбинация съсипваща ерекция,походка и мнението на околните за теб :D Иначе до 800мл всякакъв друг вид бъркоч от твърди алкохоли мога да понеса,до толкова колкото да се кача в таксито и да си кажа заучената фраза!