Приятелството между половете

Не сме големи фенове на философията, защото споровете от този вид никога нямат край. Винаги има още един довод под масата, който ще разпали отново стария пожар. Ще направим изключение по тази тема, защото присъствахме на няколко доста силни и звучни спора, в които не взехме участие. Опозицията беше от жени и сам се досещаш, че спора с радиото щеше да е по-продуктивен. Отваряме старите рани и отново влизаме в онази местност с името "Приятелство между мъже и жени". Ако имаш мнение по въпроса, остави го в коментарите, защото искаме да разберем какво мислиш по темата. Нашето мнение? Такова животно не съществува. Уважаеми дами, ако има мъже, които си пишат с вас след нормалните часове, прибират ви от напиване и винаги са там, когато имате нужда от тях - имаме лоши новини. Те искат да ви ч*кат, но няма да си признаят. Това ни води до началото на темата.

Всичко е секс

Абсолютно всичко се движи от твоята долна глава и нейните устни (не силиконовите). Сексът е навсякъде и ти си негова жертва. Причината за това се състои в милионите реклами, форми, картини и звуци, които подсъзнателно стимулират онези възприятия, които те превръщат в средностатистическа жертва на женските мрежи. Това, уважаеми дами, е причината за всеки верен паж, който се озовава на помощ, когато принцът Ви изпрати при всички останали жени - по дяволите! 

Жените са кучки

Тук очакваме включване от всички обидени. Спокойно, знаем, че сме в първи клас и нищо не разбираме. Като допълнение бихме казали, че невинаги сме виновни за чудото, в което се превръща всяка една жена. Преди първата феминистка да хвърли камъка ще кажем, че двойният стандарт си казва тежката дума. Ние имаме свободата да бъден и да правим каквото искаме. Към мъжете никога не е имало високи очаквания и не се оплакваме от това. Липсата на високата летва и сериозната конкуренция е достатъчна, за да бъдем доволни от това, в което се превръщаме. Нежният пол не може да се похвали със същото. 

Борбата за независимост пред фамилията, обществото и всички останали я озлобява допълнително, защото тя винаги трябва да покрие двойния норматив. И точно, когато си мислиш, че нещата не може да станат по-зле, идва и червената седмица! И като добавим и свободното поведение ще получиш средно статистическото определение за "кучка". Мислиш ли, че всичко това няма да рефлектира върху теб? 

Не можем ли да бъдем приятели?

Колко пъти си чувал това? Когато не искаш да бъдеш с една жена, когато тя не иска да бъде с теб и когато двамата се мразите достатъчно, за да се избиете като в сцена с Брад и Анджелина, но този път няма да има щастлив край, а само прерязано достойнство. "Да бъдем само приятели" е фраза, която в преносен смисъл означава "Виж, ставаш, ама няма да се занимавам с теб.". 

Мъжете са глупави 

... или поне тези, които се опитват да пробият през паравана на приятелството. Колеги, не се обиждайте, но всички знаем намеренията на добрия приятел. Не вярваме, че изпращате най-добрата приятелка без никакви скрити намерения. Според жените сме долни същества, но истината е, че просто имаме достатъчно тайни намерения като договор на мобилен оператор след няколко месеца ползване на услугата. Нищо не е безплатно, чика! За жалост има много малко хора, които успяват да получат внимание различно от "Дай да те гушна!". Това е от съжаление, друже, няма нищо общо със същинската част.

Никой не иска да е в приятелската зона

Това е най-голямото мъчение, което може да съществува след концерт на "Планета". Защо да не видиш човека, когото обичаш, с някой друг идиот? Знаеш, че ще бъдеш много по-добър с нея и можеш да направиш много повече от утешаването й, когато е открила щастието под петата на своя избор и все пак се налага да си дълбока резерва, когато стане въпрос за правилния й избор. В тези моменти разбираш, че жените не разбират от мъже и мъжете не разбират от жени. Всичко е елементарно - просто се прецакваш достатъчно дълго, докато не започнеш да прецакваш. 

 

Какво мислиш по въпроса и има ли жени, с които си приятел, без да искаш нищо друго от тях (и мусаката се брои за желание)? Остави своето мнение под формата на коментар тук, във фейсбук или туитър. Ще ги прочетем!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
баба ви
11 април 2015 | 11:43

Аз съм в категория "баба" :) Моето мнение към което се оказва съм се стремила през целия си съзнателен живот на жена :) е Мечтата е да правиш секс с приятел. Така имаш доверие в партньора, харесваш го и си го харесвал от достатъчно време за да прецениш че можеш да стоиш в компанията му когато е изпотен, мърляв, полугол/във варианти/, псуващ и т.н. т.е. си го виждала в "естествения" вид и това не те е карало да ти се повдига Секса е много приятен с приятел защото ти също си естествен - и тебе са те виждали разрошена, негримирана, по бермуди, с неоскубани крака, не прясно изкъпана и тем подобни В това няма нищо лошо, даже е много приятно и може да продължи достатъчно дълго в исторически план Пожелавам ви го

hahah
01 октомври 2014 | 20:58

Ами това е много дълга тема на разговор. Приятелство между мъж и жена може да има, но само ако и двамата са се наиграли под завивките, иначе рано или късно някой ще започне да гледа на другия с различни очи... Така става в 90% от случаите, поне от моя гледна точка. Иначе, да, има пичове, които третират жените като нежни и слаби създания, които постоянно ги утешават и ги следват като послушни палета. След това същите тези пичове се чудят защо не ги е огряло. В отговор на един от коментарите по-горе (на Freak) ще кажа: да, донякъде си прав, че не трябва да се държиш с жена само като с жена, но не си прав, че трябва да се държиш с нея точно така, както би се държал с мъж... Така рискуваш да излезеш простак в нейните очи, понеже повечето жени не биха отговорили позитивно ако говориш за зърната им на първа среща. Това може да се получи, но само ако излизате от много време, но не и като току-що сте се запознали. Истината е, че жените излизат с мъже, които първоначално са описвали като тъпанари и простаци. Женското създание е много сложен комплекс, за да бъде разбран и разчетен. Няма универсална формула как да свалиш жена, тъй като колкото и да е, все пак и те са различни като индивидуалност. Това, което ги свързва е, че са социални същества, че обичат да им се обръща внимание и че не мислят с логика, а с емоции. Да, намеци, шеги и закачки винаги трябва да има когато искаш да топнеш чушката, трябва да я накараш да се смее, но за да не се озовеш в приятелската зона винаги трябва да се държиш така, както сметнеш за добре и винаги да бъдеш себе си, защото все пак си МЪЖ и трябва да демонстрираш увереност, не подчинение на нейните прищевки... Никой мъж, който се е подчинявал на една жена, не е свършил извън приятелската зона...

Алексей
26 март 2014 | 11:02

Авторът на статията е прав, спора е наистина достоен за световен подиум и ще завърши с линейки и сълзи. От всичко прочетено до този момент(вкл. коментарите) си вадя извода, че 99% от коментаторите са хора с мироглед ненадминаващ дланта на ръката им. Липсва свободното мислене (на човек, който е преодолял такава ситуация, защото ако не сте минали през нея обективността ви също ще е съмнителна). Нека разгледаме въпроса безпристрастно от 2те гледни точки(изключваме ексцесий като педе*астия, лапешки историй и опити за разкарване от страна на единия). Нека засегнем живота на едно създание от другия пол при положение, че не е средностатистическа мазмантия. И ето - тя се бори със ежедневната заобикаляща простотия, загорели онанисти, който са се напомпали с кураж или пък недай си боже олицетворението на една гювендия - финансово осигуреният благородник, който с цялото си величие и потекло все още си бърка в носа и получава обаждания от майка си за това дали има нужда от пари за дизел на аудито. Идята ми е, че колкото и лесен за разбиране да е мъжкия свят, съществуват предостатъчно образи, които могат да провокират объркване у жена с повече от 2 мозъчни клетки в главата. Като добавим към това и женската злоба, простотия и конкуренция и прочие става турски сериал. Нуждата от неутрален представител от другия пол просто за съвет или за обективна оценка би бил голям плюс в женския живот. За тези, които още не схващат - като терапевт без пари. От мъжка гледна точка нуждата за обективна оценка на представител от другата раса е също необходима. Да не забравяме, че Дарвиновата теория за естествения подбор в секса важи само за еднополовата конкуренция(изключихме ексцесийте). Съществуват достатъчно причини в живота, които могат да накарат мъжа да погледне на жена като пълноценен приятел. Дали ще е приятелство от детство, помощ в труден момент или просто сходство между характерите, можем само да предполагаме и за други. Естествено при наличие на такъв вид обстоятелство е нужно мъжът да има малко повече кръопоток в горната си глава или благодарност, признателност, липса на стериотипност и други. Също така той трябва да осъзнава, че ако е намерил такъв тип жена тя ще му е по-подходяща като приятел, а не като секс изживавяне. И ето тук стигаме до основния довод, който аз признвам у упонентите ми. ДА, съществуват негадяи, които нямат кораж да признаят чувствата си и са склонни да лакействат цял живот с едничката надежда тя да им обърне внимание(насълзявам се само като го пиша), но съществуват такива хора. Горките жертви на жестокото общество, не заслужават нищо повече от един шамар(с репликата "Осъзнай се!", нито подигравки, нито съжаление. В края на краищата ми хареса всъплението на автора на статията, че сме буквално бомбардирани от секс навсякъде и наистина, ако не сме задоволени е малко вероятно да можем да бъдем адекватни в общуването и желанията си независимо дали са в приятелска или служебна среда.

Алексей
26 март 2014 | 10:51

Авторът на статията е прав, спора е наистина достоен за световен подиум и ще завърши с линейки и сълзи. От всичко прочетено до този момент(вкл. коментарите) си вадя извода, че 99% от коментаторите са хора с мироглед ненадминаващ дланта на ръката им. Липсва свободното мислене (на човек, който е преодолял такава ситуация, защото ако не сте минали през нея обективността ви също ще е съмнителна). Нека разгледаме въпроса безпристрастно от 2те гледни точки(изключваме ексцесий като педе*астия, лапешки историй и опити за разкарване от страна на единия). Нека засегнем живота на едно създание от другия пол при положение, че не е средностатистическа мазмантия. И ето - тя се бори със ежедневната заобикаляща простотия, загорели онанисти, който са се напомпали с кураж или пък недай си боже олицетворението на една гювендия - финансово осигуреният благородник, който с цялото си величие и потекло все още си бърка в носа и получава обаждания от майка си за това дали има нужда от пари за дизел на аудито. Идята ми е, че колкото и лесен за разбиране да е мъжкия свят, съществуват предостатъчно образи, които могат да провокират объркване у жена с повече от 2 мозъчни клетки в главата. Като добавим към това и женската злоба, простотия и конкуренция и прочие става турски сериал. Нуждата от неутрален представител от другия пол просто за съвет или за обективна оценка би бил голям плюс в женския живот. За тези, които още не схващат - като терапевт без пари. От мъжка гледна точка нуждата за обективна оценка на представител от другата раса е също необходима. Да не забравяме, че Дарвиновата теория за естествения подбор в секса важи само за еднополовата конкуренция(изключихме ексцесийте). Съществуват достатъчно причини в живота, които могат да накарат мъжа да погледне на жена като пълноценен приятел. Дали ще е приятелство от детство, помощ в труден момент или просто сходство между характерите, можем само да предполагаме и за други. Естествено при наличие на такъв вид обстоятелство е нужно мъжът да има малко повече кръопоток в горната си глава или благодарност, признателност, липса на стериотипност и други. Също така той трябва да осъзнава, че ако е намерил такъв тип жена тя ще му е по-подходяща като приятел, а не като секс изживавяне. И ето тук стигаме до основния довод, който аз признвам у упонентите ми. ДА, съществуват негадяи, които нямат кораж да признаят чувствата си и са склонни да лакействат цял живот с едничката надежда тя да им обърне внимание(насълзявам се само като го пиша), но съществуват такива хора. Горките жертви на жестокото общество, не заслужават нищо повече от един шамар(с репликата "Осъзнай се!", нито подигравки, нито съжаление. В края на краищата ми хареса всъплението на автора на статията, че сме буквално бомбардирани от секс навсякъде и наистина, ако не сме задоволени е малко вероятно да можем да бъдем адекватни в общуването и желанията си независимо дали са в приятелска или служебна среда.

деско
25 март 2013 | 09:00

пичове не е вярно че не съществува приятелство между половете не знам за другите ама имам доста приятелки които не бих ебал за нищо на света а съм много похотлив обаче с некои мацки не става имам една съученичка още се виждаме по някога страшно пи4е обаче некак си не си го представям как и го вкарвам е верно имам и приятелки които бих опънал веднага на всякаде и без значение пред колко хора

Ника
18 март 2013 | 05:04

Много е рядко явлението "само приятели", между мъж и жена, в повечето случай рано или късно, единия поглежда на другия с други очи! Иии тогава просто всичко се променя, почваш да се държиш не естествено и спираш да бъдеш себе си и това е момента в който вече не сте приятели! А ако не дай си боже правите секс и единия има чувства... господ да ви е на помощ!

Freak
12 март 2013 | 10:05

А да не можеш...зависи какъв човек си..точно ако се държиш с жените като жени..никога няма да ти пуснат...трабва да се държиш като равни членове на оществото т.е. като мъже..да гибъзикаш, ебаваш, намеци.. у а ..може да не правите секс, но поне на теб и на тях ще им е забавно...По-добре е от това да се умилваш и да и ходиш подир гъза докато лапа на други..просто е смешно..бъдете маняци, спрете да заеквате пред хубава жена ами и кажете..ко стаа лицее, виждам че са ти настръхнали зърната днеска.. ;)

Belladona
11 март 2013 | 23:03

Всички сме гледали "Приятели", нали? А замисляли ли сте се колко е подвеждащо заглавието? Щото, нали, накрая всички се изпонаебаха, простете ми вулгаризма! Има чисто приятелство, разбира се, между мъж и жена, но е адски рядко явление. Може би, трябва буквално да сте израснали заедно, и на двама ви да звучи, едва ли не, като кръвосмешение хипотетичното онождане...

Археолога
11 март 2013 | 09:20

Статията е забавна, както винаги. Смятам, че трябва да се прави разлика между познанство и приятелство. С една жена няма как да се държиш по начина, по който се държиш с компанията мъже. Хуморът, темите на разговор и дори държанието ти е различно. Нормално е, все пак не искаш да правиш секс с някого от мъжка компания. Що се отнася до Friendzone. Да помогнеш на позната един път, максимум два - ОК. Да си ВИНАГИ там за да я утешаваш и прочие - приятелю, ти сам се прецакваш . Превръщаш се в даденост. Няма значение как се държи конкретната жена, ти винаги ще бъдеш до нея. Това ти дава образа на кутре, подскачащо около нея. Тя вече те има, при това без дори да е била с теб. Просто и жените, подобно на нас - мъжете, искат нещо (някой) който нямат. Всичко опира до психология. Чудно ми е как ще реагира жена, ако тя е във Friendzone. Или поне така си мисли. Това е нещо, което искам да видя. Как е от другата страна на оградата. Но това е трудно. Просто на нас си ни личи какво искаме от километри...