Признаци, че селото още не е излязло от нас

Селянинът отдавна еволюира до почетен ранг за нискоинтелигентните хора със сериозни претенции и преки роднински връзки с Хан Аспарух. Назад във времето, селянинът се превръщаше в уважаван и трудещ се човек, благодарение на когото можехме да се докоснем до най-чистото, което природата ни даваше. Едва ли има човек, който не е запознат със спартанския труд на работещите хора, чиято съдба няма нищо общо със столицата и живеенето в 2 метра на 3 метра. Разделенията на квартали, географска ширина и субкултури, позволява установяването на жестоката истина - селото все още не е напуснало онези, които най-много искат да бъдат обявени за граждани. И докато поколенията се сменят, учените спокойно могат да докажат, че някои по-специфични черти на манталитета се предават от поколение на поколение, запазвайки корените на доброто старо ТКЗС и любовта към народното. Запознайте се със селото, което живее около вас, с вас и във вас - просто няма начин.

Изхвърлянето на отпадъци

Поздравяваме Пловдив за титлата "Европейска столица на културата", но се надяваме, че ще имат достатъчно време да скрият онези културни действия, които най-редовни ни карат да се срамуваме - социално чувство, което изчезва с висока скорост. Като жители на Европа, ние имаме възможност да изхвърляме отпадъците по три начина: разделно, стандартно и през прозореца. Можете ли да познаете кое най-често преобладава в големите панелни блокове? Разходката по тревистите места ще разкрие всички обществени тайни на блока. Един поглед ще е достатъчен, за да разберете, че половата активност е на ниво, раждаемостта обаче не се повишава, след като толкова дамски консумативи се разхождат и имат хранителна стойност за изхранването на всички вампири от Сейлъмс Лот. Фасовете и празните алкохолни бутилки ще покажат, че българинът има много пороци, както и сериозно влечение към медицината, съдейки по употребяваните спринцовки. Какво пък, нали всички плащат данък смет. 

Белотът като начин на живот

Всяка страна има развити таланти в различни бордови и картови игри. Англичаните са особено запалени по игри като снукер, бридж, покер и други подобни. Индийците винаги са изпитвали огромно влечение към шаха, докато ние винаги сме изпитвали душевен оргазъм от плющенето на стари карти върху вестник или мушама. Подобен спорт развива стратегическото мислене и качествено планиране, обогатява речника с най-актуалните псувни и може да се практикува на открито (всички пейки, маси и малки блокови кръчми) и закрито (мазета, стаички на етажи, входове и други подобни. Учените отдавна са установили, че горенето на калории се обвързва с изпускането на определени есенции, но тук трябва да се добавят и аромати от леки или тежки алкохоли (зависи от сезона), тютюнев пушек за отваряне на чакрите и леки следи от метан и други натурални газове. Професионалните играчи се отличават с дълъг нокът на кутрето, пожълтели пръсти и брилянтна математика от втори клас. 

Площадката на етажа като нова черна дупка

Колективен порок на панелния блок е съвкупното състояние на амнезия относно заплащането на сметките за стълбище и асансьор. Касиерът е обречен да преследва своите съседи като чума с надеждата, че ще успее да измисли контрапроклятие на вече наложената народопсихология от рода на "Аз живея на първия етаж.", "Аз не използвам асансьор." и други подобни. След редуцирането на бюджета, 15-20-етажните блокове разполагат с 1 асансьор, в който не можете да съберете и егото на световния шампион по морски шах. С липсата на мобилност, обитателите на панелната крепост отриват и друг проблем - диванът не е толкова дребен, че да не бъде забелязан, когато полети през терасата. В резултат на това ще откриете достатъчно стари мебели, работещи хладилници и перални, които не са успели да стигнат до контейнера и се превръщат в нов дом за всички насекоми, от които се опитвате да се отървете с години. 

Народната седянка

Някои търговски центрове преустройват терасата си на отворен бар, където се появяват и почитатели на електронна музика и желание за озвучаването на квартала в петък вечер. Жителите в близост до затворения стъклен пазар са озвучавани достатъчно дълго с електронна музика, която дори не се доближава до последното актуално на Преслава, но нямат и право да се оплачат, след като разстоянието между сградите е достатъчно голямо, за да неутрализира интервенцията на полицията. Почитателите на народните седянки обикновено добиват смелост в събота сутринта, когато искат да демонстрират силата на бас касата си и новия диск с акустични народни песни. Изворът на сила и смелост е фактът, че именно те са звъняли няколко пъти на 112 и не са останали удовлетворени от молбата си. Всяка забележка от жителите на блока, които не зачитат народната музика ще завърши с покона за полова интервенция или орална оргия а.к.а. "Д*хай бе!" или "Е*и се в г*за!". 

Свободната територия не съществува

Паркингът е мистично място за премерване на силите, човешкото търпение и прилагането на експерименталната физика. Притежателят на панелна кутийка винаги ще се гордее и с лично пространство за машината на времето, която е пригодена да върви на всичко от бензин и газ до свинска мас и праз. Въпреки малките размери, чудото на технологията се паркира според размера на егото и някои спокойно биха отворили вратите, за да заемат допълнително място. Отнемането на личния периметър се смята за престъпление срещу човечеството, автомобилен геноцид и кръвна обида към рода. Агресията на автомобилните божества се разпалва допълнително, ако регистрационният ви номер не съвпада с този на софийски благородник със синя кръв. Оскърбеният ще бъде ваш съдник и като безгрешен ще спука първи вашата гума, ще напише "кОлтурна дума" с три букви на капака и ще хвърли буркан с кисело зеле от терасата, поразявайки предното ви стъкло като руски артилерист. Не търсете милост, тя е само за слабите.

Кой не помни класическия концерт на флекс и къртач в съботното утро?

КОлтурни хора сме! Това дори няма нужда от анализ. 

Личната хигиена

Тя е осезаема в редица случаи и най-често се забелязва в затворени пространства като градския транспорт. Там може да успеете да издържите на изпитанието, дишайки през устата, но в асансьора ще имате сериозни трусове, след като споменът за последното къпане се пропива в цялото ви същество. Благодарите искрено на индивида и желанието му да парира всичко с тютюнев дим, ала все още сте в дилема относно по-малкото зло - цигарите или потта. В топлите дни ще се задушавате, а в студените ще се спарвате. Ако и двата варианта не ви харесват, препоръчваме да използвате стълбите и да тонизирате тялото си.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
29 август 2015 | 22:49

За малко съм и съм от село
04 юни 2015 | 09:24

Алоооууу, журналята...........! У наше село таквизи им викаме селяндури и ги къпем у селската чешма, близо до читалището. Па и ние знаем 2 и 200, па сме одили и у Чикаго и на зад.

03 юни 2015 | 16:05

Журналистче, време е да се извиниш на хората от село.Имал си някаква идея, която не ти се е получила.С илюстрации от циганското гето си адресирал статията не където трябва.

Човек от село
03 юни 2015 | 15:53

Явно автора е някой голям гражданин щом пише такива неща за село. И сигурно представата му за село, каквото е гледал по Хамериканските филми на ужасите.

1
03 юни 2015 | 14:12

1

Еди кой си
03 юни 2015 | 11:22

Много ви бърка в г*за този Пловдив ... Освен в циганските махали /каквито за съжаление има във всеки един град в България/ къде другаде се изхвърля боклука в градинката пред или зад блока?!? Автора, май скоро не е идвал в Пловдив :)

Бо
03 юни 2015 | 11:00

Не знам кой как се къпе ама смърдоча е як! А и в някои апартаменти не само,че не се стъпва ами и покрай тях не може да се мине без припадък! Понякога от такива коптори излизат "баровци" с коли по стотина хиляди!По отношение на изхвърлянето от балкона българите са разбрали, че въздушния сметопровод е най-якото нещо! Няма нужда да викаш даже пайсееее!Напоследък много е на мода уринирането навсякъде! Правят го даже по средата на улицата!Малките циганета в центъра са като в Индия или Бангладеш!

Васку
03 юни 2015 | 10:32

така е - селото и селянията са си различни неща. Гражданин съм, и мама и тате са от града. Благородническа титла нямаме ама целата рода все в градското АГ е раждана няколко поколения насам. И на село ми е по - хубаво. Защо ли!? Ами по - чисто е от колкото в града, няма бибипки на тираджии по кръстовищата, не чувам псувни в магазина...... Ако изключим конските лайна по уличките ("био тор" по ново му), селото си е за предпочитане пред града. От село до работното място (офис в града) ми отнема по - малко време от колкото от квартала до центъра.

Васку
03 юни 2015 | 10:21

така е - селото и селянията са си различни неща. Гражданин съм, и мама и тате са от града. Благородническа титла нямаме ама целата рода все в градското АГ е раждана няколко поколения насам. И на село ми е по - хубаво. Защо ли!? Ами по - чисто е от колкото в града, няма бибипки на тираджии по кръстовищата, не чувам псувни в магазина...... Ако изключим конските лайна по уличките ("био тор" по ново му), селото си е за предпочитане пред града. От село до работното място (офис в града) ми отнема по - малко време от колкото от квартала до центъра.

Човек от село
03 юни 2015 | 09:05

Не бъркайте селянина със селяндура! Оправете си заглавието.

Васил
02 юни 2015 | 23:08

Добре обрисувахте доста от софийските, някои пловдивски квартали, както и квартали от други по-големи градове. Но недейте да асоциирате всичката тази помия с живота на село. Подобна асоциация само показва тесногръдието на автора на статията. Мога да изброя стотици български села които са по-чисти от градовете и се живее много по-спокойно там.

гошо
02 юни 2015 | 20:33

Някаква си европедерастийска статия от някой много либерален в сексуално отношение "гражданин".

работник
02 юни 2015 | 20:20

Хайде сега! На село не се къпем, само като се стопли се топваме я в язовира, я у ряката! Не преписвайте тези неща на селото, някои кореняк граждАни, са по-лош пример от всичко изброено...

02 юни 2015 | 17:32

Една вярна от край до край отвратителна реалност.Сменете само заглавието, човешкото падение , предизвикващо стомашни спазми не бива да се асоциира със селото.