Равенството между половете

Откога жените започнаха да търсят истински мъже? Какво точно трябваше да бъде истинският мъж и изобщо как изглежда? През последните няколко години се издирват белите рицари, богатите мъже и хората, които са способни да споделят целия си живот с една жена. Да се отдадете на правилната партньорка е изпитание, което достойно може да влезе в списъка на Херкулес. Да откриете правилната - изпитание за един цял живот. В свят като този, модерната жена е влязла в обувките на манипулаторката, измамницата и опуртюнистката. Мъжът в модерният свят продължава да бъде виновен, обиждан и превръщан в работно муле. Ситуацията между половете е толкова объркана, че понякога можете да се изгубите в огромното море от емоции, чувства и други социални феномени, за които е писал Коелю. Запознайте се с основния проблем, който никога няма да спре да зарежда с гориво вечния спор между мъжа и жената. 

Жените търсят добрият партньор

Нека започнем с това, че никой на света не желае да се прецака. Всеки се стреми да открие най-доброто за себе си. В самите инстинкти на жената са заложени основни идеи като откриването на добър баща за децата, добър партньор в живота и достатъчна финансова стабилност, която би могла да отговаря на стандартите на модерната принцеса. Последното не е задължително, ако първите две присъстват в списъка. И вместо да търсят човек, с когото да бъдат равни, милите прелести търсят човек, който да се грижи за тях. Тъжното е, че дори в представите им се описва съвършения модерен роб - да работи здраво, да има стабилни приходи, да обръща внимание на жената и децата, да бъде силен, интелигенте, здрав, красив и всичко останало. В замяна на това, мъжът ще получи правото да прави секс от време на време, когато жената не изпитва главоболие. 

Мъжете оцеляват

След като нямаме спасителен план за преживяване, не можем да открием съвършената жена, която да се грижи за нас (а и никога не бихме го позволили), ние започваме една съвършена житейска битка, издирвайки най-спокойното място на земното кълбо, където проблемите биха могли да ни оставят поне за малко. Започваме да се доказваме в училище, да се бием с останалите бабаити от горните класове, започваме да се доказваме пред комплексираните преподаватели, които не могат да понесат някой друг да бъде прав вместо тях и накрая се чувстваме длъжни да бъдем кавалери и да защитаваме жените до нас. Едва ли има някой, който би стоял с ръце в джобовете, гледайки как жена страда. Последният акт на насилие събуди такъв гняв в мъжката аудитория на улицата, че сме лирически ограничени да опишем наказанието. През целият си живот, ние сме длъжни да се доказваме пред себе си и пред околните - нищо друго не е от значение. 

Какво получаваме? 

Какво се случва с всяка млада красавица, когато завърши гимназия? Отива да учи в университет, започва работа или си намира богат спонсор. Изборът на живота й рефлектира върху изградения морал и естествената й красота. На 18-годишна възраст, мъжката аудитория се подготвя за университет с работа, за работа с допълнителна работа или евентуално за работа с нощни смени. Между другото се опитваме да открием и жената, с която да прекарваме дните си, защото никой не може да бъде завинаги сам. Нашите отговорности стигат до небето. И вместо да открием приятелското рамо, жената, която да дава смисъл на цялото ни съществуване, мнозина срещаме онази мила манипулаторка с голям балкон, която използва всички средства за контрол. 

Вместо правилният човек, ние получаваме личност, която започва да ни следи, проверява телефона, прави скандали, защото сте се забавили в работа, удря шамари и дори ни гони от дома, защото смята, че сме изневерили - малко невъзможно след 18-часов работен ден, ама... И всичко това, защото те искат да бъдат равни. 

Жените са по-равни

...ако си спомняте прекрасната "Животинска ферма" на Оруел. Трудно е да допуснем нещо друго, след като можем да видим какво прави женската красота - нейният охолен живот не може да се игнорира и дори се възприема нормално и похвално, защото е постижение да се открие златният "татко", който да захранва всяка прищевка. Те не искат да гледат деца, не желаят да вършат домакинска работа, отказват да проявяват разбиране, арогантни са и само лъскат короната си, защото трябва да блести достатъчно добре. Острият им език е способен да ви манипулира точно като джедайска сила. Все пак не трябва да забравяме: "Я порасни и започни да вършиш нещо!", "Стига си мрънкал и ела да ми помогнеш!", "Ти си такъв мухльо, че нищо не можеш да свършиш!". Звучи странно, но мнозина търпят всичко това, а едно кратко проучване показва, че именно тоновете обиди са способни да унищожат психиката на модерния съпруг, който е готов да направи крачката към самоубийството. 

Какво стана с равенството

При евентуален развод, жената получава правата на децата и правото на издръжка, къщата и колата също отиват при нея. Те никога не са доволни от заплатата си, въпреки факта, че често взимат по-добри пари от вас. Смятат, че са подтискани и нямат моралната свобода правят каквото искат с живота си. Освен това не спират да повтарят, че са жени, дами и конторлират света. В последното сме склонни да вярваме. Вместо равенство, жените получиха достатъчно добри шансове за получаване на максималните облаги. М-да, те не могат да бъдат равни с нас, защото не можем да ги догоним. 

Какво да направим?

Абсолютно нищо. Ако тръгнете да се борите срещу наложеният ред, вие ще бъдете наречен женомразец, гадина и всякакви други възвишени имена. Истината е, че никой не иска да се доближава до жена, която е готова на всичко, за да обясни какви изроди са мъжете. Истината е, че японците отдавна откриха решение на проблема и спряха да преследват жените. Демографският прираст падна толкова ниско, че японското правителство се опитва да направи чудеса, за да накара младите мъже да започнат да се срещат отново с жени. А те не го правят. Японецът предпочита да отиде на работа, да се прибере обратно у дома, да тренира, да гледа филми, да играе на видео игри, да се среща с приятели и дори е решил проблемът със секса - най-добрите секс кукли се правят в Япония. Дори и мъжкият свят не може да оцелее без жена, но нека говорим за истинската жена, а не за съществото, което знае съвършено всички ваши задължения и всички негови права. Демографски погледнато, жените са повече от нас, следователно трябва да се облегнем на стола и просто да не участваме в цялото това фиаско. Триумфът на злото също се изгражда на база неучастието, ала в този случай ви гарантираме, че точно това е най-добрият изход. 

Спрете да тичате след жените, бъдете егоисти, забавлявайте се и точно това ще ги накара да преосмислят стратегията си. Все пак говорихме за равенство, а такова е възможно само след като някоя отреже белите крила, свали розовите очила и осъзнае, че не сте банкомати и няма да бъдете такива. Истинските мъже не са изчезнали, просто вече не се търсят. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Арами
13 ноември 2017 | 09:55

Напълно съгласен съм с автора на статията.Неучастие в цялата тази пародия на "щастлив семеен живот" е най-доброто решение.Пълното събераздаване не води до никъде.

змей горянин
17 август 2016 | 16:28

До коментар №3! Госпожо, по-обективно написана статия, относно женското поведение днес не съм срещал. Женските безобразия и наглост отдавна преминаха разумната граница. Дори фактът, че вие изказвате неодобрение относно написаното от автора, говори за женска надменност и недосегаемост, поощрявани от днешните феминистични закони. Днес жените (същества по-нисши от мъжете в природната йерархия)си позволяват да обиждат всячески мъжете с цветущи епитети, лепящи им етикети, и присвоявайки си права, които по природа не им се полагат. Жена да нарече мъж шовинистично прасе, комплексар, гнусен мачо, ориенталец и прочее, се смята за нормално и се поощрява. Ако мъж нарече жена в цикъл некадърница, която само смърди и работа не върши (което си е абсолютно вярно), но пречи на мъжете да си свършат работата, веднага мъжът е определен като сексист-женомразец, говорещ с езика на омразата, и подстрекаващ мъжете за полова дискриминация. На този днешен извратен феминизъм, алтернатива ще е един хубав ислямски фундаментализъм, където жените не смеят да гъкнат и умират веднага, ако си отворят устата когато не трябва. Тогава ще оценят днешното мъжко благородство в Християнския свят, което вече е на предела с компромисите относно женската наглост.

До автора
24 февруари 2016 | 22:50

Мислиш ли, че правиш мъжете по-щастливи, като разпалваш война между половете? Мислиш ли, че ги забавляваш? Или си решил да правиш пари с внос на японски кукли? Или просто в живота си си срещал само харпии, златотърсачки, манипулаторки, измамници, зли феминистки и т.н. прелестни създания? Ако нещо от горното е вярно, аз те разбирам. Прощавам ти, жал ми е за теб. Прощавам ти от името на майка ти, която не можа да те отгледа. Не е ли вече време и ти да и простиш?

North River Smithy
24 февруари 2016 | 22:33

Нека да споменем днешните млади дами ... вид 1 - ... как беше израза? Пиявици. Харесва ми! Но просто ще ги наречем кучки-сребролюбки! Вид 2 - жени-мъже ... подобно на горните само дето са решили сами да си докарат среброто. После не се намирали мъже за техния ъм ... стандарт. А какво търсим ние ... жени-жени(но не братовчедки на Чубака или дъщери на Хари Портър и Грозната Бечи)... Пазителки на домашното огнище и както се изразиха уважаемите господа редактори - опора!!! Честно казано, спря да ми дреме особено за дамите на най-новото време ... не са ми запритрябвали, щото на вълка му дебел врата, щото сам си върши работата ... и готвене, и пране, и гладене(гадост), и все такива домашни ежедневни занимания. Уменията се подобряват с времето. И като се сетя за оная алхимическа помия, дето си беше опит за умишлено убийство от страна на съквартирантката, която(помията) трябваше да мине за свинско с картофи в гювеч ... Самотният живот ми се струва добър начин за оцеляване тия дни ... Пък и бирата винаги е студена. Има и червени фенери и платени услуги, и порно сайтове и списания; нуждата може да бъде задоволена по безболезнен за егото ни начин. Пък ако толкова много им липсват ония някогашните мъже(дето издържаха жените си с една заплата), сега е момента дамите да направят преврат и върнат социалистическия режим и да си гледат челядта по цял ден, докато Татко Смърф бачка в завода за гуми ... И най-вече идва оня момент с комуникацията ... понякога си мисля, че със себе си бих водил по-смислен разговор, отколкото със съществата с кофти чанта, кожух от сибирски носорог и ступед айфон с безполезни за индивида екстри и приложения ... ъф ... Да не говорим, че в тия разговори дамите тълкуват смисъла като жестока и коварна конспирация срещу крехките им личности ... мда ... Сам си ми е екстра!

p e c h e l i o n l i n e
24 февруари 2016 | 20:19

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 50 ОТ 75$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(НАД 44 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

24 февруари 2016 | 15:46

Да DarkCountess. Не искам да анализирам, що за човек би написал такава статия, само ще каже, че почти всичко, което дават за теза е невярно. Не гледате ли новини, не знаете ли,че заплатите на жените в действителност са много по-ниски (в България още по-осезаемо е,че не може да си позволи да има дете една жена, ако няма мъж до себе си). А жените не трябва да се доказват, така ли? Пред обществото, че имаме стил (да, жена съм), пред майките ви, че можем да готвим и да чистим и да гладим..., пред шефовете ни, че можем да работим по 10 часа и да ходим на конференции ( да, няма проблем, детето ще го оставя на кучето), пред мъжете си, че сме любовници, пред учителите на децата ни, че сме педагози. Е, чудя се какви жени имате вие, след като така ги характеризирате - плюйте си на петите и бягайте! Може би, наистина нямате късмет в тоя живот, хващайте си Плейстейшъна. А може би, трябва да промените нагласата си към мечтаната жена? Лично аз си докарвам добре пари, още преди да срещна мъжа си, след това финансите ни се обединиха, както и разходите. А що се птнася до верността ни- никой от нас не би изневерил ,защото и двамта прекалено мноого уважаваме себе си и избора си. Що за мислене? честно казано и вие и уоманките ( в лица на Анна Островска - проверете я, ще си допаднете 100 про) сте доста мммм примитивни и НеПрави в оценката си за жените (защото е написано така сякаш се отнася за всички жени).

Валентин
24 февруари 2016 | 15:18

Статия описваща днешното СЪВРЕМИЕ...

1
24 февруари 2016 | 12:53

Много силна статия, точно в десятката