Родните МиГ-ове ще бъдат ремонтирани в Перник

След като стана ясно, че Полша не може да извърши поддръжката на българската самолетна авиация в лицето на трите "МиГ"-а, родните власти започват да търсят нова алтернатива. Русия напомни, че Полша няма лиценз за и актуална техническа документация за морално остарелите самолети и по тази причина няма как да извърши компетентни ремонтни дейности по двигателите на самолетите. Генерал Михо Михов потвърди последното изказване на Русия, но това изобщо не го притеснява, защото смята да продължи преговорите. Междувременно стана ясно, че пернишки учени от известния университет по телекомуникации, компютри и архитектура ще направят официално запитване за извършването на ремонтните дейности и дори са готови да тестват няколко експериментални подобрения върху мощния реактивен двигател. 

Имаме всички необходими инструменти, както и знания за работата на реактивния двигател, заявиха някои от по-запалените студенти, които също искат да се включат в ремонтната дейност.. Факултетът по информатика вече е започнал да пише нов код за чип, който ще вдигне мощността на старите бойни машини, докато колегите им от факултета по архитектура обмислят нов начин за инсталирането на спойлер, нископрофилни колесници с джанти и авио капачка за газова уредба, която би могла да бъде скрита така, че да не се вижда.

Гледали сме "Железен орел" няколко пъти и знаем на какво са способни руските бойни машини, но също така забелязахме и някои инженерни недостатъци, които бихме искали да премахнем, сподели студент в 3-ти курс, който също желае да се включи в мащабния проект. 

Самите учени отдавна признават, че са чакали такава възможност, след като няколко години се бореха с Бърни Екълстоун за получаване на лиценз във Формула 1. Отборът на Pernik Heavy Industries щеше да използва двигател на VW и най-олекотеното шаси от Golf, но и тук удрят на камък. Допълнителните иновации в "МиГ" ще могат да върнат вярата в българското научно общество. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!