Съседски войни

Разказвали сме ти за хората, с които живееш в панелката. Малко са благословените с къщи. Всички обичаме прекрасното време, в което успяваме да се доберем до стълбите на блока и да заключим вратата от вътрешната страна. Твоят дом е твоята крепост! В този случай може да кажем широката панелна килия е твоят Ад! Всеки е ставал част от съседските войни, но си признаваме, че лютата битка може да подлуди всеки, който реши да участва. Запознай се с подлите съседи и техните евтини номера.

1. Шум   

Преди няколко хиляди години, когато сме бързали да хвърлим гегата и да станем "граждани" (не искаме да обидим никой, защото имаме силно изразено селско потекло) се оказва, че панелката има своите кусури. Бай Тошо не е държал на изолацията, а на бързото урбанизиране и е събарял къщите на нещастните люде, за да ги сложи в блок. Представи си, че се унасяш във ваната и си затоплил топките, когато чуваш мощната пръдня на съседа, а този под теб е решил да пусне една мазна от гърлото. Не пропускаме и майстора, който лЕпи плочки със замах на Андреа и производни. Това е само началото, защото идва време за турбо трайбъл чалга маниаците и сърцатата комшийка, която благославя всички богове! Време е да вземеш чука и да похлопаш по тръбите, за да се научат, че трябва да се пази тишина. Можеш да извикаш баба ти на помощ, защото тя ги знае тези табахети!

2. Асансьорът

Това чудно място, в което можеш да хванеш всички най-опасни болести! Говорим за изпушени фасове, опаковки от вафли, слузести неща, които не искаш да пипаш, и, разбира се, осквернена дръжка на първия етаж, за да можеш да се нацапаш. Лепил си няколко пъти знак, че пушенето е забранено, но се оказва, че маймуните не могат да четат и продължават да пушат Арда Качакова в тясното пространство. Добре, че всяка седмица се изнася и нанася някой, за да може да се претовари нещастната машинка и да повървиш пеша. Понякога го спират, защото не са събрани пари за ток, но това се случва по-рядко. След като всички бъркат това удобство за един малък нужник, тогава е време да отвориш вратата и да изтропаш крушата, защото никой не разбира от добро, май!

3. Коренище от синя кръв

Във всяка панелка има един наследник на Аспарух, Ванга, Луканов, Живков и още много знайни и незнайни войни. Дори сме разговаряли с втория братовчед на Левски, който се казва Мюмюн (подозираме, че е лице на ДАНС). С тях се псуваш на много по-интелигентно ниво и някак си ти става по-приятно. Не трябва да забравяме, че тези пускат жалби в Милицията и звънят на същите, за да ти развалят кефа. Иначе са много лицемерни и винаги те поздравяват.

4. Зоопаркът

Всички решават да си вземат котенце, кученце, папагалче, рибка, козичка, овца, крава, слонче с малко хоботче и мини Т-Рекс. Понякога си мислиш, че живееш с доктор Дулитъл, но илюзията пропада, когато видиш, че нито един стопанин не може да комуникира с животното си. Не беше отдавна, когато кучето на съседите объркА етажа и се шибна в нашия офис. Ние смело побягнахме по стълбите, а гадината се забавляваше с дивана. Размножителният период е една голяма какофония, защото слушаш какофония от котешки и кучешки звуци по терасите, безценно!

5. МазЪта

Много социално място за всички, които обичат да са ъндърграунд. Повечето използват пространството за прибиране на различна покъщнина, но младите се възползват от безлюдието, за да изпушат една-две цигарки и да опънат някоя сгодна мома - предполагаме, че е романтично! Там ще намериш и хубавите хора, които варят компоти, ракия и други благини, но услужливо натоварват сметката за ток на блока!

6. Таванските стаи

Блокът разполага и с този лукс! Обикновено изпълнява същата функция като мазето, но с тази разлика, че има голяма панорама. Някой прибягват до таванските стаи, където могат да изпият една ракия на гледка или да "оправят" антената на съседа, който си е купил нов телевизор и не е поканил никой да гледа шампионска лига. Има хора, които от благодарност ще ти запушат комина, а трети просто режат кабели, защото им е скучно. Не забравяме и някоя луда лелка, която се мисли за гълъб и е готова да отлети!

7. Паркингът

Колите бяха голяма рядкост и лукс. Трабантът се ползваше с реноме на Ролс Ройс и винаги се миеше, лъскаше, полираше и после се миеше лъскаше и полираше, за да може накрая да му се сложат едни капачки от оцет и да стане най-добрата кола. Сега е малко по-сложно, защото знаеш, че Golf II винаги спира на диагонал и заема три места. Да не говорим, че всеки спира "за малко" и мести колата на нова година.

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Bubbi
01 февруари 2012 | 16:30

Big help, big help. And superliatve news of course.

J
25 януари 2012 | 14:49

az sum vuv voina s komshiqta nad men ... razvali mi kefa na edin praznik, udariha mi akt 400 lv... i sega vseki boji den si naduvam uredbata na max :D lo6oto e 4e e policai :D

ivo
25 януари 2012 | 12:44


Бай Иван от Балван от 25 януари 2012 | 12:41

Най-омразното ми нещо е сутрин като тръгвам за работа изкъпан,напарфюмиран и с дрехи миришещи още на омекотител да отворя вратата на асансьора и вътре някой да си "пътува" със запалена цигара,ако ще да е супер клас пак засмърдяваш на говна.Майка ви да е*а селска толкова ли не може да издържите 30 секунди да стигнете 1 етаж?Относно изолацията искам да ви кажа,че преди живеех в блок ЕПК и беше много тихичко,а сега този,в който съм е "невероятното" и "уникално" ново строителство и имам чувството,че всички на етажа сме едно голямо семейство.Мисля,че стените са микс от шперплат и картон?!!

Kvi steni?

Бай Иван от Балван
25 януари 2012 | 12:41

Най-омразното ми нещо е сутрин като тръгвам за работа изкъпан,напарфюмиран и с дрехи миришещи още на омекотител да отворя вратата на асансьора и вътре някой да си "пътува" със запалена цигара,ако ще да е супер клас пак засмърдяваш на говна.Майка ви да е*а селска толкова ли не може да издържите 30 секунди да стигнете 1 етаж?Относно изолацията искам да ви кажа,че преди живеех в блок ЕПК и беше много тихичко,а сега този,в който съм е "невероятното" и "уникално" ново строителство и имам чувството,че всички на етажа сме едно голямо семейство.Мисля,че стените са микс от шперплат и картон?!!