Те ще върнат вярата в човечеството

Ако ти е омръзнало от всички видове лоши новини, които може да се появят, представяме ти част от онези истории, които носят достатъчно надежда и връщат вярата в човечеството. Запознай се с "Хората, които дават надежда". Стартирай деня с мотивация за правене на нещо по-добро.

Малко момче умираше от рак, докато семейството му се опитваше да събере пари за скъпа мозъчна операция. Неговата 8-годишна сестричка отиде  в болницата със своята касичка, за да си купи "чудо" от лекарите. Момичето се озовало на правилното място, защото разказвала историята пред един доста добър човек.  Оказало се, че това е бил най-добрият неврохирург в болницата, който по-късно оперирал брат й безплатно. 

Най-добрият ми приятел почина преди 3 дни. Разбрах, че е бил донор на органи. Днес се срещнах с 9-годишно момче, което получи неговото сърце. Той ми каза, че ще ми стане най-добрият приятел, след като носи сърцето на най-добрия ми приятел. 

Събудих се тази сутрин от пеещите птички навън и аромата на закуска, която майка ми готви на долния етаж. Оглушах на 8 години и според лекарите нямаше надежда за мен. 

Имам съученик в училище, който изглежда доста странно. Има дълга коса и прегръща всеки, който види на улицата. После разбрах, че Калвин е бил диагностициран с рак, когато е бил на четири години. Изгубва косата си и минава през пълната терапия. Сега я пуска дълга, за да може да я дарява на хора, които искат да си направят перука и прегръща всички, за да ги накара да се почувстват по-добре. 

Едно момче от отбора по бейзбол се разболя от рак. Прекара цяла година в болницата, но успя да се пребори с болестта си. За жалост се притесняваше от липсата на коса. На вчерашния мач, всички съотборници си свалиха шапките, за да покажат току-що обръснатите си глави, за да бъдат точно като него. 

Гледах как нашия свещеник се опитваше да се качи по стълбите на църквата. Един млад човек му помогна до последното стъпало, а после се обърна и си тръгна. Свещеникът се обърна и му каза "Бог да те благослови!". Човекът се усмихна нервно и му каза "Аз съм мюсюлманин!". Свещеникът се усмихна и му отвърна "Аллах да те благослови!".

Преди две години бях ударен от пиян шофьор. Изгубих и двата си крака под коляното и повече не можех да играя баскетбол. Миналата седмица беше моят абитуриентски бал. Съотборниците и треньора ме поканиха да отида с тях. Там ме повдигнаха на ръце и ми помогнаха да направя още една забивка.

Преподавам обща медицина на студенти в местния университет. Днес срещнах млад първокурсник, който е гениален във всяко отношение. Всеки долар, който изкарва, отива в пенсионния му фонд. Защо? Той иска да се пенсионира на 30 години и да прави мозъчни операции безплатно до края на живота си. 

Малкият ми брат  е в детска градина и по цял ден ни разказва за най-добрия си приятел Джереми. Той е забавен и готин. Днес се срещнахме с него и видяхме, че е в инвалиден стол. На връщане към дома го попитахме защо не ни е казал за състоянието му, а той ни отговори "Защото не е важно!".

Гледах маратона на брат ми, който се следи и от всички хора, които дават стипендии за колеж. Брат ми завърши последен, но не защото се е изморил. Той пуснал друго момче пред себе си със синдром на Даун да го изпревари. Той знаел, че момчето искало да не е на последно място поне един път. 

Малкият ми брат беше диагностициран с рак. Преди месец отрязаха крака му под коляното. Преди да влезе в операционната, той се усмихна на всички и каза "Е, отивам да си взема пиратския крак!". 

Видях една жена на улицата с две кучета. Едното беше без един крак, но и двете куцаха. Попитах я защо здравото куче прави така, а тя ми каза, че ходи така от деня, в който са върнали болното от ветеринар. 

На местния панаир спечелихме две плюшени мечета. Видяхме едно дете с аутизъм и му ги подарихме. Той ни благодари, баща му се разплака с глас. Момченцето не беше говорило от месеци.

Днес давах чек на най-новия ни служител. Попитах го какво ще си купи, а той ми каза, че ще нахрани някой скитник в хубав ресторант и ще го прибере в мотел за няколко седмици. Разбрах, че той е достатъчно богат и няма нужда от работа, но все пак работи, за да изкарва пари за бедните. 

Един мъж премина на червена светлина и не спря пред нито една патрулка, която го е видяла и дори пред тази, която го е преследва до болницата. Полицаят попитал в коя стая е отишъл, за да разбере от сестрите, че в момента докторите изключват животоподдържащата апаратура на 4-годишната му дъщеря. Полицаят само казал "Всички обвинения падат." и напуснал болницата.

Баща ми винаги започва разговора с  "Намери ли си приятел вече?". Това винаги ни е размисвало на вечеря. След много мъчителни дни му признах, че съм лесбийка. Той помълча доста и гледаше в точка, докато спокойно не ме погледна и попита "Е, ами добре. Намери ли си приятелка вече?".  

В продължение на три години давам по един долар на един скитник, когато се прибирам от работа. Не съм го виждал на неговото място през последния месец. Днес, извиках такси, което да ме закара до летището, а шофьорът беше същият човек, на когото давах пари.

Един бездомник беше заспал на тротоара със своята картонена чаша пред него. Когато се събуди, някой беше пуснал в чашата му 1600 долара. Моменти по-късно, едно момче пусна още 5 долара вътре. Скитникът му върна 100 долара. 

Един приятел ми каза, че брат му е бил набит преди 3 месеца в училище. Попитах го какво се е случило и той ми каза, че той е отнесъл боя, защото е защитил по-малко дете. Ето я и развръзката, брат му има черен колан по карате и въпреки това не се е отбранявал.

Брат ми имаше рожден ден и покани 5-има гости у дома: тримата си най-добри приятели и две деца, с които никой не говорил. Родителите ми се обадиха, за да попитат семействата дали ще ги пуснат на партито, а хората се разплакали от радост. Оказало се, че едното дете има синдром на Даун, а другото е сляпо.

Един непознат човек си поръча кафе на моята каса. Усмихна се, даде по едри банкноти и ми каза "Не знам кой седи зад мен, но тази сутрин искам да платя и за неговото кафе. Пожелай им приятна сутрин." Зад него стоеше жена, която беше доста изненадана, но повтори цялото действие. Всички хора на опашката направиха същото тази сутрин.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
not importan
21 юни 2013 | 16:42

Супер сте, момчета!

1
21 юни 2013 | 12:55

bravo

1
21 юни 2013 | 12:01

mn silna statiq

мариус
21 юни 2013 | 11:17

Страхотна статия много вдъхновяваща, една малка добрина е 10000000000 по-силна и от най-голямата злина.

himika
21 юни 2013 | 09:27

womanbg :(

Smoukov
21 юни 2013 | 00:12

Най-добрата ви статия досега, евала.

Belladona
20 юни 2013 | 21:51

Антидот срещу цинизъм! Благодаря! Разплаках се!

Sigh
20 юни 2013 | 16:56

faith in humanity restored !

roshav
20 юни 2013 | 16:46

Благодаря за хубавата статия.

WelloW
20 юни 2013 | 16:15

Копелета, евала. Пуснах сълза.