Учени публикуваха

Науката е единственото решение на човечеството, което може да затвори озоновата дупка, да пребори световния глад и най-накрая да докаже, че човек няма нужда от пари, а от знания, за да продължи да съществува. Впрочем, ако науката беше по-силна от човешките пороци, сигурно никога нямаше да имаме нужда да напускаме планетата или да мислим за космически одисеи - тук си имаме всичко. По-интересното е, че последният пристан на знание, отдавна се е покварила и очевидно има хора, които биха били готови да платят безумни цифри, за да могат да четат изследвания, нямащи нищо общо с изследователския свят. Хелън Плъкроуз, Джеймс Линдзи и Питър Богосян са прекарали една цяла година в писането на научни трудове, изключени от шансовете за логика. Ако не сте запознати с публикуването на научни статии, нека вкараме малко просветление. Първо трябва да имате теория или научно допускане. След това правите малко емпирични изследвания и на тяхна база можете да заявите, че дадена теория може да се докаже. След това изпращате вашия труд на определено издание и експерти започват да го четат, да правят редакции и да дават мнение за работата. 3-те умни глави измислили някои от най-откачените заглавия, които биха подхождали на модерното време. В училище получаваше двойки за писането на глупави есета, но ако напишеш научен труд, който няма нищо общо с реалността, шансовете да бъде публикуван и дори подкрепен, са повече от големи. 

Нека обърнем внимание на някои от най-откачените творби, публикувани. Първата публикувана история спечелила вниманието на някои от най-големите феминистки организации. Хелън, Джеймс и Линдзи, твърдели, че са изследвали половите органи на повече от 10 000 кучета в парка (не са) и след това допускали, че сексуалността на кучето е адекватна на сексуалността на собственика. Освен това, обикновено мъжете били много афектирани, когато кучето им се качи върху друго мъжко куче. Досещате се какво се е случило, материалът е публикуван и мъжете отново се смятат за хомофоби. Макар и цялото твърдение да виси върху фантастиката на трима души, опитващи се да докажат обратната идеология на публикуване. 

Най-големият хит в научните среди, заслужава награда "Оскар" за цялостно творчество. Господата и дамата, взели копие на "Моята борба" на Адолф Хитлер и заменили думата "евреи" с бели хетеросексуални мъже. След това я пуснали за публикация, използвайки някои от най-безумните пасажи. Искате ли да познаете какво се е случило? Феминистки по целия свят не само ликували от това творчество, но и били готови да се преклонят на научния труд, довел до една от най-безумните световни войни. Напомняме отново, това е бил научен труд, разискван и разглеждан от научни редактори, които трябва да установят някаква стойност върху труда. С други думи, Хитлер е не само актуален, но и достатъчно разумен, за да бъде публикуван днес, макар и с малко игра на думи. 

Впрочем, миналата година споделихме как се ражда статистиката зад идеологията "Всяка трета жена е жертва на насилие". Разбира се, смешно е да припомним на читателите, че някаква "научна преподавателка" от малко градче е допуснала, че изнасилването не е социален феномен, а просто наследствено качество, което всеки мъж щял да прояви. Нейното изследване било финансирано от локалната версия на "Космополитан" и позволило на жената да направи безумен въпросник, с който да генерира точно това. И така, след като никой друг не е тръгнал да оспорва нейната теория, допускането и законът останали. Разбира се, леката корекция показала, че говорим по-скоро за 1 една на 20 жени, но не звучи толкова добре за статистиката, нали? Тук може да процедете целия труд - ЦЪК! 

И за финал, оставяме най-доброто, сякаш "Моята борба" не е такъв труд. Господата успели да прокарат идеята, че един мъж ще бъде по-толерантен към хомосексуалните, когато едва ли не започне да поставя чужди предмети в ректума си. По-забавното е, че този труд дори не е бил разглеждан, а само допускан като теория и някои хора били готови да го финансират, жадни да докажат този абсурден факт. Защо тройката е направила точно това? Целта на всичко това била свързана с факта, че има сериозни изменения, допускане на безумия в публикациите и липсата на всякаква академична мисъл. Най-поразена зона била именно хуманитарната, където ако представете безумен труд като "Концептуалния пенис", можете да получите впечатляващ отзвук, че дори и да бъдете поканени за редактор във въпросното научно издание. 

Най-четени от

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
17 ноември 2018 | 09:19