Уроците за успех на Скалата

Дуейн Джонсън Скалата съвсем скоро беше провъзгласен за един от най-добре платените актьори, а към паричните бонуси трябва да добавим и блестяща кариера в WWE. За своя успех, самоанецът реши да проговори пред Шон Перин от "Мускули и Фитнес", споделяйки някои от най-важните уроци, които са подействали положително в кариерата му. Вижте какво изиграва главна роля в кариерата му:

Наслади се на болката! Бащата на Дуейн не му позволявал да вдига тежести, докато не стане на 13 години. Това все пак не пречило на момчето да прави упражнения с тялото си от 5 годишна възраст - лицеви опори и коремни преси. Най-посещаваните зали остават онези, в които няма уреди, а само свободни тежести и мъже отдадени на това изкуство. Повечето атлети изобщо не мислили колко изморени са и просто продължавали да тренират. Точно там младия атлет успява да превъзмогне мрънкането. 

Постоянството е друго важно качество по пътя към победата. Самият той си спомня, че в детската стая има много плакати на билдъри и брои всеки ден, преди да стане на 13 години. Негов много личен провал е фактът, че не успява да двигне 60 килограма във фитнеса. След седем дни усилена тренировка за гърди, младежът успява да вдигне теглото от лежанка. По-важното е, че служителите трябвало да го гонят от залата, Джонсън дори не осъзнавал кога минавало времето.  

На 14-годишна възраст, бъдещият кечист живее с майка си и е много близо до бездомния живот. Една вечер я чува да плаче така, както никога и осъзнава, че е време да поеме отговорността по запазването на 1-стайния им апартамент. 14-годишно момче няма как да печели пари, с които да направи някаква разлика в семейния бюджет. Единственото, което му остава, са тренировките. Обещавайки си, че ще стане достатъчно велик, за да не му се налага повече да чува плача на майка си или да се притеснява за дома си, бъдещата "Скала" вече има цел.

На 15-годишна възраст, Дуейн вече има силата и размерите на терминатор. Дисциплината във фитнеса продължава да поставя нови рекорди, но извън нея, младежът вече има проблеми. Битките извън училище, кражбите и измамите гарантират посещенията в затвора. Един арест е бил малко по-специален, защото и майка му и баща му пристигат в затвора и отделят достатъчно време, за да обяснят, че предпочитат да са бедни, отколкото бездетни. След тази среща се приключва с арестите. 

На 18-годишна възраст, Скалата вече е студент и един от най-добрите защитници в американския футбол за колежани. Получава стипендия от университета в Маями, но се проваля. В последният ден от тренировките, Джонсън измъква рамото си и се налага да се прибере у дома, зарязвайки всичко от отбора до науките. Денис Ериксън е треньорът тогава и се намесва, заставяйки Дуейн да се върне обратно, да посещава класовете, да се научи да уважава другите и да получи семестриална заверка от всички преподaватели, ако не иска да се сбогува с надеждите за по-добро бъдеще. Когато е свободен, младият и амбициозен студент трябва да бъде на стадиона и да гледа как останалите тренират, да учи схемите и тактиките, без да може да тренира. Ако . Резyлтатите не закъсняват и след усилена работа, успява да получи и капитанската лента и след това да се изстреля още по-нагоре.

За разлика от много други атлети, Скалата не се срамува от своите недостатъци и провали. Актьорът продължава да твърди, че всеки провал е просто крачка към успеха и всичко зависи единствено и само от волята. Във всеки един момент е можел да се откаже или да свърши като статистика на полицията, но трудностите са го мотивирали да продължава напред. Понякога си признава, 

 

 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Amberly
08 август 2016 | 19:07

Shoot, so that's that one suesppos.

Lotta
08 август 2016 | 19:02

If time is money you've made me a wehliater woman.

Kii
02 август 2016 | 14:29

Поне да бяхте я завършили тази статия...