Всичко, което трябва да знаеш

Винаги сме се забавлявали с разнообразните интервюта на вечните изпълнителки на чалга, които имат една единствена тема в своя репертоар - любов. След пускането на следващия "хит" ще видиш присъствието на гърлата в няколко ефира и ще слушаш нейните интерпретации на любовна тематика, които са микс между Наталия Симеонова и Паулу Коелю. Можеш да се посмееш доста на подобни предавания, в които карат маймуна да мисли. Трудно е наистина, но все пак стават такива грешки. Точно на нещо подобно се натъкнахме по време на празниците и искрено се забавлявахме с разсъжденията, които раждаше поредната "звезда", която очевидно ще мине в графата "падащи", ако съдим по творчеството й. Девойката обясни на света, че ние сме хора, които използваме роботизирано думата и дори не осъзнаваме нейния смисъл.

Няма да ти губим времето с треторазрядна чалгарка, защото не можахме да изтърпим повече от мъдрите й мисли. Знаем, че дори и колорадският бръмбар знаеше повече за този термин, отколкото чалгарката, но все пак ще разбием няколко илюзии, за да е сигурно, че животът не е поп-фолк. 

1. Жените не са красиви

... - те са гримирани. Прекарват часове пред огледалото, за да подобрят визията си. Всички знаем, че първо използваш долната глава за сканиране и едва след тогава искаш да надникнеш и зад интелектуалната същност. Това е причината и за по-успешните интернет връзки, където имаш шанса да надникнеш зад кулисите. Не си мисли, че светът е пълен с манекенки, които са готови да правят секс с теб и да останат същите за цял живот. Не казваме, че не искаме същото, но истината е, че няма перфектни жени. Дори и да имаше - вече са заети, пич. Красотата няма нищо общо, твоите чувства ще бъдат подложени на теста на времето. Ще трябва да обичаш змията, когато е качила няколко килограма, гледа като вампир и е в цикъл. Това тук не се пее в скрибуциращите песни от свитата на чичо Митко. 

2. Ще изгубиш

Всеки човек започва да губи доста голяма част от себе си, времето и навиците си. Причината за това е, че ще трябва да се съобразяваш с някой друг. Обвързаните винаги губят. Ти ще се лишиш от времето за мачове, а тя ще пропусне ходенето по моловете с другите тестени изделия. Спираш безотговорното пиене, разкарваш мотора, когато разбереш, че ще си татко и още много други. Това ще бъде тихото споразумение, в което ще трябва да опитваш по нещо ново за сметка на старото. Времето ще покаже дали ще ти хареса. Това го няма по телевизията и не се учудвай, когато се разразят скандалите. 

3. Скандалите

Малката световна война на панелния фронт. Тя няма да изглежда като нищо друго на света. Всеки скандал е грозен, абсурден и откачен, но това не му пречи да се превърне в истинска битка. Не очаквай милост от човека, който обичаш най-много. Това е онази част, която липсва във всеки репертоар. Казваш неща, които не мислиш, за да бъдеш победител и получаваш същите. Скандалите са създадени, за да те тестват заедно с избраната. Така ще разбереш дали има смисъл да си губиш още времето или вече си го изгубил. Поводът на войната? Всичко, което може да те подразни и се премълчи.  

4. Еднаквите цели

Това е причината да се задържиш към избраната/я. Целите са създадени, за да им се радваш с компания. Нито една награда не е сладка, ако няма с кого да я споделиш. Точно тук се раждат и изразите като "Двамата срещу света!". Обвързваш се с човек, който може да те подпре, когато залитнеш и постоянно гледате в една посока. Все пак е ясно, че няма кой да те снима, когато си сам на върха, нали? Ще минеш през хора с различни цели и интереси, преди да откриеш нея/него. Това ще се запази за разлика от всичко физично.

5. Компромисите

Сет Макфарлин го е казал! Мъжът мълчи за прегорената вечеря, а жената се смее на тъпите шеги - всички са щастливи. Компромисите се правят във всичко: колата, къщата, работата и още много други. Всеки е истински талант в мрънкането и откриването на дефекти в останалите. Виждаш жена и можеш да измислиш поне сто причини, за да не й обърнеш внимание от: малки гърди до разлика на пръстите на краката. Единствената разлика между обвързаните и необвързаните люде е, че едните предпочитат да не ги търсят. Те търсят само положителната страна на нещата. Какво като твоята няма голям балкон, ти също нямаш 30 см величие, както каза на онази от Слънчев бряг, нали? Компромисите може да спасят света, ако не е марих... смеха! 

6. Винаги има какво да научиш

Един човек във връзка ще разбере, че не знае нищо за света. Ще трябва да се образоваш на ново, когато има чуждо присъствие в дома ти. Ще започнеш да вдигаш тоалетната чиния, но не защото са те накарали, а защото не искаш да бъдеш карикатура в интернет. Жените цивилизоват абoригена  от общежитието. Това кара женската аудитория да търси по-възрастни мъже, защото е сигурно, че няма да се налага да дресират маймуната отново. 

7. Забрави всичко

Това трябва да направиш, когато си мислиш, че знаеш всичко за връзките и можеш да бъдеш следващият Чарли. Дори и той беше зарязан на финала, а после и убит. Връзките нямат нищо общо с бройкаджиите, дано си направил разликата. Дано мадам Чалга е разбрала, че пее за някаква утопия и ще спре да парадира с философски знания. Любовта не е някаква приказка, тя е най-подлата война без правила и никога няма да свърши. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Letgo
10 октомври 2020 | 23:56

Страхотна статия, и на мен много ми хареса!

hahah
05 март 2014 | 22:10

Много добра статия, както винаги, само че като се каже, че перфектни жени няма, е то наистина няма, защото перфектни хора няма и никога няма да има. Всеки си има недостатъци и кусури, с които другият трябва да се съобразява, иначе всичко отива на майната си в крайна сметка :)

Dark
07 ноември 2013 | 15:51

Браво и от мен! Рядко смислена статия.

Клеопатра
15 октомври 2013 | 00:55

Много добра статия, особено ми хареса последното изречение...