Защо не трябва да бъдете приятел с бившата

Бившите партньори често се превръщат в нещо средно между демон и проклятие, от което не можете да се отървете. Малцина са късметлиите, които срещат любовта и никога не я пускат. Около 80% от хората на планетата запазват чувството за притежание на другия/другата, когато се разделят, което ги кара да се опитват да бъдат приятели или познати във Фейсбук - никога не помага. Не разбираме хората, които все още поддържат добри контакти с бившата и дори не осъзнават, че са хвърлили котва на тяхното пристанище и никога няма да отплават обратно! Ето някои причини за прекратяване на отношенията и продължаване напред! 

Един клик слага край на мъката

От мъжка гледна точка сме длъжни да споделим, че не сме виждали нито една жена, която да страда по бившия си. Възможно е да плаче тихо за някои моменти, но ще се влачи по корем, преди да признае своята слабост. Разумната и адекватна реакция е всичко да се потисне с купони, разходки в мола и създаване на фалшив луксозен живот, който никога не е имала. Само мъжът може да е достатъчно наивен, за да повярва, че тя е станала милионер и вече живее свободно и щастливо, щото вече го няма насилника. Мъжкото съсловие поне е по-елементарно и не променя нищо в живота си, както и в социалната мрежа - забавните постове с наименованието на всички фекални образования продължава да присъства.

Освободи се от магията

Във Фейсбук всички са богати милионери/бохеми, които нямат време за мимолетни връзки и загуба на време - там всички преследват мечтите си. Точно това прави и бившата, както и бившият в този ред на мисли, но никога не разбирате, че мизерията е еднаква навсякъде. А и няма да гледате стероидните същества, които ще орат нивата й като нов трактор малко ТКЗС. 

Вечното състезание

От деня на раздялата ще бъдете в една велика тиха война, борейки се за надмощие, доказвайки, че сте по-добрите и няма да спрете пред нищо. Тя ще започне да ходи на танци, а Вие ще се захванете с нещо още по-голямо като електрифицирането на Марс. Вашата бивша ще се запише на уроци по испански, а вие вече ще сричате първите си думи на китайски. Цялата тази атака се прави с една единствена цел - някой трябва да спечели раздялата и да се наложи като по-добър, защото всички сме свикнали със състезанията и го правим от детската градина до днес! Надпреварата може да е забавна, докато печелите, но винаги ще има момент на самонаказание, защото не сте успели да заблестите в дадено начинание! 

Няма да Ви мине

Бившите партньори и настоящи приятели са винаги до Вас, за да покажат колко сте изгубили. Мазохистите завиждат, когато разберат, че човек е склонен да се преструва на щастлив, докато другия вече има по-добра връзка и показва чистата форма на щастие. Защо? Няма да Ви мине, нито да Ви стане по-хубаво, когато осъзнаете, че потъвате като дизелова подводница в атомна война... Жертвите в тази точка постоянно се лутат в един безкраен лабиринт, повтаряйки мантрата "Това можеше да съм аз!", "Аз трябваше да съм до нея!" и останалите репертоари на турски сериал.  

Продължаваме напред

Щом Кубрат Пулев може да продължи напред, какво точно спира Вас? Всеки финал на връзката Ви позволява да бъдете свободни, да мислите за собствения си задник и най-накрая да правите това, което винаги сте искали, без да се притеснявате за месечния бюджет, да давате отчети къде се намирате и в колко часа ще се приберете. След раздяла е редно да останете малко сами и да отпуснете края. Изключете си акаунта, обадете се на истинските приятели и преживейте цялото интернет наказание. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Александър
04 декември 2015 | 10:40

От вчера станах самотен вълк, след като се разделихме с госпожицата. Тъй като тя показва висша форма на омраза към мен, това силно ми помогна да и натрещя блока, за да не мога да и любопитствам в акаунта. Ся кръканье малко и ега времето помогне.

az
03 април 2015 | 08:45

Съгласен съм с Анета и мисля, че съм намерил решението как по-бързо да се превъзмогне раздялата. Понеже тя казва, че "Умственият капацитет е основен" и поради това трябва да се погрижим за него като го редуцираме/изключим или сведем до минимум за известно време след раздялата чрез най-сигурния метод - напиваньйе до козирката ;))

az
03 април 2015 | 08:20

Съгласен съм с Анета и мисля, че съм намерил решението как по-бързо да се превъзмогне раздялата. Понеже тя казва, че "Умственият капацитет е основен" и поради това трябва да се погрижим за него като го редуцираме/изключим или сведем до минимум за известно време след раздялата чрез най-сигурния метод - напиваньйе до козирката ;))

Анета
03 април 2015 | 00:21

Леле, леле, леле! Не можеш ли да се разделиш с един човек нормално? Винаги единият страда повече, но минава време. И времето лекува освен ако не е -23. Хората като се обичат не спират като в чалготеките с един щрак да превключват на друга вълна и да резонират с друга честота. Винаги нещо те жегва ако си обичал истински и видиш човека срещу теб, който си обичал. И тогава именно си проличава кой, колко, как. Умственият капацитет е основен. И никога не забравяйте, че тоя човек отсреща някога ви е правил щастливи. Уважение!

Neznaiko
02 април 2015 | 15:49

Mnogo e clojno!No vinagi ima BOLKA i camo kogato ce razdeli6 moje6 da napravi6 realna ocenka-vci4ko e mnogo INDIVIDUALNO 100% recepta nama.