Завистта

Човекът е изключително същество, което се стреми да се развие максимално за сметка на заобикалящия го свят. Различаваме се от животните с това, че се опитваме да се прецакаме, без да сме навлезли в чуждата територия. В един социален свят, ние сме най-антисоциалните същества. Преди много години се е родила завистта и трябва да отбележим с гордост, че сме я усвоили на максимално ниво. Знаем, че не плащаш данък "Обществено мнение", но той се трупа и ще покажем най-често срещаните изпълнения на българския манталитет и злобеенето. Посмей се, но не падай на това ниво, защото не е готино, честно!

1. Телефони, джаджи и други чудеса

Битката на всички пороци започва в училище и продължава до 18-годишна възраст, когато по-заможните изпъкват с чисто нов вносен автомобил. В тази безкрайна игра се забравя и основната функция на телефона, а именно - зелена слушалка, червена слушалка. Накрая отказваш да се хвалиш или да споделяш радост, защото започват да се търсят кусури на джаджата, мерси! 

2. Жените

Най-накрая успяваш да забиеш наточената кака, която върти злобни чупки по дансинга и се оказва, че нещата ще се развият и в бъдеще, докато не се появи онзи "приятел" и не сътвори най-невероятното досие за изгората. Да кажем, че има колеги, които правят това, за да могат да се уредят със същата дългокрачка, но това е по-честа практика на женската аудитория, която обича да изпуска отровата си бързо срещу конкуренцията. Ако жената може да прави мусака и надува дяволския кларинет с пълно гърло - жени се! Всичко останало е подробност!

3. Автомобилите

Бачкаш достатъчно време, за да купиш мечтаното возило. Никой не познава лишенията и терзанията, но накрая успяваш да откриеш приличен екземпляр. Надяваш се, че аудиторията ще се радва с теб, но по-често се случва обратното. "В търсене на кусурите" е белег, който съществува от миналия век и определено го владеем. Първият гад ще се гъзи, за да ти покаже, че тук е удряна, другият ще сподели експертното си мнение като механик на формула 1 и ще завършим с това, че си се прекарал жестоко, защото не си ги питал, но истината, е, че ги пита и никой не реши да даде пари на заем! 

4. Финансовото състояние

Съвсем скоро говорихме с познати, които не работят най-престижната работа на света и не се возят в последния модел на германските виртуози. Добрата страна на нещата, е, че те могат да изкарат повече за ден, отколкото е месечната заплата на други. Ситуацията е тъжна за мнозина, които винаги казват, че това е "срамната" и "долна" работа. Дори да бъде вертикална, пак някой трябва да я свърши, а до колкото си спомняме - парите не миришат! 

5. Фигура

Представи си, че ставаш всяка сутрин по-рано, за да отидеш в залата или да направиш нещо полезно за себе си. Най-успешните партньори в билдинга са времето и постоянството. Накрая заформяш нещо прилично, което събужда веднага подозрението за стероиди. Критиката идва от истинския майстор на спорта, който вдига 200 грама с предпазен колан и ти обещава, че ще увиснеш, щото така ставало с всички. Джо Уидър не беше увиснал, а почина на 92 години, коментари? 

Заключение

Имаш такива "приятели", които се опитват да ти скапят настроението със своето експертно мнение. Препоръчваме да ги избягваш или просто да ги игнорираш, за да живееш по-добре. Няма значение кой си, от къде си, с какво се занимаваш - те винаги ще открият правилния начин, за да ти развалят кефа. Можеш да започнеш да таксуваш всеки за даване на акъл, щото сме сигурни, че си имаш, ама парите никога не стигат!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
finance ability
24 август 2012 | 20:32

свържете се с нас за личен заем, бизнес кредит, заем консолидация finance.ability.limited@live.com

Liverpool FC
06 август 2012 | 10:56

Не съм съгласен. Хейтърите също завиждат но като че ли го правят по-открито, докато завистливите хора в повечето случаи са двуличници и при тях завистта не е толкова явна. Иначе и завистта и "хейтърството" са кажи-речи еднакви неща.

cd
05 август 2012 | 10:17

Предсказания с карти таро, руни и картите на мадам Ленорман - Разберете всичко което ви вълнува само на gledane.tochica.com

THINK
04 август 2012 | 23:39

Колеги ... има голяма разлика между завистта и хейтърството ... Завистта е изключително силен стимул и мотивация да постигнеш или дори да надминеш резултатите на твоят кумир/идол, като чрез действията си по никакъв начин не му вредиш. В нея няма абсолютно нищо лошо. Малоумните християни са я нацепили сред 7-те смъртни гряха, което е супер жалко. Хейтърството (или на български Злобеенето) от своя страна е нещо съвсем различно от завистта. В нея няма нищо градивно. Докато завистта е основната причина за еволюция в човешкото съзнание, хейтърството е тъкмо обратното - деградация.