Актуалните операционни системи за телефона

Ако все още използваш слънчев часовник и вярваш в телефоните с жица, имаме добри новини, пазарът за модерни технологии започва да се движи все по-напред и съвсем скоро ще можем да видим първите наченки на конкуренция в операционните системи. До сега сме имали досег с почти всички мобилни създания, които се опитват да направят живота ти малко по-добър и да ти предложат още един по-бърз начин за хвърляне на птици по прасета, но с тази разлика, че всяка операционна система предлагаше повече екстри от предишната. Ще ти покажем част от съществуващите чада и тези, които предстои да се появят съвсем скоро, за да хвърлят достатъчно смут и да помогнат на всеки консултант в магазина за мобилни телефони да те превърне в тотален идиот. Запознай се с всички актуални видове операционни системи, които можеш да откриеш на пазара. 

iOS

Творението на Apple е приятелски настроено към своите потребители, идва с девойка на име Siri, която е готова на всичко, за да те задоволи (за жалост не и сексуално) и изглежда доста добре, когато се разхождаш из менюто. Операционната им система е известна с факта, че никога не крашва, не натоварва толкова много хардуера и се предпочита от някои по-изчанчени програмисти, артисти, писатели и т.н. Употребата на iOS винаги се обвързва и със закупуването на продукт с отхапана ябълка, което означава, че ще трябва да дадеш около 1.2 хиляди лева за телефон или лаптоп, който ще може да прави доста чудеса, но не и да се използва по предназначение, защото редица от родните почитатели на тази марка са обвързани с доза кифлеене и избиване на комплекси. Останалите 5% от групата ще могат да се похвалят със стабилни телефони, които евентуално ще трябва да се джейлбрейкнат, защото никой няма излишните 5 долара, за да си купи приложение. Обидените могат да се сърдят колкото искат, но не трябва да забравяме, че родният стандарт просто не позволява закупуването на приложения. 

Windows 

В днешно време ще откриеш много малко производители, които биха интегрирали Windows в телефоните си. Nokia е един от последните производители с желание за употреба на тази операционна система, но чухме, че и това време е към своя край, след като стана ясно, че скоро ще има чадо на Nokia, което ще се радва на Android. Употребата на прозореца в мобилен телефон може да ти помогне в кариерата, след като предлага най-добрата интеграция с всичко, което използваш на компютъра си. Едва ли ще си особено очарован от менюто, което понякога може да те обърка, но веднъж след като натрупаш стаж, Windows става незаменим партньор. Трябва да признаем, че дори и назад във времето бяхме доволни от версия 6.5, която позволяваше да работиш дори и в автобуса на Еxcell, Word или дори да нахвърлиш една бърза презентация на Power Point. Мобилната система е насочена, за да направи живота ти много по-лесен, ако си от хората, които все пак искат да носят офиса си със себе си. Не се притеснявай, ще получаваш мейлите си на време. Интеграцията с Xbox е истинско бижу.

Android

Нека си дойдем на думата, Android е операционната система, която може всичко, горните притежават същите способности, но до някаква степен са затворени и не позволяват своеволията на хората, които обичат да придават собствения щрих на нещата. Предимството на Android пред всички останали предложения е в огромната свобода, която получаваш. Една бърза разходка до XDA Devolepers ще ти подскаже, че има милиони хора, които са готови на всичко, за да превърнат мобилния си телефон в опитно зайче. Поставянето на друг ром, вграждането на нови теми, приложения и дори търсенето на пиратски такива е изключително лесно. Разбира се, всички тези екстри водят до повече крашове и изпитания на хардуера, но всяко удоволствие си има цена. Свободата, която дава Google е обвързана със запазването на актуалните възможности на апарата ти много след края на официалната поддръжка, а това е плюс, който много малко компании предлагат. Войната тук се води между Samsung и Apple, които отдавна се опитват да се наложат като по-добрите. Почти всичко може да се похвали с Android: телефони, таблети, фаблети, телевизори, перални и т.н. 

Jolla

Това е съвсем ново финландско творение, което има потенциала да бъде следващата Nokia в зората на телефонната индустрия, когато знаеше, че финландците наистина са способни да дадат най-доброто от себе си, за да не съжаляваш и за стотинка, когато си ги купуваш. Jolla е операционна система, както и телефон, който предлага най-елементарните жестове за опериране и по-интуитивен от Android. Телефонът все пак ще дойде с опцията за интегриране на топ приложенията от Android, което означава, че до някаква степен ще можеш да се радваш на богатия маркет. Всичко това си има цена и в този случай е около 399 евро, но за сметка на това получаваш нещо различно и доста смело в изказванията си. Очакваме го скоро и в България и се надяваме, че цената ще се понижи драстично. 

Ubuntu

Ако вярваме в качеството на операционната система (склонни сме в това), значи идва краят на всички от горните редове. Не се изхвърляме с това твърдение, но прекарахме около две години в употребата на Ubuntu като операционна система и смеем да твърдим, че е доста интелигентно постижение за всички, които нямат излишни пари за закупуване на операционна система за новия си лаптоп, както и за персоналния компютър. Ubuntu може да се интегрира с Windows, но ти не искаш това да се случва, защото знаеш, че почти всеки досег с него няма да бъде толкова успешен, колкото изглежда. 

Красотата на тази операционна система е, че всеки ден има ъпдейти, добър маркет с необходимите атрибути и едва няколко платени приложения, които не са толкова необходими. Ако наблюдаваме компютърната версия, тогава трябва да признаем, че хората са сложили всичко, което искаш, но няма да те таксуват и стотинка за това, че си свалил операционната им система от сайта. Вграждането на Ubuntu в телефон ще е следващата голяма стъпка и ако вярваме в изпълнението на хората, този телефон ще бъде предпочитан за разликите - най-често в добра светлина. Ще изчакаме да се появи и започваме да го тестваме, но вярваме, че инженерите им ще се справят завидно добре. 

Коя е твоята операционна система? 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
Печели Пари Онлайн
04 март 2014 | 17:30

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ ТОП 14 НА НАЙ-ДОБРИТЕ САЙТОВЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ ЗА ТОВА. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ-------->p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g