Фотографка прави снимки на мъртви бебета

Съществуват най-различни работни позиции, с които човек да изкарва прехраната си. Някои са обвързани с поемането на сериозен риск, а други просто съкращават драстично живота на служителя. Между тях се нареждат и някои наистина стряскащи занимания. Ким Смит е 47-годишна фотографка, която може да се похвали с различна гледна точка през обектива. Нейните снимки са доста трогателни и мнозина биха мислили, че запечатват щастливия момент на родители с новородено, ала истината е, че дамата предлага услугите си на родители, чието дете е починало малко след раждането.

Ким предлага услугите си на всички страдащи семейства и им дава един спомен на детето, който ще им помогне, за да преодолеят личната си трагедия. В последните 18 месеца, фотографката е направила около 30 сесии. Дамата е и първата в благотворителната организация "Remember My Baby" и прави всички снимки безплатно. В повечето случаи се оказва, че бащите имат много против подобни сесии, докато майките лесно искат да направят поне един спомен. Дамата е оставила телефонния си номер във всяка болница  и се отзовава моментално готова за снимки. 

Въпреки огромната мъка, сериозното емоционално натоварване и постоянните осъдителни погледи, фотографката признава, че поне изпитва някаква малка удовлетвореност, че е била близо до тези хора и по някакъв начин им е помогнала с преодоляването на тежките месеци, които предстоят. Подозираме, че на по-късен етап, всеки родител би поискал да запази спомена за онова малко човече, което просто не е имало късмет да погледне големия свят. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!