Германският V3 е можел да пречупи Лондон

Втората Световна война със сигурност може да се сметне за повратна точка в историята на човечеството. Тя е доказателство, че нашата раса е вървяла по тънкото острие на бръснача, както е и доказателство, че Германия е имала нужда от малко повече време, за да обърне войната, както и от малко по-бързи учени. След 1943-та година, немските сили за първи път се изправят срещу целия свят. Въздушната битка с Англия също не се движела по план и Хитлер все още не можел да влезе в Лондон като победител. В резултат на това, той решава да отвърне на английските асове с изобретяването на оръдие с кодовото име V-3.

Същото трябвало да бъде и най-голямото, което светът някога е виждал. Щастието на англичаните не трябва да се пропуска, защото Германия никога не успява да възпроизведе първия изстрел. Германските инженери били готови на всичко, за да отвърнат на удара. В този случай са били готови да насочат дулата на цели 25 оръдия, оформяйки една заплашителна батарея. Крайната цел била изпращането на снаряди до 160 километра със скорост от 1 бомба за 1 минута. Шпионите дълго време се опитвали да проверят какво точно строи немската армия и при свалянето на поредния шпионски самолет загива и Джо Кенеди Джуниър (братът на бъдещия президент Кенеди). Всяко оръдие било 130 метра дълго и можело да се вдига до височина от 50 градуса.

Идеята била доста добра, но тук дошли и първите проблеми. Свръхзвуковите снаряди трябвало да се насочват, но те никога не се завъртали така, както се завърта куршума в цевта на пушката. Друг проблем било и изтичането на горещи газове. Проблемите продължили и за съжаление не се знае какво още не е достигало за завършването на немското супер оръжие. Другата подробност е, че инженерите го зареждали на поточна линия, което щяло да го превърне в доста високоскоростно оръдие.

Повечето информация вече е изгубена и проектът се заличава след края на войната, но си представете какво щеше да се случи с Лондон, ако V-3 беше получило бойното си кръщене. Интригуващото е, че някои от най-големите американски и руски военни проекти са наследство, което взимат от германците при подялбата на Берлин.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
25 ноември 2015 | 16:04

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 27 ОТ 53$ ДО .....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g