Google позволи на 97-годишна жена да види бъдещето

Google е компания, която трудно би могла да се ограничи с финансови ресурси и спокойно може да бъде поредната икономическа сила, ако беше страна. Както сами знаете, приложенията на Google най-често са безплатни и много полезни. След като разбрали, че 97-годишната Олив Хорел иска да види виртуалната реалност, хората от компанията трябвало да се намесят.

Те я взели от дома й, закарали я до Google и й позволили да види как изглежда бъдещето през призмата на най-добрите компютри. Жената сложила слушалките, поставила старомодно изглеждащата джаджа и онемяла - всичко било толкова истинско, че може да ви се поиска да го докоснете. Жената посещава компанията вече цели шест пъти и всеки следващ път остава без думи. Виртуалната разходка по планинските пътища е направена благодарение на неправителствената организация "Wish of a Lifetime".

Олив прекарала цели три години, преди да каже своето желание и най-накрая успял да го дефинира - искала да види бъдещето. Жената е родена във ферма без електричество, никога не е виждала радио и на 8 години се мести в Калифорния, където успява да преживее някои от най-трудните периоди на САЩ, за да види как изглежда бъдещето и да се запознае с технологиите, които ще променят света. Освен виртуалната реалност, Олив се вози и в автономна кола. В разходката из бъдещето успяла да се запознае и с новото приложение на Google Translate, както и с лъжицата, която елиминира всички трепети и позволява на хора с артрит да се хранят сами. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
някой
27 октомври 2015 | 21:48

Само вземете да редактирате последното изречение, защото хората с артрит нямат много проблем да се хранят сами. Подсказвам - Паркинсон.