Изкуственият интелект на Huawei завърши 8-та симфония на Франц Шуберт

Huawei е компания, която вече не е конкуренция на Apple и Samsung, а ги побеждава в някои от най-сериозните двубои, особено в сферата на мобилните устройства. Китайският гигант официално започна да предлага и лаптопи, които също не са за подценяване, но ако има сфера, която изкушава всеки бранд в момента, това е изкуственият интелект. На този етап знаем, че съществува приложение StorySign, което може да превежда надписи на езика на знаците. По този начин и децата с увреден слух ще могат да учат по-лесно, но и да се ориентират по-лесно сред знаците.

Още по-благородното е, че приложението се предлага за всички устройства с Android, но разбира се, работи най-добре на платформата на Huawei. По-любопитното приложение в този случай е, че изкуственият интелект на Huawei за първи път се изправя срещу Франц Шуберт и неговата знаменита и не завършена симфония номер 8. В последните 6 месеца, изкуственият интелект слуша всички симфонии на композитора, изпълнени от английска филхармония в Лондон и по-конкретно в "Кадоган хол".

Освен факта, че всеки би завидял за частното парти, изкуственият интелект трябвало да анализира всичките 66 изпълнения, да обърне особено внимание на тембъра, както и на движенията на оркестъра. Всичко това се случва върху композиции от преди 197 години. След сериозна работа, изкуственият интелект най-накрая предлага мелодия за последната част. - 3-та и 4-та част По конструкция, всяка симфония съдържа 4-и части: първата е тържествена, втората - бавна, третата става танцувална, докато четвъртата е бърза и отново тържествена. Интелектът на Huawei е трябвало да намери завършека на точно тези 2 части. Самият Уолтър Джи, президентът на Huawei за Западна Европа е споделил:

"Използвахме силата на изкуствен интелект, за да удължим границите на човешките възможности и да видим каква огромна роля може да изиграе технологията в нашата модерна култура.".

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!