Кичур коса за 9 000 паунда

Наполеон винаги ще остане една от ключовите исторически фигури. Владетелят на Европа е оставил достатъчно на френското общество, за да може всеки един от тях да ходи с гордо вдигната глава. Както всички останали, Наполеон не успява да се пребори с руската зима и в серия от грешни маневри, същият се озовава близо до Ватерло, където губи всичко.

Изпратен на заточение на остров Света Елена, Наполеон се разделя и с кичур коса. Придобивката е скрита в златен медальон, открит в дом на острова. На гърба на медальона е написано ясно, че ДНК-то е на пълководеца и е взето през 1816 година. Смята се, че кичурът е взет от адмирал Джордж Брин. Малката и ценна придобивка е била продадена за 9000 паунда на търг. Винаги сме смятали, че историята може да е много скъпа.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g
10 август 2015 | 14:09

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 14 САЙТОВЕ (СТРАНИЦИТЕ СА ОТНОВО ОБНОВЕНИ) САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ ЧРЕЗ ГУГЪЛ------------------>p e c h e l i o n l i n e. o v o . b g