Китай: Онлайн игрите са електронни наркотици

Акциите на двете най-големи китайски компании за видео игри поевтиняха, след като държавна медия определи игрите като "електронни наркотици".

Акциите на Tencent и NetEase изгубиха по над 10% от стойността си в ранната сесия на Хонконгската фондова борса преди да възстановят част от загубите.

Инвеститорите се притесняват все повече от мерките на Пекин спрямо компаниите в най-различни сектори. 

В последните месеци властите обявиха редица мерки за затягане на хватката около компаниите в сектора на технологиите и частното образование.

В статия, публикувана в държавното издание Economic Information Daily, се твърди, че много тийнейджъри са се пристрастили към онлайн игрите и това им оказва негативно влияние. Новинарското издание е свързано с китайската официална държавна информационна агенция Синхуа.

В статията се посочва особено популярната игра на Tencent  „Honor of Kings“, като се казва, че някои ученици я играят по до 8 часа на ден и се призовава за повече ограничения спрямо индустрията.

"Нито една индустрия и нито един спорт не трябва да има правото да се развива по такъв начин, че да унищожи цяло едно поколение," се казва в статията, в която онлайн игрите са оприличени на "духовен опиум".  
 

От Tencent обявиха, че ще въведат нови мерки, които ще ограничат достъпа на децата до „Honor of Kings“ и времето, което прекарват в играенето й. Компанията също така планира в крайна сметка да въведе подобни мерки за всички свои игри.

Възстановяването в цените на акциите дойде, след като Economic Information Daily изтри статията от профила си в платформата Wechat.

Акциите на Tencent поевтиняха и през миналата седмица, след като на компанията бе разпоредено да сложи край на ексклузивните сделки за лицензиране на музика със звукозаписни компании от цял свят.

Този ход бе насочен към доминацията на технологичния гигант в онлайн стрийминга на музика в страната. Tencent  в момента контролира над 80% от ексклузивните права за стрийминг на музика след придобиването им през 2016 г.

Tencent е само една от редицата китайски компании, листвани на борсите в САЩ, Хонконг и континентален Китай, чиито акции поевтиняха рязко тази година, след като Пекин предприе мерки спрямо технологичната и образователната индустрия в страната.

Миналата седмица поевтиняха акциите на компании за онлайн обучение, след като те бяха лишени от правото да генерират печалба от преподаването на основни предмети в Китай, информира BBC.

Новите правила също така ограничават чуждестранните инвестиции в индустрията.

Голяма промяна в политиката спрямо сектора идва на фона на опитите на властите да намалят финансовия натиск от отглеждането на деца.

Властите са притеснени, след като последното преброяване в страната, че раждаемостта е паднала до най-ниското ниво от седем десетилетия.

Това е една от най-големите реформи в оценяваният на 120 млрд. долара сектор на частното образование в Китай.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
30 май 2023 | 01:34

СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(СЕМЕЙСТВОТО НА ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ НА СПОРТОВЕ ВЕЧЕ Е НАД 5600 ЗА ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ВЪВ ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ДА МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА ТУК ЗА СТРАНИЦАТА И ВЛЕЗЕТЕ В БИТКАТА ЗА НАГРАДИТЕ СЕГА С НАРЪЧНИКА И СЪВЕТНИЦИТЕ НИ ПЕЧЕЛИЛИ ДЕСЕТКИ ЛИГИ И НАГРАДИ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА---------------------->f a n t a s y d n l n . f r e e . b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА И ДРУГИ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ-----------------------------------ДНЛ ФЕНТЪЗИ

PaulaFox
20 януари 2023 | 23:18

❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id387032

12 януари 2023 | 22:38

СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ПОСОЧЕНИЯ САЙТ(СЕМЕЙСТВОТО НА ФЕНТЪЗИ ЛЮБИТЕЛИ НА СПОРТОВЕ ВЕЧЕ Е НАД 2700 ЗА ЦЯЛАТА ИНФОРМАЦИЯ ПРОСТО НИ ПОСЕТЕТЕ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ С НАС ВЪВ ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ И НЕ ЗАБРАВЯТЕ ДА МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЯТА ТУК ЗА СТРАНИЦАТА И ВЛЕЗЕТЕ В БИТКАТА ЗА НАГРАДИТЕ СЕГА С НАРЪЧНИКА И СЪВЕТНИЦИТЕ НИ ПЕЧЕЛИЛИ ДЕСЕТКИ ЛИГИ И НАГРАДИ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА---------------------->f a n t a s y d n l n . f r e e . b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА И ДРУГИ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ-----------------------------------ДНЛ ФЕНТЪЗИ

ZAP
24 декември 2022 | 23:22