Колко лесно се хаква iPhone

Разбиването на защитите на iPhone може да изглежда като изключително сложно изпитание. Тази година ФБР плати повече от 1 милион долара, за да може да надникне в телефона на терорист. И докато цената наистина изглежда впечатляваща, д-р Сергей Скоробогатов от Кеймбридж показа метода в своята компютърна лаборатория и дори представя документите за заобикалянето на всички мерки за сигурност на iPhone 5C.

Скоробогатов прави копие на NAND чипа и след това прави няколко промени, които му позволяват да има неограничено количество опити във въвеждането на паролата. iPhone телефоните обикновено изтриват абсолютно всичко след точно 6 опита. Сергей признава, че не е необходима и особено скъпа апаратура, за да се постигне този резултат - необходимите части се намират във всеки магазин за електроника. Единствената по-сложна част операцията е откриването на метода, чрез който NAND чипа комуникира с останалите компоненти на телефона. След като е осигурил безкрайните опити, неговият телефон е вързан към цикъл за опити и точно след 20 часа е успял да разбие 4-цифрен код, но разбиването на 6-цифрен изисква повече от 3 месеца. Междувременно ФБР постави рекорд по заплащането на хак операцията.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!