Марихуаната действа положително на мозъка

Консуматорите на марихуана обикновено се характеризират като глупави параноици, които често приличат на хора, опитали първак за първи път. Твърдението, че всеки става зеленчук от употребата на този вид опиат е малко пресилена, както доказват господата от университета в Бон. Те решили да инжектират малко THC - веществото, което Ви кара да изтръпнете - във възрастни мишки. Идеята била да проверят какво наистина се случва със застаряващия мозък. Резултатът е бил повече от впечатляващ, защото се оказало, че когнитивните функции започнали да реагират малко по-бързо.

След като мишоците минали курс по напушване, добре де, при тях най-вероятно няма да е така, били изправени срещу много по-младите си съперници. Андреас Цимер споделя, че е инжектирал много малко в своите "пациенти". В такива моменти много Ви се иска да работите Молекулярна Психиатрия, нали? След състезанието, експертите можели да заявят само, че животните схващали много по-бързо и запомняли много по-лесно, а промяната била драматична, спрямо младите конкуренти. Самият тест изисквал сериозна мисловна дейност и предизвиквал участниците да открият специална платформа, която да ги изведе от лабиринта. Старците обикновено издирвали механизма повече от младите, но в този случай било обратното. Важното е да не забравяме, че според същите учени, тревата може да има точно обратния ефект върху човешкия мозък. Цимер вярва, че същите съставки нарушават паметта и най-добрият вариант е просто да не се консумират. Не ни гледайте нас, ние не пушим, но ефектът продължава да е същият. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!