Първият документиран акт на насилие е на 10 000 години

В една от пресушените лагуни в Източна Африка, антрополозите успяват да документират първата форма на воюване в света. Марта Миразон Лахр от университета в Кеймбридж, заедно с колегите си, е успяла да открие планирано нападение на 12 ловеца. Скелетите не са успели да се разложат в земята и са били локализирани в Кения, близо до езерото Туркана. Според п-р Лахр, ловците са били способни на смъртоносни атаки и са използвали много сложни и оръжия, с които да нападат и да се отбраняват.

Според учените, атаката се е случила преди 9500-10500 години, доказвайки, че това е най-старата документирана атака в историята на човешката цивилизация. Подобни нападения са били ежедневие между враждуващите кланове. Нейното откритие доказва, че ловните суб култури изобщо не са били толкова миролюбиви, колкото се показват. Ловните дружини са извършвали подобни нападения цели 60 000 години преди Новата ера (през каменната ера). Биологичният антропологист Крисчън Мейер от университета в Майнц е доказал, че груповата идентичност и бракът са били практикувани преди цели 2 000 000 години. Мейер е изследвал останки на село на поне 7000 години. Тези изследвания доказват, че човешката цивилизация е много по-стара, отколкото можем да вярваме. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!