Пет неща, които трябва да знаете за бързите кредити

Заемите от небанкови финансови институции, известни у нас и като "бързи кредити", са един от най-удобните начини за покриване на непредвидени разходи. Те обаче имат своята специфика и не са подходящи за дългосрочни финансови цели. Ето какво трябва да знаем, когато кандидатстваме за "бърз кредит".

1. Какво представляват "бързите кредити"?

Заемите, отпускани от небанкови финансови институции, са по-известни на българския пазар като "бързи кредити". Обикновено това са заеми за сравнително малки суми (в повечето случаи максималният размер се движи около 2-3 хиляди лева) и за кратък срок - от няколко седмици до една или максимум две години.

Бързите кредити се делят на два основни типа - кредити до заплата и кредити на вноски. При първия средствата обикновено се отпускат със срок от максимум 30 дни, като погасяването на главницата и лихвата става наведнъж, на датата на падежа. Кредитите на вноски пък могат да бъдат със срок до няколко месеца, а погасяването им е подобно на това при банковите потребителски кредити, като най-често става с равни анюитетни месечни вноски.

Едно от предимствата на този тип финансиране е много по-облекченият режим на отпускане и липсата на бюрокрация. Обикновено небанковите кредитни компании изискват далеч по-малко документация и обезпечения от кредитополучателите. Сроковете за одобрение и усвояване на кредитите в общия случай също са доста по-кратки.

Прочети още тук!

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
17 ноември 2018 | 09:23