Ще се подхлъзне ли Apple с лицевото разпознаване
Новото технологично откритие на Apple, което ще промени завинаги дигиталната сигурност, може съвсем сериозно да се окаже изложено на риск. След като закупите телефон за 1000 долара, който разчита вашето лице като снимка, която би могла да се окаже сериозна пробойна. Въпреки уверенията, че разпознаването може да стане в абсолютна тъмнина, сензорът разпознава снимки и също така се адаптира към бради и променени прически, експертът от Сан Франциско Херман Яу е заявил, че подобна технология все още не е достатъчно съвършена. Нищо не може да спре две сестри близначки да отключват чуждите телефони. 
 
"Повечето телефони използват определена част от лицето като ключ. Ако пред умната камера на Apple поставим две идентични близначки, дали умният телефонен процесор ще успее да се справи с различаването на двата потребителя? Повечето алгоритми наистина са подложени на сериозен риск и изпитват затруднения, а какво да говорим за Apple?" заявява Херман. 
Фил Шилер от Apple обяснява, че компанията е работила с експерти, които правят маски и многократно са провеждани опити, с които да проверят дали софтуера наистина може да бъде заблуден. Гръмкото изказване, че лицето ви може да се повтори е с шансове 1:1 000 000 се намалява драстично, ако споделяте изключително близко ДНК. 
Джейсън Чайкин е президент на компанията Vkansee - фирма за създаването на биометрична идентификация - е заявил, че неговата компания отдавна не се занимава с лицево разпознаване, защото често потребителят трябва да стои на светло, да бъде под определен ъгъл и още много други. Сканирането на ретината или пръста, остават все още и по-доброто решение. 

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари

Все още няма коментари!