Служителите в офис трябва да бъдат прави

Много компании започнаха да инсталират бюра, които държат служителите прави за по-дълго време, гарантирайки, че човекът няма да прекарва по 100 часа в стола си, причинявайки си допълнителни здравни проблеми. Ако работите изправени, имате шансове да се раздвижвате малко повече, редуцирайки шанса за отпускане на мускулите. Поне в това се вярваше дълго време, докато учените не проведоха кратко изследване и не дадоха точен отговор на казуса "Колко време трябва да бъдем прави в офиса?".

Според лекарите, човек трябва да прекарва около 2 часа изправен на ден, за да може да избегне здравословни проблеми като рак, диабет и наднормено тегло. Около 60% от служителите в офис прекарват повече от 9 часа на столовете. Заседналият начин на живот води и до болки във врата и гърба, както го установяват около 131 милиона души всеки ден. Английското здравеопазване препоръчва на всеки офис да започне да определя дневна квота, в която служители да имат възможност да се раздвижват или да работят прави. Препоръчителното време е поне два часа или един час на всеки четири работни. В офиса трябва да има бюра, които да позволяват работата в изправено състояние, както и възможност за движение в работната среда. Предполагаме, че това ще започне да се случва все по-често и ще промени изцяло условията на труд, предлагайки необходимите здравословни облаги.

Най-четени от

Най-четени

Добави коментар

Екипът на Men.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Изпрати
Коментари
1
03 юни 2015 | 14:12

1

1
03 юни 2015 | 14:10

1

Мартин В.
03 юни 2015 | 00:20

Това го покажете на мобилните оператори : )